Kuvan muokkaaminen Lukkarissa

Lukkarin uudessa versiossa kuvasta ei tehdä automattisesti useita eri kokoisia versioita sen Lukkariin tuomisen yhteydessä. Tuotava kuva siirtyy Lukkariin sellaisenaan, mutta sitä voi muokata Lukkarin työkaluilla.

Huom! Jos menet (tämän sivun ohjeen mukaisesti) Lukkarin Kuvat ja liitteet -hakemistoon ja muokkaat kuvaa siellä, muutokset tallentuvat alkuperäiseen kuvaan. Silloin muutokset näkyvät sivustolla kaikkialla, missä ko. kuvaa on käytetty. Jos haluat peruuttaa tekemäsi muutoksen, voit tehdä sen palauttamalla kuvasta edellisen version.

Jos taas muokkaat kuvaa siinä vaiheessa, kun olet tuomassa sitä media- tai sisältöportlettiin, kuvasta tallentuu hakemistoon uusi kopio ja alkuperäinen kuva säilyy muuttumattomana.

Jos sinulla on tarvetta muokata Lukkarissa jo ennestää olevaa kuva, etkä tiedä varmuudella, onko se käytössä jollain sivulla, voit esimerkiksi ladata ko. kuvan Lukkarista omalle tietokoneellesi, tuoda sen uudella nimellä Lukkariin ja muokata sitä Lukkarin työkaluilla.

Kuvan muokkaaminen tapahtuu seuraavasti:

Klikkaa Kuvat ja liitteet -hakemistossa haluamasi kuvan oikealla puolella näkyvää kolme pistettä -kuvaketta ja valitse Muokkaa kuvaeditorilla.

 

Kuva aukeaa uuteen ikkunaan, jonka alareunassa on kolme muokkaustyökaluihin liittyvää kuvaketta

 

Vasemmanpuoleisimmasta kuvakkeesta aukeaa työkalut kuvan kääntämiseen 90 astetta kerrallaan (”Kierrä”), kuvan koon muuttamiseen ja kuvan uudelleen rajaamiseen. 

 

Kuvan kääntäminen tapahtuu nuolinäppäimillä.

 

Kuvan koon muutos tapahtuu muuttamalla kentissä olevia koko arvoja (mittayksikkö on pikseli). 

 

Kuvan rajaus tapahtuu muuttamalla käytettävää kuva-alaa vetämällä hiirellä rajausalueen vasemmasta alanurkasta ja siirtämällä hiirellä uusi kuva-ala halutulle kohtaa kuvaa.

 

Keskimmäisestä kuvakkeesta aukeaa suodatintyökalu, jolla kuvan värisävyjä voi muuttaa.

 

Oikeanpuolimmaisesta kuvakkeesta aukeaa säätimet kuvan värikylläisyyden, kontrastin ja kirkkauden muuttamiseen.

 

Kussakin kuvan muokkauksen kohdassa klikkaa lopuksi Käytä-linkkiä. Kun olet tehnyt kaikki haluamasi muokkaukset, klikkaa sivun vasemmassa alanurkassa olevaa Tallenna-painiketta.

 

Katso video: Kuvan muokkaaminen