Kehitys ja uutiset

Meitä Lukkarin kanssa työskenteleviä on nyt noin 4 000 ihmistä seurakunnissa Suomessa ja ulkomailla sekä keskushallinnossa. Seurakunnista yli 90 prosenttia on mukana Lukkarissa.

Olemme kevään aikana saaneet Lukkarin päivityksen valmiiksi. Kiitos avusta virheiden löytämisessä ja ilmoittamisessa!

Elo- ja syyskuun aikana keskitymme kehitystöissä Lukkarialustan saavutettavuuskorjauksiin. Seurakuntien tehtävänä on varmistaa, että omien sivujen sisältö on saavutettavaa ja että verkkosivuston pääväri on tarpeeksi tumma.

Saavutettavuuskorjausten jälkeen jatkamme ylläpidon korjauksia. Ensimmäiseksi haluamme korjata sen, että käyttäjä ei saa ylläpitoa näkyviin vaikka olisikin kirjautunut sisään, eli ?-merkkiongelman. Tämän lisäksi korjaamme alasivujen mobiilinavigaation vastaamaan uutta ilmettä.

Kaikilla sivustoilla tulee olla saavutettavuusseloste syyskuussa

Kaikilla Lukkari-seurakunnilla tulee olla saavutettavuusseloste sivustollaan 23.9.2020 mennessä. Olemme tehneet mallipohjan, jota Lukkari-seurakunnat voivat hyödyntää. Päivitimme siitä uuden version 10.9. Sivustolle tulee olla tehty vähintään itsearviointina saavutettavuusarviointi ennen selostepohjan täyttämistä. Lue käyttöohjeet tarkasti, ennen kuin laitat selosteen omille sivuillenne.

Kirkon viestintä järjesti saavutettavuuswebinaarin Lukkari-käyttäjille 23.4.2020

Koulutuksessa käytiin läpi, mitä saavutettavuus käytännössä tarkoittaa ja vaatii jokaiselta sisällöntuottajalta. Kouluttajana toimi Digital Accessibility Lead Timo Övermark Eficodelta.

Katso webinaarin tallenne

Olemme parantaneet yhteisiä sisältöjä

Linkkilistojen ulkoasu on osittain muuttunut sivuston kasvojenkohotuksen myötä. Olemme tehneet yhteiset kuvalinkit uudestaan, jotta ne toimisivat paremmin. Samalla olemme poistaneet kaksoiskappaleita. Nyt kannattaa kertaalleen katsoa läpi sivustollanne käytössä olevat yhteiset linkit ja varmistaa, että ne edelleen toimivat asiayhteydessään.

Haitarilinkit ovat saavutettavia

Perhejuhlat- ja Apua ja tukea -sivuille tarkoitetuissa yhteisissä haitarilinkeissä luki aikaisemmin "Lue lisää". Se ei ole saavutettava linkki, joten olemme vaihtaneet tekstin.

Katso kevään webinaarit

Jos tämän kevään webinaarit uudesta ylläpidosta tai hyvästä verkkosisällöstä jäivät katsomatta, voi tallenteita katsoa milloin vain.

Suunnittelemme uusia webinaareja ja kerromme niistä lisätietoa myöhemmin.

Karusellin kuvakoko

Olemme saaneet useita kysymyksiä karusellin kuvakokoon liittyen. Etusivulla ja kappeliseurakunnan etusivulla suosittelemme käyttämään esimerkiksi kuvakokoa 435 x 435 pikseliä.

Sivumalleissa 1.12 ja 1.13 karusellin kuvakooksi sopii muun muassa 1015 x 1015 pikseliä.

Kuvakoot Lukkarissa

Vinkkejä ylläpitoon

Faviconin vaihtaminen on taas mahdollista

Faviconin voi nyt vaihtaa, uusi korvaa tämähetkisen vihreäpohjaisen ristin joka näkyy aina välilehdellä.

Lomakkeen lähetyksen onnistumissivu

Voit lisätä lomakkeelle ns. onnistumissivun. Se vahvistaa käyttäjälle, että lomake on täytetty oikein ja että se on lähetetty onnistuneesti. Voit esimerkiksi kirjoittaa lyhyen tervehdyksen ja kertoa, miten vastauksia käsitellään.

Lomakkeiden roskaposteihin helpotusta captchasta

Korjasimme lomakkeiden captcha-toiminnon, jonka voi aktivoida lomakkeiden asetuksista. Tällä pyritään poistamaan tai ainakin vähentämään automaattisten bottien lähettämän roskapostin määrää.

Sinulla ei ole tarvittavia rooleja tähän portlettiin.
Koira makaa omistajansa jalkojen päälle

Kehityksessä

Verkkoviestintäsuunnittelija

Lukkarin tuoteomistaja, eli vastaa Lukkarin kehityksestä.

Verkkotoimittaja

Mukana kehityksessä ja vastaa ruotsinkielisestä osasta Lukkaria.