Rattaat

Kehitys ja uutiset

(Sivu päivitetty viimeksi 14.9.)

Syksyn Lukkari-kehitys on lähtenyt käyntiin.

Painopisteet syksyn kehityksessä

Blogityökalu julkaistaan pian

Blogityökalu on viimeistelyä vailla valmis. Kerromme seuraavassa uutiskirjeessä, miten pääset bloggailussa alkuun. Jaamme tiedon myös Facebookissa ja Lukkarin tiedotusikkunassa.

Evästeiden hyväksyntä tulee verkkosivustoille

Elämä koronan jälkeen vaatii uusia ratkaisuja striimeille

Striimit ovat tulleet jäädäkseen ja suunnittelemme parhaillaan parempia tapoja nostaa striimejä esiin Lukkarissa.

Kuvat Katrinasta ja Primestä Lukkariin

Katrinaa ja Primeä käyttäviä seurakuntia on paljon. Käymme parhaillaan keskustelua siitä, miten saisimme kuvat vietyä suoraan Katrinasta tai Primestä Lukkariin niin, että käyttäjän ei tarvitse erikseen mennä Lukkariin lisäämään kuvia tapahtumille.

Lukkarin tekijä Eija Ahokangas, Kokkola

Tykkään, kun voi samaa artikkelia käyttää useammassa paikassa

Lue esittelyteksti SakastissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Aiempia uutiskirjeitä pdf-muodossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä löytyvät Sakastista.

Kuukauden vihje: Pidä yhteystietosivu napakkana

Yhteystiedot esitellään yhdellä sivulla. Tämä tarkoittaa sitä, että jos lisäät yhteystietosivulle paljon yleistä sisältöä, samalla yhteystiedot siirtyvät alemmaksi. Eli yksittäisten yhteystietojen sivuilla kyseinen lisätty sisältökenttä näkyy ennen varsinaista yhteystietoa.

Kesän aikana kehitettyä

Seuraavat asiat on julkaistu kesän aikana:

• Tekstieditori: Koodieditori-näkymän voi taas avata painamalla Source-painiketta
  • Linkit:
    • Linkkilistauksen otsikko säilyy, kun muutat linkkilistauksen tyyliä.
    • Yhteisten linkkien käyttöä muutettiin siten, että ne tallentuvat oletuksena keskitetysti ylläpidettävänä versiona.
  • Artikkeli: Jos seurakunta on osa yhtymää, ja artikkeleita nostetaan eri seurakuntien sivustoilla, artikkelilista avautuu nyt aakkosjärjestyksessä.
  • Tilat: Tilan sivulla näytetään seuraavat kahdeksan tapahtumaa kahden sijaan.
  • Yhteystiedot: Palveluyhteystiedoille lisättiin toinen vapaa puhelinnumerokenttä
  • Yhteistietojen haku: Hakukenttään lisättiin haun tyhjentävä x-painike
  • Lisäksi muita pieniä korjauksia

Tätä mieltä kävijät ja ylläpitäjät ovat Lukkarista

Kävijätutkimus

Teimme keväällä käyttäjille suunnatun kyselyn, johon keräsimme vastaajia kolmen viikon ajan seurakuntien verkkosivustoilta. Kyselyyn vastasi yhteensä 2908 henkilöä.

Selkein havainto kyselystä oli se, että ihmiset ja elämä seurakunnassa kiinnostaa käyttäjiä.

Monet seurakunnat ovat jo pyytäneet seurakuntakohtaisia tuloksia. Mikäli et vielä ole pyytänyt oman seurakuntasi tuloksia, voit halutessasi pyytää ne Lukkari-tuen kautta.

Ylläpitäjätutkimus

Selvitimme myös samaan aikaan Lukkarin ylläpitäjien näkemyksiä verkkoviestinnästä ja Lukkarista. Kyselyssä kysyttiin sekä Lukkariin että yleiseen verkkoviestintään liittyviä asioita. Kyselyyn vastasi 272 henkilöä, joista 252 oli Lukkarin ylläpitäjiä. Tekemässämme raportissa keskitymme Lukkariin liittyviin vastauksiin.

Tutustu molempiin raportteihin ja meidän tekemiin havaintoihin

Puolivuosikatsaus: Miten Lukkarilla menee?

Olemme tehneet Lukkarin tilastoista puolivuosikatsauksen. Seurakuntien verkkosivustoilla on käyty hieman yli 3 640 000 kertaa tammi-kesäkuun 2021 aikana. Tutustu näihin ja muihin lukuihin puolivuosikatsauksessa

Päivittäkää saavutettavuusselosteenne

Verkkosivuston saavutettavuusseloste on päivitettävä joka vuosi, joten tämä on ajankohtaista lähes kaikissa seurakunnissa. Vuoden aikana olemme tehneet useita parannuksia Lukkari-alustan tekniseen saavutettavuuteen. Olemme päivittäneet yhteiseen saavutettavuusselostemalliin ajan tasalla olevat saavutettavuuspuutteet.

Korjaamme AA-tason virheet ja päivitämme yhteistä pohjaa pari kertaa vuodessa, kesällä ja loppuvuodesta. Korjattavaa on vielä, mutta jatkamme saavutettavuuden edistämistä myöhemmin syksyllä.

Varmista myös, että sivustonne footterin saavutettavuuslinkki johtaa oikeaan saavutettavuusselosteeseen. Lue saavutettavuuslinkin ohje täältä

Opi uudet toiminnot Lukkarissa katsomaalla lyhyitä ohjevideoita

Kysymys: Miten opin helpoiten käyttämään Lukkarin kehityksessä tulleita uusia toimintoja?

Vastaus: Teemme lyhyitä ohjevideoita uusista ja muokatuista toiminnoista. Ota siis kahvikuppi käteen ja katso miten ajastat linkkilistojen linkit

Katso esimerkkejä muiden verkkosivuprojekteista

Lukkariohjeeseen on koottu vinkkejä ja ideoita hyvin toteutetuista seurakuntasivustoista. Tutustu ja inspiroidu. Voit myös vinkata meille sellaisista Lukkari-sivustoista, joiden arvelet inspiroivan muita, niin voimme lisätä niitä vinkkiosioon. Jos joku asia mietityttää, niin meiltä voit kysyä lisää.

Kehityksessä

Tuoteomistaja

Vastaa Lukkarin kehityksestä.

Tuotepäällikkö