Tietoa SSL-suojauksen käyttöönotosta

SSL-suojauksen käyttöönotto pyritään viemään loppuun kaikilla Lukkari-sivustoilla syksyn 2018 aikana. Muutos näkyy käytännössä selaimen osoiterivin alussa, johon tulee lukon kuva. Myös osoitteen alkuun tulee http:n sijaan https. 

Lisätietoa SSL-suojauksesta löytyy Viestintäviraston sivuiltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

SSL:n käyttöönotto voi valitettavasti vaikuttaa joidenkin kolmansien osapuolien tuottamien palveluiden (esim. Instagram-upotus) toimintaan. Lukkari-sivustojen suuren määrän vuoksi näiden palveluiden toiminnan tarkastaminen jää seurakunnan omalle vastuulle. Kun havaitsette em. muutoksen sivustollanne tapahtuneen, on aika käydä tekemässä pieni tarkistuskierros sivustolla.

Alle tuotamme jotain vinkkejä esim. joillakin sivustoilla Instagram-upotukseen käytetyn LightWidgetinLinkki avautuu uudessa välilehdessä korvaamiseen toisella palvelulla.

SSL-suojauksen käyttöönotto on tullut välttämättömäksi, koska yleisimmät nettiselaimet alkavat varoittaa jo loppukesän aikana käyttäjiä yhä näkyvämmillä tavoilla salaamattomasta nettiliikenteestä.

 

Vinkkejä

  • Jos Lightwidget instagram upotus ei toimi enää SSL-suojatulla sivustolla, voit kokeilla seuraavia ilmaisia työkaluja: https://snapwidget.com/ tai https://instawidget.net/generate
  • Jos sivustolla on upotettuna nettistriimaussisältöä, joka ei käytä suojattua yhteyttä, jotkut selaimet antavat tästä varoituksen käyttäjälle tai kieltäytyvät näyttämästä sivua. Keskustele striimauksen teknisen toimittajan kanssa tavasta toteuttaa upotus niin, että se toimii ongelmitta suojatullakin sivustolla.

Ongelmia ja ratkaisuja

  • Jos seurakunnan sivuston avaaminen tai kirjautuminen sivustolle ei onnistu, kirjoita osoite käyttäen https://.. alkua ja siirry ensin sivuston etusivulle, sen jälkeen vasta kirjautumissivulle /kirjaudu. Esim. https://lukkariohje.evl.fi. Tarvittaessa tyhjennä selaimen välimuisti (Ctrl + Shift + Delete) tai lataa sivu uudestaan ilman välimuistia painamalla (CTRL+F5)