Verkkotunnuksen eli domainin hallinta

Vanhan verkkotunnuksen siirto

Lukkarin käyttöön siirtyessä seurakunnan verkkotunnuksen (jokuseurakunta.fi) ylläpito voidaan siirtää Lukkarin verkkotuen hoidettavaksi. Ylläpitomme kattaa verkkotunnuksen varauksen uusimisen määräajoin ja verkkotunnuksen nimipalvelutietojen ylläpidon. Kirkkohallitus vastaa verkkotunnuksen ylläpidon kuluista.

Vaihtoehtoisesti seurakunta voi tilata verkkotunnuksen ylläpidon joltain ko. palveluita tarjoavalta yritykseltä (verkkotunnusten välittäjä). Tästä ylläpitoratkaisuista seurakunta neuvottelee itsenäisesti haluamansa välittäjän kanssa.

Verkkotunnuksen ylläpito on ennen Lukkariin siirtymistä yleensä ollut seurakunnan sivuston teknisestä ylläpidosta vastaavalla yrityksellä. Verkkotunnuksen ylläpidon siirtoa varten tarvitaan ns. välittäjän vaihtoavain (ks. lisää Viestintäviraston sivuiltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä).

Huom! Aloita välittäjän vaihto vähintää kuukausi ennen Lukkari-sivuston sunniteltua julkaisuajankohtaa. Vaihtoavain tulee toimittaa Lukkarin verkkotukeen vähintään kaksi viikkoa ennen Lukkari-sivuston julkaisua.

Uuden verkkotunnuksen hankinta

Jos seurakunnalla ei ole ennestään omaa verkkotunnusta tai se on tarpeen muuttaa (jokuseurakunta.fi, jonkunseurakunnat.fi tai jokuseurakuntayhtyma.fi), ole vähintään kuukausi ennen julkaisua yhteydessä Lukkarin verkkotukeen.

Sinulla ei ole tarvittavia rooleja tähän portlettiin.