Kehitys ja uutiset

(Sivu päivitetty viimeksi 18.1.2021.)

Saavutettavuuskorjausten kanssa on päästy niin pitkälle, että kehityskalenterissa on tilaa muille kehitystehtäville. Suunnitelmissa on päivittää erilliosion ulkonäköä ja lisätä ajastustoiminto linkkilistauksiin.

Lukkari-tuki uudistui

Kirkossa on otettu käyttöön yksi yhteinen käyttötuen järjestelmä eri tietoteknisten sovellusten käyttöön (Lukkari, Kipa, Kirjuri, Status jne.). Jatkossa kun Lukkarin käytössä ilmenee ongelma, niin älä enää lähetä ilmoitusta sähköpostiosoitteisiin verkkotuki@evl.fi tai klockaren@evl.fi, vaan lähetä ilmoitus uuden Itsepalvelupisteen palvelupyyntönä: https://ipp.evl.fi.

Voit jättää uuden Lukkarin palvelupyynnön seuraavalla tavalla:

• Paina Itsepalvelupisteen etusivulla Tee palvelupyyntö -painiketta

• Paina Lukkari/Klockaren-painiketta

• Valitse joko Ongelma Lukkarin käytössä tai Muu asia
    Muu asia voi olla kehitysidea tai liittyä esimerkiksi käyttöoikeuksiin, lyhytosoitteisiin tai sivuston julkaisuun.

• Täytä lomake huolellisesti

Itsepalvelupisteessä näet omat käsittelyssä olevat palvelupyyntösi ja niiden tilan, sekä mahdollisia ajankohtaisia tiedotteita.

Lukkari-tukilomakkeessa kysytään tarkempia tietoja ongelman ilmenemisestä (esim. sen nettisivun osoite jossa ongelma esiintyy) – näiden lisätietojen yksityiskohtainen täyttäminen nopeuttaa ja sujuvoittaa ongelman käsittelyä huomattavasti!

Lukkarin tukeen vastaavat jatkossakin samat Lukkari-tuen henkilöt kuin aikaisemminkin, ainoastaan tukikanava vaihtuu.

Korona-tilanteen vuoksi kehitetty: Tapahtuma peruttu -merkinnän lisääminen tapahtumiin

Nyt Lukkarissa on mahdollista ilmoittaa, että tapahtuma on peruttu. Kun tapahtuman asetuksissa merkitsee tapahtuman perutuksi, teksti on näkyvissä kaikkialla, missä tapahtuma nostetaan. Tapahtuma ei siis katoa sivulta, vaan siihen tulee "peruttu"-merkintä. Perumista ei pysty vielä tekemään rajapinnan yli Katrinasta tai Primestä, mutta rajapinnan yli tuodut tapahtumat voi perua Lukkarin ylläpidossa.

Etusivun tapahtumanostossa on n. 15 minuutin viive. Sen voi päivittää nopeammin niin, että avaa etusivun tapahtumanoston asetukset ja tallentaa, jonka jälkeen peruttu -teksti tulee näkyviin.

Verkkoselainten kehitys vaikuttaa Lukkarin somenostoihin

Muita kehityskohteita

• Useita saavutettavuuskorjauksia, mm. tapahtumakalenterin päivämäärävalinta toimii lukulaitteella.
  • Bugikorjaus: Tapahtumakuvat nousevat taas näkyviin tapahtumakalenteriin.
  • Lukkari-sivustoilta kadonneiden päätason sivujen aiheuttaja on tunnistettu ja korjattu.
  • Lisäsimme sisältökenttään valinnan, jolla voitte merkitä sisältökentän tai osan sisältökentästä eri kieliseksi lukulaitteita varten.
Sinulla ei ole tarvittavia rooleja tähän portlettiin.

Kehityksessä

Verkkoviestintäsuunnittelija

Lukkarin tuoteomistaja, eli vastaa Lukkarin kehityksestä.

Verkkotoimittaja

Mukana kehityksessä ja vastaa ruotsinkielisestä osasta Lukkaria.

Lukkarin tekijä Ritva Prinz, Saksa

Lukkari tuo tiiviimmän yhteyden Suomessa toimivien seurakuntien kanssa.

Lue esittelyteksti Sakastissa.