Aiemmat päivitykset

 

14.12. Lukkaria päivitetään

Lukkaria ke 14.12. klo 7.30-8.30. Päivityksen aikana saattaa esiintyä käyttökatkoja ylläpidossa.

Joulu tulee Lukkariin! Jouluevankeliumivideo on julkaistu joulu.fi -sivustolla. Joulua voi nostaa yhteisellä taustakuvalla, videolla tai yhteisillä bannerinostoilla. Lue lisää

Ke 30.11.  Lukkarin päivitys

Tutki uskoa -osion yhteisten linkkien ilme on uudistettu. Yhteisten linkkien uudistus jatkuu joulukuun aikana.


7.6.2016 Lukkarin päivitys ohi

Päivitys sisälsi tietoturvaan liittyviä muutoksia sekä korjauksen kuvat ja liitteet -osion sivutukseen.

6.6.2016: Lukkarin päivitys ti 7.6. klo 7-11

Lukkariin tehdään päivitys tiistaina 7.6. klo 7-11. Tänä aikana ei pidä syöttää tai muokata sisältöä, koska muutokset eivät tallennu.


31.5.2016 klo 10.00: Lukkarin päivitys on ohi, työskentelyä voi jatkaa

Tämän aamun päivityksen myötä Linkkilistaus-portlettia on parannettu ja sen käyttöliittymä on muuttunut.


26.5.2016: Lukkarin päivitys ohi

distus jatkuu joulukuun aikana.Media highlight -portletin kuvatekstin pituutta on muutettu (teknisistä syistä jouduimme tekemään näin). Nyt joissakin Media highlight -portleteissa kuvateksti katkeaa, joten toivomme, että pystytte tarkistamaan ko. portletit ja niihin liittyvät kuvatekstit ja muokkaamaan niitä tarvittaessa. Teemme myös listan, joissa kaikki katkenneet kuvatekstit on raportoitu – ne seurakunnat, joiden kohdalla kuvateksti on katkennut, saavat ko. listan mahdollisimman pian.

Lukkariin on julkaistu kaksi uutta sivumallia:

 • 1.12 Perussivu sivunavigaatiolla, tapahtumalistauksella ym.
 • 1.13 Perussivu sivunav., tapahtumalistauksella, yhteystietonostolla ym.

Tutustu niiden käyttöön täällä »Linkki avautuu uudessa välilehdessä


25.5.2016: Lukkarin päivitys to 26.5. klo 7-11

Lukkariin tehdään päivitys torstaina 26.5. klo 7-11. Tänä aikana ei pidä syöttää tai muokata sisältöä, koska muutokset eivät tallennu.


19.4.2016 Lukkarin päivitys

Lukkari on päivitetty uuteen versioon tiistaina 19.4. Päivitys sisältää mm. nämä uudet ominaisuudet:

- Etusivun pääkuva valitaan nyt omassa osiossa Työkalut -> Pääkuvan vaihtaminen. Pääkuvalle voidaan myös asettaa linkki. Tällöin taustakuvaa voi käyttää isona mainoskuvana, esim. juhlapyhien aikaan.
- Sivuston asetukset -osiossa voi logotiedoston lataamalla nyt tehdä sivuston favicon- ja touchikonit yhdellä kertaa. Nämä näkyvät selainikkunan kuvakkeena sekä symbolina, jos sivusto lisätään kotinäkymään mobiililaitteissa.
- Tapahtuman yhteyshenkilön lisätä nyt myös tapahtuman luomisvaiheessa
- Muita pienempiä muutoksia ja korjauksia


8.3.2016 Lukkari päivitetty versioon 2.5

Lukkariin on tiistaina 8.3. klo 8.00 viety suuri päivitys, jonka mukana on tullut uusia ominaisuuksia ja bugikorjauksia:

- Tapahtumia voi nyt luoda toistuvaksi joka toinen viikko
- Tapahtumia luodessa on uusi osio "Tämä on ennakkoilmoittautumista vaativa tapahtuma". Täyttämällä tuon osion tiedot, tulee tapahtumaan linkki Tapahtumat-sivun oikeaaan reunaan automaattisesti ilmoittautumisen ollessa auki. Huom! Ennen päivitystä tehtyihin ilmoittautumislinkkeihin tulee lisätä alkamis- ja päättymispäivämäärä, jos ne halutaan nostaa tapahtumat-sivun listalle.
- Content-portletin sisällön valinta on nyt helpompaa - olemassaolevan sisältöä lisätessä on nyt käytössä helpottava hakukenttä
- Uutta sivua luodessa oletusarvo on nyt "Sivu on alisivu nykyiselle sivulle". Aiemmin oletus oli saman tason sivun luominen
- Seurakuntavalikon (urbaani-sivustomalli) listauksen järjestys on nyt myös manuaalisesti mahdollista vaihtaa
- useita pienempiä bugikorjauksia


 

3.3. Lukkariin uusia ominaisuuksia tiistaina 8.3. - päivitykseen liittyy myös käyttökatkoksia

Lukkarissa on lyhyitä käyttökatkoksia tiistaina klo 7-10 päivityksen takia. Tällöin ei pidä muokata eikä syöttää sisältöä. Päivitysten jälkeen tässä ikkunassa on tietoa Lukkarin uusista ominaisuuksista.


 

19.1.2016 Lukkarin Tutki uskoa -osiosta

Lukkarin sivujen URL-osoitteiden (sivujen internet-osoitteiden) käytäntö on jo jonkin aikaa ollut yhdenmukaista. Nyt sivunluonnin osoitteenmuodostuksen päivitys aiheutti epäjohdonmukaisuuksia yhteisten Tutki uskoa -linkkien osalta, minkä vuoksi linkkien korjaus yhdessä paikassa rikkoi ne toisessa.

Nyt URL-osoitteet on yhdenmukaistettu Tutki uskoa -pääsivun linkkilistauksissa: /tutki-uskoa/hengellinen-pohdiskelu, /tutki-uskoa/ilmiot-ja-kannanotot, /tutki-uskoa/kirkon-perinteet, /tutki-uskoa/uskoako-vai-ei. Jos olette lisänneet omalle seurakuntasivustollenne linkkejä, jotka vievät suoraan joillekin Tutki uskoa -osion alasivuille, niin linkit kannattaa tarkistaa ja tarvittaessa muuttaa ylläolevan esimerkin mukaisiksi. Muuten tämä ei vaadi seurakunnilta toimenpiteitä.


12.1.2016 Lukkarin päivitys huomenna ke 13.1.2016 aamulla n. klo 7-10

Lukkaria päivitetään siis huomenna aamulla. Päivitysaikana ei kannata muokata tai syöttää sisältöä Lukkariin. Myös lyhyitä käyttökatkoksia voi esiintyä.


31.12.2015 Mediaseurannan upotus on päivitetty

Yhteisissä sisällöissä valittavissa oleva mediaseuranta-sisältö on päivitetty. Mediaseurannan palveluntarjoajan vaihtumisen vuoksi uutisvirran sisältö on nyt hieman aiemmasta poikkeava. Mikäli uusi mediaseuranta ei mielestänne enää sovi sivuillenne, kannattaa se ottaa pois kokonaan. Mediaseurannan sisältö on ensisijaisesti tarkoitettu Tutki uskoa -> Ilmiöt ja kannanotot sivun oikeaan reunaan. Uuden seurannan tarjoaa M-Adaptive by M-Brain.

Hyvää uutta vuotta!

 


15.12. Lukkarissa oli käyttökatkoksia aamulla 15.12. klo 8.30-8.50

Lukkarissa oli ennakoitua pidempi käyttökatkos aamulla tietoturvapäivityksen takia. Kirjautumisongelmat kestivät klo 9 asti. Pahoittelemme katkoksia.


4.12. Lomakkeiden lähettäjän osoite on muutettu

Lomakkeissa oletuksena ollut lähettäjän sähköpostiosoite on nyt muutettu muotoon noreply@lomakkeet.evl.fi. Tämä tarkoittaa sähköposteja, jotka tulevat seurakuntaan ja sisältävät lomakkeeseen syötetyt tiedot. Jos vaikuttaa siltä, että postia ei tule perille, kannattaa ensin tarkistaa roskapostikansio.

Jos vaikuttaa siltä että jokin lomake ei ole tullut sähköpostiin, kannattaa ottaa lomakkeen kertynyt tieto ulos lomakkeen asetuksista -> Tiedosto-> Vie ulos data. Tarkistakaa myös, että kohdassa Sähköposti -> "Lähetä sähköpostina" ruksi on päällä.

Viime päivinä todennäköisesti 3. osapuolen tietoturva-asetuksissa ja sähköpostisuodattamissa on tapahtunut muutoksista, joiden seurauksena Lukkari-lomakkeista lähtevien postien filtteröinti on tiukentunut. Näin ollen joidenkin lomakkeiden tiedot ovat voineet jäädä vain tietokantaan, eikä sähköposti ole saapunut perille normaalisti.


30.11. Lukkariin viety päivityksiä

- Etusivun tapatumakalenteriin voi nyt nostaa tapahtumia mistä tahansa Lukkari-seurakunnasta
- Tapahtumien ylläpitokäyttöliittymän parannuksia: tapahtumia voi nyt lajitella sarakkeiden mukaan, esim. tapahtuman tekijän tai luontipäivämäärän perusteella. Ylläpitonäkymässä tapahtumahaun hakuehdot säilyvät, kun yksittäisen tapahtuman tiedoista palataan kaikkien tapahtumien listanäkymään
- Tapahtumat ja Uutiset hyödyntävät nyt Lukkarin kuvaprosessoria: uutiset ja tapahtumat näyttävät verkkoon optimoituja kuvakokoja automaattisesti
- muita pienempiä korjauksia ja parannuksia

2.11. Tapahtumakalenterin vika korjattu

Viime viikolla syötetyt tapahtumat eivät kaikki ilmestyneet seurakuntasivustolle näkyviin. Ongelma liittyi Lukkarin tietokantapäivitykseen, ja se on nyt korjattu. Toivomme, ettei tästä aiheutunut ikäviä tilanteita, ja olemme erittäin pahoillamme tapahtuneesta.


7.10. Kuvien lisäämisen vika korjattu

Aamulla Lukkariin vietiin kuvia vaivanneeseen vikaan korjaus. Kuvia voi lisätä taas normaalisti. Jos löydätte vielä kuviin liittyviä ongelmia niin lähettäkää viestiä osoitteeseen verkkotuki@evl.fi.


5.10. Kuvien lisäämisessä ongelmia

Monilla käyttäjillä on ollut päivityksen jälkeen ongelmia kuvien lisäämisessä kuvahakemistoon. Yritämme saada vian korjattua mahdollisimman pian. Laitamme viestiä tähän ikkunaan kun asia on ratkennut.


1.10. Lukkarin päivitys 2.1. valmis

Lukkarin päivitys tehtiin aamupäivän aikana. Voitte tutustua uusiin ominaisuuksiin ja korjauksiin täällä: Video-ohjeet»Linkki avautuu uudessa välilehdessä


30.9. TÄRKEÄÄ: Käyttökatko 1.10. aamulla 8-10

Lukkarin uusin päivitys 2.1 ajetaan huomenna aamulla. Päivitys sisältää muutamia uusia ominaisuuksia ja useita pieniä korjauksia. Uusista ominaisuuksista tulee julkaisun jälkeen video-ohjeet jossa niitä ja niiden käyttöä käydään läpi tarkemmin.


12.8. TÄRKEÄÄ: Käyttökatko 13.8. aamulla 8-9

Lukkarin tietokannat siirretään uusille palvelimille huomisen aamun aikana klo 8.00 alkaen. Siirto ei kestä kauaa, mutta suosittelemme, että jatkatte sivuston päivittämistä vasta klo 9.00.


 

16.3. Lukkarin 1.4. versiopäivitys

Lukkariin ajettiin pieniä bugikorjauksia ja muutama uusi toiminto.

Tehdyt muutokset

Sivumallien nimiä muokattiin helpommin ymmärrettäviksi

Olemme saaneet paljon kysymyksiä sivumallien nimistä ja niiden käytöstä. Sivumalleja on järjestelty uudestaan, jotta niiden käytöstä tulisi uusille käyttäjille mahdollisimman helppoa.


 Video-ohje

Tilan kuvan poistaminen

Käyttäjät eivät ole aiemmin pystynyt poistamaan tilalle lisättyä kuvaa. Nyt tilan tietokorttiin on lisätty poista valinta, joka tietojen tallenuksen yhteydessä poistaa tilan kuvan.

Korjauksia

Päivityksen yhteydessä korjattiin useampi kuviin liittyvä ongelma. Nyt kun Lukkarisivun kuvahakemistoon lisää pienen kuvan, niin kuvaprosessori osaa muotoilla siitä paremmin sopivia koko versioita.

 

4.2.2015 Lukkarin versio 1.3 - Kuvat kuntoon

 • Korjattu ja paranneltu kuvaprosessori tuotiin takaisin Lukkariin. Kuvaprosessori tuottaa lataamistasi kuvista eri kokoiset versiot verkkokäyttöä varten ja siirtää alkuperäisen kuvat originals kansioon

  Tutustu kuvaprosessorin käyttöön »
   
 • D-sivustomalliin tuotiin parannuksia sisällön jakamiseen eri sivustojen välille
 • Tilojen Google-karttojen rajallinen latausmäärä korjattiin
 • Uutisten hallinnan käyttöliittymää parannetaan ja Uutisten ajastettu arkistointi tulee käyttöön mahdollisimman pian
 • Aluevalikkon (sivuston yläreunan pudotusvalikkoon) tyyliin tehtiin muutoksia ja korjauksia
 • Kirkkojen ja tilojen kuva-asetuksiin tehtiin pieni korjaus, koska kuvat eivät näkyneet, jos tilan kuvausta ei lisännyt.
 • Tapahtumien kuvan lisäämisestä poistettiin hämmennystä aiheuttanut Lataa-teksti
   
 • Lukkari-sivustoille luotiin uusi Kirjautumissivu /Kirjaudu. Jatkossa kaikki kirjautumiset Lukkariin tullaan hoitamaan sitä kautta. Ilmoitamme hyvissä ajoin ennen kuin muut kirjautumissivut poistuu käytöstä.
  Uusi kirjautumissivu on käytössä osoitteessa omaseurakunta.fi/kirjaudu tai rakennusvaiheessa omaseurakuntaXX.evlutkirkko.fi/kirjaudu

   
 • Yhteystietojen puhelinnumeroiden tyyli muutettiin muotoon 040 555 5555
 • Tapahtuma-lomakkeen kategoria-valintatyökaluja on muokattu helppokäyttöisemmäksi
   
 • Muita pieniä korjauksia

 

Lukkari-päivityksen tarkat tiedot

28.11. Lukkari päivitetty versioon 1.2

Tärkemmät muutokset

 • Internet Explorer 9 käytössä ilmenneita ongelmia on korjattu mm.:
  • Sisältöartikkelin luomisessa ilmenneet ongelmat
  • Tapahtumalomakkeessa ilmenneet ongelmat
 • Sivustomalli C:n vaeltavat sisällöt (Ylä-Savo)
  • Ylä-savossa tapahtumalomakkeessa on näkynyt ristiin eri paikkakuntien tiloja.
  • Ratkaistu niin, että tapahtumalomakkeen tilavalinnassa näkyy vain srk:n omat tilat, mutta lisävalinnan avulla voi tarvittaessa valita yhtymän muiden seurakuntien tiloja. Otamme mielellämme kommentteja ratkaisusta!
 • Content-portlettin eli uuden sisältöartikkelin Otsikko ja Ingressi
  • Otsikon nimestä käy selväksi, että se on vain sisäiseen käyttöön
  • Ingressi poistettu tarpeettomana
 • Yksinkertaiset SSL suojatut lomakkeet (Beta)
  • Julkaistaan mahdollisimman pian
 • Tilojen luonnin yhteydessä ei ole enää välttämätöntä lisätä tilan linkkiä manuaalisesti (kohta: "Linkki tilan omalle verkkosivulle tai esim. Facebook-sivulle") , vaan tilojen listaukset esim. Kirkko ja tilat -sivulla osaavat linkittää tilan sivulle automaattisesti. Tilalle voi jatkossakin antaa linkin manuaalisesti, jos tilalla on oma sivunsa esim. Facebookissa.

 

 • Erilaisia pieniä korjauksia
   


Tiedossa olevat ongelmat

 • Internet explorer 9
  • Tekstieditorin tyylivalikko ei toimi