Tapahtumien hallinta Lukkarissa

Tapahtuma voi olla yksipäiväinen tai monipäiväinen, kertaluonteinen tai toistuva.

Tapahtumat verkkokoulutus »

Tapahtuman lisääminen

 1. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Työkalut, mistä avautuu pudotusvalikko. Valitse Tapahtumat.

 2. Uusi tapahtuma luodaan klikkaamalla ”Lisää tapahtuma”-painiketta. Tapahtumasarjaan voi lisätä uuden tapahtuman. Klikkaa sarjatapahtuman nimeä listasta tai ratas kuvaketta ja klikkaa plus -merkkiä, jolloin avautuu lista kaikista luomistasi sarjatapahtumista. Lisää uusi tapahtuma klikkaamalla Lisää tapahtuma sarjatapahtumaan -painiketta.

 3. Ikkunaan avautuu tapahtumasta lomake, johon syötetään seuraavat tiedot:
  - Tapahtuman nimi
  - Tapahtumapaikka: Valitse listastasi tai kirjoita ulkopuolisen tilan tiedot. Voit poistaa jo valittuja tiloja klikkaamalla tilaa valitut-kentässä ja sitten vasemmalle osoittavaa siirrä-nuolta.
  - Ingressi: Lyhyt mainosmainen kuvaus, max. 400 merkkiä. Ingressi kannattaa olla mukaan kutsuva ja sisältää tietoa tapahtuman sisällöstä ja kohderyhmästä.
  - Tapahtuman kuvaus: Tarkempi kuvaus tähän. Voit myös linkittää ulkopuolisia sivuja tai lisätä esim. YouTube-videon käyttämällä upotustyökalua (kts. ohje linkki upotustyökaluohjeeseen).
  - Liitä kuva: Klikkaa Lataa-painiketta ja valitse kuva koneeltasi. Kuvan tulle olla minimissään 350 pix leveä. Kuva näytetään tapahtumasivulla kuvaustekstin yhteydessä.

 4. Tapahtuman ajankohdan määritys
  (tähdellä * merkityt kohdat pakollisia)

  Yksittäinen tapahtuma --> Syötä tarvittavat tiedot. Mikäli kyseessä monipäiväinen tapahtuma -->  ruksi kohtaan Monipäivänen tapahtuma.

  Toistuva tapahtuma --> Syötä tarvittavat tiedot. Mahdollisuus valita esiintymispäivät aikavälillä joko viikko tai joka toinen viikko.

 5. Tapahtuman muut tiedot
  Valitse tapahtumaa koskevat tarvittavat muut tiedot: 'Järjestäjä', 'Luokka', 'Avainsana' ja 'Yhteyshenkilö'. Tapahtumaa ei viedä automaattisesti arkistoon 30 päivän päästä mikäli on valittu  'Älä arkistoi tapahtumaa' kruksi. Tapahtuma luokkia ovat Lapsille ja lapsiperheille, Nuorille, Aikuisille, Jumalanpalvelukset ja uskonelämä, Musiikki, Lähetys- ja avustustyö. Lisäksi on valittavana Apua ja tukea tarvitseville kategorialuokka,  jonka tapahtumat listautuvat Apua ja tukea -osion tapahtumalistauksessa. Avainsana mahdollistaa luoda tapahtumalistauksia tietyntyyppisistä tapahtumista (esim. yhteisvastuu) tai tietylle kohderyhmälle (esim. aikuiset). Lisäksi avainsanalla voidaan suositella samankaltaisia tapahtumista. Samankaltaiset tapahtumat, joilla on sama avainsana näkyvät tapahtuman sivulla 'Katso myös'. Käytä avainsanoissa yksittäisiä sanoja tai yhteen kirjoitettavia yhdyssanoja. Älä käytä erikoismerkkejä tai numeroita avainsanoissa. Mikäli kyseessä on ennakkoilmoittautumista vaativat tapahtuma, tulee ilmoittautumislomake olla tehtynä valmiiksi.

 6. Julkaise tapahtuma
  Klikkaa Julkaise tapahtuma.
   

Tapahtuman muokkaaminen

 1. Klikkaa Lukkarin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalut-painiketta. Valitse pudotusvalikosta Tapahtumien hallinta. 
 2. Hae tapahtumalistasta tai hakusanan avulla tapahtuma, jota haluat muokata. Tapahtumat listautuvat tapahtuma-ajan mukaan ja tapahtumasarjat esitetään nippuina, jotka voi avata plus -merkistä. Tapahtumalistauksessa näytetään myös seurakunnan ulkopuolinen tila. Tapahtumien muokkaustoiminnot on keskitetty omaan sarakkeeseen. Klikkaa tapahtuman nimeä listasta tai ratas kuvaketta muokatessasi tapahtumaa. Ikkunaan avautuu tapahtumatietolomake. Linkki kuvake avaa tapahtuman selaimessa.
 3. Muokkaa lomakkeeseen haluamasi tiedot.
 4. Klikkaa sivun alareunassa olevaa Julkaisu tapahtuma –painiketta.

Toistuvan tapahtuman muokkaus

Jos loit toistuvan tapahtuman, näet plus-merkkiä klikkaamalla listan kaikista luomistasi tapahtumista. Tässä näkymässä voit vielä esim. poistaa yksittäisiä kertoja (esim. pyhäpäiviin osuvat kerrat) tai tehdä niihin tai koko julkaisuun muutoksia.  Klikkaa tapahtuman nimeä listasta tai ratas kuvaketta, jolloin avautuu valintaikkuna 'Muokkaa koko tapahtumasarjaa tästä esiintymästä eteenpäin (mukaan lukien valittu tapahtuma)' tai
'Muokkaa vain tätä valittua tapahtumaa'. Tapahtuman muokkauksen jälkeen klikkaa Julkaisu tapahtuma –painiketta. Palaa takaisin -painikkeella palataan takaisin tapahtumien listausnäkymään.
Tapahtuman aikoja voi muokata vain yksitellen.
 

Tapahtuman poistaminen

 1. Klikkaa Lukkarin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalut-painiketta. Valitse pudotusvalikosta Tapahtumien hallinta. 
 2. Hae tapahtumalistasta tai hakusanan avulla tapahtuma, jonka haluat poistaa. Klikkaa tapahtuma rivillä roskakori -kuvaketta. Tapahtumasarjasta voi poistaa yhden tai useamman tapahtuman kruksaamalla valittu tapahtuma ja klikkaamalla 'Poista kaikki' roskakori kuvaketta.
 3. Lukkari kysyy: "Olet poistamassa tapahtumaa. Haluatko jatkaa?" Klikkaa OK. Tapahtuma poistui. 

Tapahtumien automaattinen arkistointi

Kaikki yli 30 päivää vanhat Lukkarin tapahtumat arkistoidaan automaattisesti, ellei tapahtumalle ole tehty merkintää ”Älä arkistoi tapahtumaa”. Arkistointi tapahtuu kerran kuussa kuukauden ensimmäisenä maanantaina. 

Arkistoinnin yhteydessä tapahtumat poistetaan tapahtumien ylläpidosta. Arkistoinnin ohittamista kannattaa käyttää huolella harkiten, sillä arkistoimattomat tapahtumat hidastavat Tapahtumien ylläpidon käyttöä. 

Arkistoinnissa tapahtumien tiedot (ei kuvia) tallennetaan Excel-tiedostoon Lukkarin Kuvat ja liitteet –osioon ”tapahtumat_arkistointi” –nimiseen kansioon.

Tapahtumat poistuvat sivustohaun tuloksista muutama viikko tapahtuman päättymisen jälkeen rippumatta siitä, onko niitä arkistoitu vai ei.

 

Arkistoitujen tapahtumien hakeminen

Kuvat ja liitteet osiosta voi hakea hakusanalla 'arkistotiedosto', jolloin listautuu excel tiedostoja arkistoiduista tapahtumista.

Sinulla ei ole tarvittavia rooleja tähän portlettiin.