Käyttöoikeudet ja käyttäjähallinta

Lukkariin kirjaudutaan z-tunnuksilla eli samoilla tunnuksilla kuin esimerkiksi sähköpostiin. Kaikilla seurakunnan työntekijöillä on oletuksena ylläpitäjä-tason käyttöoikeus oman seurakunnan Lukkarisivuille.

Lukkarin käyttäjähallinta on pyritty pitämään yksinkertaisena. Päätoimittaja ei pysty antamaan oikeuksia esimerkiksi vain yhteen sivuun tai osioon. Sovittu työnjako ja luottamus toimivat tässä parhaiten. Kaikkiin sisältöihin jää kaikille näkyvä merkintä siitä, kuka sitä on viimeksi muokannut. Päätoimittajan vastuulla on huolehtia sopivat oikeudet muille sivustoa päivittäville työntekijöille. On suositeltavaa, että päätoimittajan oikeus on vain 2-3 henkilöllä/sivusto.

Päätoimittaja pystyy muokkaamaan uuden käyttäjän käyttöoikeuksia sen jälkeen, kun tämä on kirjautunut Lukkariin ensimmäisen kerran.

Muokkaaminen tapahtuu sivun vasemman ylläpitovalikon kohdasta Käyttäjäoikeudet. Klikkaa henkilön nimeä, valitse sopiva käyttöoikeustaso ja tallenna. 

""""

Sivuston ylläpitäjien poistaminen

Seurakunta voi ilmoittaa Lukkari-tukeen itsepalvelupisteen kauttaLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja pyytää poistamaan sivuston ylläpitäjiä, jotka eivät ole enää töissä seurakunnassa. Ylläpitäjät poistetaan Lukkarin järjestelmästä ja seurakunnan sivustolta siten, että tietosuoja-asetuksen mukaisesti henkilön tiedot anonymisoidaan sivuilla.

Lukkaritiimi poistaa kaksi kertaa vuoden aikana (kesäaikaan sekä loppuvuodesta) kaikki ne ylläpitäjät Lukkari-järjestelmästä ja seurakunnan sivustolta, jotka eivät ole olleet aktiivisia vuoteen.