Rattaat

Kehitys ja uutiset

(Sivu päivitetty viimeksi 1.6.2021.)

Kehitys keväällä

Kehityksessä keskitytään blogityökaluun

Kiitos viime uutiskirjeessä ja Facebookissa äänestykseen osallistuneille! Kyselimme mielipiteitänne blogityökalun kehittämisestä. Enemmistö vastaajista oli sitä mieltä, että blogityökalua kannattaa kehittää, joten siihen jatkossa panostamme. Blogityökalu valmistuu viimeistään kesällä 2021. Ohjeita ja neuvoja työkalun käyttöön julkaistaan Lukkariohjeessa.

Vaikuta Lukkarin kehitykseen

Voit vaikuttaa Lukkarin kehitykseen monella tapaa:

Vastaa ylläpitäjäkyselyyn

Käynnissä oleva verkkotyökysely on suunnattu kaikille seurakuntien työntekijöille, jotka ylläpitävät seurakuntien verkkosivustoa. Kyselyssä kysytään myös mielipidettäsi seurakuntien viestinnässä tehtävästä verkkotyöstä ja Lukkarista. Kyselyn vastaukset käsitellään Lukkarin kehitystyössä, sen lisäksi kokonaiskirkollinen viestintäselvitysLinkki avautuu uudessa välilehdessä hyödyntää kyselyn vastauksia. Vastaa kyselyyn ja vaikuta Lukkariin ja viestinnän suunnitteluun laajemmin. Esitämme tulevassa uutiskirjeessä yhteenvedon kyselyn vastauksista.

Lähetä kehitysideasi kehitystiimille Itsepalvelupisteen kautta

Jos Lukkaria käyttäessä sinulle tulee mieleen kehitysideoita, esim. miten Lukkari voisi toimia paremmin tai jos Lukkarista puuttuu jokin tarpeellinen toiminto, niin lähetä ideasi kehitystiimille Itsepalvelupisteessä ipp.evl.fi. Käsittelemme kaikki ideat, arvioimme ideoiden hyödyn ja kiireellisyyden. Toivotuimmat ideat nostetaan kehitysjonoon.

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmissä

Facebook-ryhmissä Lukkarin tekijät ja Klockaren (ruotsinkielinen) jaetaan kokemuksia Lukkarin käytöstä. Keskustele kehitysideoista, hyvistä esimerkeistä ja ongelmista muiden Lukkari-käyttäjien kanssa. Tule mukaan!

Uutta kehityksessä

Keskusteluavun chat-banneri on uudistunut
Jos sivustollanne on Keskusteluavun vanha liila chat-banneri, lähetä viestiä Itsepalvelupisteen kautta ja päivitämme keskusteluavun bannerin uuteen.

• Erillisosio:
    • Erillisosion logolle voi asettaa valkoisen taustan näkyviin erillisoioiden asetuksista.
    • Erillisosion logo toimii jatkossa linkkinä erillisosion etusivulle.
    • Mobiilivalikkoon lisättiin linkki erillisosion etusivulle.
  • 1.14 sivumallin yläreunan vaakakuva näytetään myös mobiililaitteilla.
  • Päivän sanan merkkimäärää kasvatettiin, jotta päivänsana näkyy kokonaisuudessaan etusivulla.

Loppukäyttäjäkysely nostetaan sivustoille

Teemme loppukäyttäjäkyselyn, joka nostetaan seurakuntien sivustoille 10.5. Kysely nostetaan sivustoille sivun reunaan painikkeena, josta käyttäjät pääsevät vastaamaan. Kysely pidetään aktiivisena kunnes olemme keränneet tarpeeksi vastauksia, jotta pystymme tekemään niiden perusteella selkeitä johtopäätöksiä. Kerromme kyselyn tuloksista elokuun uutiskirjeessä.

Käyttäjäkysely on suljettu ja poistettu seurakuntien sivuilta.  Voit tuen kautta pyytää seurakuntakohtaiset kyselyn tulokset.

Saavutettavuus

Varmista, että sivustonne footterin saavutettavuuslinkki johtaa oikeaan saavutettavuusselosteeseen. Lue saavutattavuuslinkin ohje täältä
Muista päivittää sivustonne saavutettavuusseloste vuoden kuluttua selosteen tekemisestä. Päivitämme Lukkarin saavutettavuusselostepohjaan järjestelmän saavutettavuuspuutteet kesän aikana.
Tutustu itsepalvelupisteessä auttaviin henkilöihin
Itsepalvelupisteessä sinun kysymyksiisi vastaa Lukkaritiimin jäsenet. Tutustu heihin tarkemmin täällä. Älä jää yksin ongelmien kanssa vaan pistä meille viestiä.

14.6.-13.8. Kesätauon aikana Lukkari-sivustoja ei voi julkaista

Jos sivustonne on lähellä julkaisukuntoa ja olette suunnitelleet julkaisevanne rakenteilla olevan sivuston lähellä kesää tai kesän aikana, ole tukeen yhteydessä pikimmiten, niin sovitaan tarkka julkaisuaikataulu julkaisutauon ulkopuolelta.

Opi upouudet toiminnot Lukkarissa katsomaalla lyhyitä ohjevideoita

Kysymys: Miten opin helpoiten käyttämään Lukkarin kehityksessä tulleita uusia toimintoja?

Vastaus: Teemme lyhyitä ohjevideoita uusista ja muokatuista toiminnoista. Ota siis kahvikuppi käteen ja katso miten ajastat linkkilistojen linkit. Tämä on tullut uutena toimintona 11.3.

Katso esimerkkejä muiden verkkosivuprojekteista

Lukkariohjeeseen on koottu vinkkejä ja ideoita hyvin toteutetuista seurakuntasivustoista. Tutustu ja inspiroidu. Voit myös vinkata meille sellaisista Lukkari-sivustoista, joiden arvelet inspiroivan muita, niin voimme lisätä niitä vinkkiosioon. Jos joku asia mietityttää, niin meiltä voit kysyä lisää.

Lukkari-tuki itsepalvelupisteen kautta

Lukkari-tukea tehdään jatkossa Itsepalvelupisteen (IPP) kautta. Itsepalvelupiste on valtakunnallinen tukiportaali, jossa käsitellään myös Lukkarin tukipyynnöt. IPP:ssä viesteihin vastaa edelleen vanhat tutut tukea tekevät henkilöt, mutta viestienvaihtokanava on vaihtunut. Itsepalvelupiste löytyy osoitteesta https://ipp.evl.fi/Linkki avautuu uudessa välilehdessä.

Sinulla ei ole tarvittavia rooleja tähän portlettiin.

Lukkarin tekijä Outi Puukari, Jyväskylän seurakunta

Lukkarissa parasta on sen helppokäyttöisyys ja mutkattomuus

Lue esittelyteksti SakastissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Kehityksessä

Tuoteomistaja

Vastaa Lukkarin kehityksestä.

Projektipäällikkö