Matomo-analytiikka

Analytiikan perusnäkymä löytyy Lukkarin ylläpidosta

Perustiedot Matomon tarjoamasta analytiikasta on tuotu osaksi Lukkarin ylläpitonäkymää. Lukkarin ylläpitäjät voivat siis tarkastella sivustonsa kävijätietoja kirjautumalla Lukkariin, eikä erillisiä Matomo-tunnuksia tarvita.

Vasemmassa Lukkari-navigaatiossa on uusi kohta - Analytiikka. Siitä avautuu analytiikkanäkymä.

Matomonäkymä
Tutustu analytiikkanäkymään Lukkarin ylläpidossa.

Ylläpidosta löytyy oletusnäkymä

Lukkari-seurakunnan oletusnäkymä on yhtenäinen ja kaikille sama. Siinä korostetaan raportteja, jotka ovat Lukkari-seurakunnille tärkeitä. Näkymä on interaktiivinen, ja sen avulla voi muuttaa näkymää klikkailemalla. Tällä hetkellä näkymä muuttuu kaikilta seurakunnilta, joten pyydämme, että palautat sen takaisin oletusasetuksiin.

Jos huomaat, että jokin asia puuttuu näkymästä tai olisi parempi toisin, pyydämme, että lähetä meille palautetta. Voimme muokata näkymää tai lisätä uusia näkymiä sen sijaan.

Lisätietoja Matomon käytöstä löytyy Youtube-videoltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Videon kieli on englanti, mutta suomenkieliset tekstitykset saa rattaan kautta.

Liikuttamalla hiirtä jonkin yksittäisen raportin päälle ilmestyy neljä nuolta. Klikkaamalla niitä voi nähdä kyseisen raportin kokonaisuudessaan.

Matomo-oikeuksilla voi luoda uusi omia raportteja

Jos seurakunnassa halutaan tutkia analytiikkaa syvemmin tai luoda esimerkiksi omia raportteja, Matomon käyttöoikeuksia voi pyytää Lukkari-tuestaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Ilmoita tukeen seurakunnasta tai yhtymästä yksi henkilö, josta tulee Matomo-tilin pääkäyttäjä. Pääkäyttäjä vastaa käyttöoikeuksien hallinnoimisesta ja jakamisesta eteenpäin omassa työyhteisössä.

Google Analytics

Google Analyticsin nykyinen versio loppui maailmanlaajuisesti heinäkuussa 2023. Poistamme seurantakoodit seurakuntien sivuilta.