Koronaviestintä Lukkarissa

Koronavirus vaikuttaa edelleen seurakuntien toimintaan ja viestintään. Tällä sivulla kerromme vinkkejä, miten koronasta voi viestiä Lukkari-sivustoilla.

Katso myös:

Etusivun sisältöportletti

Koronaan liittyvä paikallinen tilannetieto suositellaan laittamaan etusivun pääkuvan päällä olevaan sisältöportlettiin. Pidä kuitenkin sisältö tiiviinä. Jos asiaa on paljon, tee sisältöportlettiin linkki alasivulle, jossa kerrotaan asiasta tarkemmin.

Kuvakaappaus Espoon seurakuntien etusivulta.

Koronaohjeistus myös tapahtumakalenteriin

Koronaan liittyvä ohjeistus seurakuntalaisille on tärkeää löytää myös yksittäisen tapahtuman tiedoista. Ohjeet voidaan kirjoittaa tapahtuman kuvauskenttään tai ohjata kävijä linkin kautta lukemaan ne joltain muulta sivulta.

Jos koronaohjeistukset on koottu yhdelle koontisivulle, tiedoista pitää käydä selvästi ilmi, mitä tilaisuuksia mitkäkin ohjeet ja rajoitukset koskevat.

Tapahtuman peruminen

Lukkarissa tapahtumaan pystyy lisäämään merkinnän siitä, että se on peruttu. Peruttu-merkintä tulee näkyviin esimerkiksi etusivun tapahtumanostoon. Katso ohjeet, miten merkitset tapahtuman peruutetuksi.

Tapahtuman merkitseminen peruutetuksi on yleensä parempi vaihtoehto kuin sen poistaminen tapahtumakalenterista kokonaan.

Striimitapahtumille näkyvyyttä

Jos peruttuja tapahtumia on paljon, etusivun tapahtumanostoportlettia kannattaa muokata näyttämään tapahtumia, jotka pystytään järjestämään. Esimerkiksi striimit voidaan nostaa etusivulle avainsanan avulla. Katso ohjeet etusivun tapahtumanoston muokkaamiseen

Striimattavan jumalanpalveluksen tai muun tapahtuman voi nostaa myös evl.fi-sivustolla olevalle koontisivulle avainsanalla ”evlstriimaus”. Katso ohjeet striimin nostamisesta evl.fi:n koontisivulle