Uutiset

Uutiset ovat seurakunnan tiedotteita, joita voi ylläpitää päätoimittajan oikeuksilla. Uutisten kotipaikka on automaattisesti Info ja asiointi -osiossa. Etusivulle päivittyvät uusimmat uutiset.

Etusivun uutispalstan nostolle kannattaa antaa otsikko "Uutiset". Sen voi tehdä Uutisten määrityksissä, jonka saa auki etusivun portletin jakoavainkuvakkeesta.

Lisää uusi uutinen

1. Valitse Uutiset oikean yläkulman Työkalut-valikosta.

2. Luo uusi uutinen painamalla Lisää uusi -painiketta.

3. Ikkunaan avautuu Uusi uutinen -lomake, syötä siihen seuraavat tiedot:

Uutisen perustiedot

Otsikko: Anna uutiselle mielenkiintoinen ja kuvaava otsikko.

Ingressi (johdantokappale): Lyhyt kuvaus, max. 400 merkkiä (kuvausta käytetään uutisnostoissa sekä uutissivulla korostettuna kuvaustekstinä ennen tarkempaa kuvausta). Anna tähän kaikkein tärkeimmät tiedot, jotka ainakin haluat lukijan tietävän.

Leipäteksti: Uutisen tarkempi sisältö tulee tähän. Vastaa ainakin kysymyksiin: mitä, missä, milloin ja miksi. Voit myös linkittää ulkopuolisia sivuja tähän muun tekstin lisäksi. Voit lisätä uutiseen myös esim. Youtube-videon käyttämällä upotustyökalua (kts. ohje). 

Uutiseen liitettävä kuva:

Valitse kuva, joka näkyy uutisnostossa. Uutisen sivulla näytettävä kuva on kuvaprosessorin jälkeen maksimissaan M-kuvakoko (750x 500 pikseliä). Mikäli ylläpidossa uutiseen liitetään sitä pienempi kuva, näytetään sivulla THUMB-kuvakoon kuva (200x200 pikseliä).

Valitse Piilota kuva uutisnostosta, jos et halua kuvan näkyvän uutisnostossa. 

Uutisen avainsanat:

Lisää yksi avainsana kerrallaan ja klikkaa sen jälkeen aina Lisää avainsana -painiketta. Asettamalla uutiselle avainsanoja voidaan luoda esim. listauksia tietyntyyppisistä uutisista (esim. yhteisvastuu). Aseta ainakin muutama avainsana jokaiselle uutiselle.

Huom! Uutisten listaus avainsanojen mukaan on tällä hetkellä käytössä ainoastaan yhtymien B-malli sivustoilla, eli kappeliseurakuntien sivujen etusivuilla. Muilla sivustoilla ei kannata käyttää avainsanoja uutisiin. 

 

Tallenna luonnoksena, julkaise tai arkistoi:

Valitse uutiselle oikea tila: Tallenna luonnoksena, Julkaise tai Arkistoi.

Jos valitset julkaise, avautuu valikko, josta voit valita julkaisuajankohdan. Voit ajastaa uutisen julkaisun johonkin tiettyyn hetkeen tai voit valita julkaise heti, jolloin uutinen näkyy sivustolla heti tallennuksen jälkeen.

4. Lopuksi paina Tallenna-painiketta tallentaaksesi luomasi uutisen.

 

Uutisten muokkaus ja poistaminen

Voit muokata ja poistaa uutisia Uutisten hallinta -sivulta.

1. Siirry Uutisten hallintaan

2. Hallinnassa voit muokata tai poistaa uutisia.

Hallinnan sivuilla on listattuna aikaisemmin luodut uutiset. Jokaisen uutisen kohdalla oikeassa reunassa on neljä eri toimintoa. 

Muokkaa

Muokkaa-toiminto avaa Muokkaa uutista ikkunan, jossa uutisen tietoja voi muuttaa. Muokkaa uutisen tiedoista haluamasi ja paina lopuksi Tallenna-painiketta. Muutokset näkyy sivulla heti. 

Siirrä luonnoksiin

Siirrä luonnoksiin siirtää julkaistun tai arkistoidun uutisen Luonnokset-kansioon. Luonnokset eivät näy Lukkarisivustolla ja voit myöhemmin julkaista, arkistoida tai poistaa Luonnos-kansiossa olevan uutisen.

Arkistoi

Arkistoi-painike siirtää uutisen arkistoidut-kansioon. Arkistoidut uutiset eivät näy Lukkari-sivustolla ja voit myöhemmin julkaista, arkistoida tai poistaa Arkisto-kansiossa olevan uutisen. Arkistoon on hyvä siirtää uutisia, joiden ei tarvitse näkyä käyttäjille, mutta halutaan säilyttää tulevaisuuden varalta. 

Poista 

Painamalla Poista-painiketta poistat uutisen Lukkari-sivustolta. Lukkari varmistaa, että haluat varmasti poistaa uutisen. 

Sinulla ei ole tarvittavia rooleja tähän portlettiin.