Rattaat

Kehitys ja uutiset

(Sivu päivitetty viimeksi 22.3.2021.)

Kehitys keväällä

Kehityksessä keskitytään blogityökaluun

Kiitos viime uutiskirjeessä ja Facebookissa äänestykseen osallistuneille! Kyselimme mielipiteitänne blogityökalun kehittämisestä. Enemmistö vastaajista oli sitä mieltä, että blogityökalua kannattaa kehittää, joten siihen jatkossa panostamme. Blogityökalu valmistuu viimeistään kesällä 2021. Ohjeita ja neuvoja työkalun käyttöön julkaistaan Lukkariohjeessa.

Uutta kehityksessä

Tapahtumat näytetään etusivulla, tapahtumat sivulla 30min pidempään

Tapahtumat poistuvat etusivun ja tapahtumat-sivun listauksista vasta 30min alkamisen jälkeen. Aikaisemmin tapahtuma on poistunut sivustolta heti tapahtuman alettua. Tällä pyritään varmistamaan, että striimattuihin tapahtumiin on helpompi liittyä myös niiden alkamisen jälkeen.

Linkkilistausten toimivat paremmin kapeissa palstoissa

Kuvallisia linkkilistauksia on ollut pitkään vaikea käyttää kapeissa palstoissa. Korjauksen myötä kuvalliset linkit toimivat tasaisemmin kapeissa palstoissa. Kuvien valinta on edellen tärkeää. Suosittelemme välttämään tekstiä kuvissa ja suosimaan selkeitä kuvia, jotta linkit olisivat mahdollisimman helposti ymmärrettäviä.

Linkkilistauksen linkkejä voi ajastaa

Kauan odotettu ominaisuus linkkilistojen ajastusLinkki avautuu uudessa välilehdessä on nyt käytössä. Ajastusta voi käyttää mm. sellaisissa linkeissä, jotka ovat sidoksissa tiettyyn ajanjaksoon, liittyvät johonkin kampanjaan tai jotka on parasta  julkaista poissa ollessasi.

Opi upouudet toiminnot Lukkarissa katsomaalla lyhyitä ohjevideoita

Kysymys: Miten opin helpoiten käyttämään Lukkarin kehityksessä tulleita uusia toimintoja?

Vastaus: Teemme lyhyitä ohjevideoita uusista ja muokatuista toiminnoista. Ota siis kahvikuppi käteen ja katso miten ajastat linkkilistojen linkit. Tämä on tullut uutena toimintona 11.3.

Lukkarin virkatodistuslomake korvataan Tilaa virkatodistus -asiointipalvelulla yksityishenkilöille

Lukkarissa oleva virkatodistuksen tilauslomake poistui käytöstä yksityishenkilöiltä.

Huomioi muutos verkkosivustollasi

Muutos on huomioitava verkkosivustoilla niissä paikoissa, joissa virkatodistuksen tilaukseen on linkkejä. Lukkarin virkatodistuslinkki olisi nimettävä niin, että siitä käy ilmi, että se on vain organisaatioasiakkaille. Lukkari-sivustoille on lisättävä linkki yksityishenkilöiden virkatodistustilausta varten (tilaavirkatodistus.fi). Yksityishenkilöt eivät enää pysty tilaamaan virkatodistuksia Lukkarin tilauslomakkeella. Bannereita löytyy SakastistaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Lukkarista löytyy yhteinen linkki virkatodistukselle.

Kirkkohallituksen toteuttama Virkatodistus verkosta – asiointipalvelu avattiin joulukuussa 2020. Palvelussa Asiakas voi tilata virkatodistuksen itsestään (ns. elää-todistus) tai sukuselvitysmuotoisen virkatodistuksen vainajasta. Palvelu on osoitteissa tilaavirkatodistus.fi, bestallambetsbevis.fi, beställämbetsbevis.fi. Tilauksen tiedot siirtyvät automaattisesti Kirjuri-jäsentietojärjestelmään käsittelyä varten. Kirjuriin toteutetut uudet toiminnallisuudet mahdollistavat sekä virkatodistuksen että laskun lähettämisen tilaajalle samalla kertaa.

Palveluun tunnistaudutaan tietoturvallisesti suomi.fi-tunnistautumisen kautta, ja sitä voi käyttää suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Tutustu asiointipalveluunLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Katso esimerkkejä muiden verkkosivuprojekteista

Lukkariohjeeseen on koottu vinkkejä ja ideoita hyvin toteutetuista seurakuntasivustoista. Tutustu ja inspiroidu. Voit myös vinkata meille sellaisista Lukkari-sivustoista, joiden arvelet inspiroivan muita, niin voimme lisätä niitä vinkkiosioon. Jos joku asia mietityttää, niin meiltä voit kysyä lisää.

Lukkari-tuki itsepalvelupisteen kautta

Lukkari-tukea tehdään jatkossa Itsepalvelupisteen (IPP) kautta. Itsepalvelupiste on valtakunnallinen tukiportaali, jossa käsitellään myös Lukkarin tukipyynnöt. IPP:ssä viesteihin vastaa edelleen vanhat tutut tukea tekevät henkilöt, mutta viestienvaihtokanava on vaihtunut. Itsepalvelupiste löytyy osoitteesta https://ipp.evl.fi/Linkki avautuu uudessa välilehdessä.

Sinulla ei ole tarvittavia rooleja tähän portlettiin.

Lukkarin tekijä Sami Kallioinen, Tampereen seurakunnat

Pitkän kypsyttelyn jälkeen syntyi työväline, joka vastasi tarpeeseen.

Lue esittelyteksti SakastissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Kehityksessä

Tuoteomistaja

Vastaa Lukkarin kehityksestä.

Verkkotoimittaja

Mukana kehityksessä ja vastaa ruotsinkielisestä osasta Lukkaria.