Hammasrattaita.

Ajankohtaista Lukkarin kehityksessä

(Sivu päivitetty viimeksi 6.5.2022)

Vastaa ylläpitäjäkyselyyn

Ylläpitäjäkysely seurakuntien verkkotyöstä ja Lukkarista on avattu. Kysely on tarkoitettu kaikille seurakuntien työntekijöille, jotka ylläpitävät seurakunnan verkkosivuja. Kyselyn tuloksia hyödynnetään Lukkarin kehitystyössä. Käy kertomassa mielipiteesi ja vaikuta Lukkarin tulevaisuuteen! Vastaaminen vie noin 10 minuuttia.

Siirry kyselyynLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Verkkosivukävijöille suunnattu kysely on päätetty toteuttaa Lukkari-sivustoilla seuraavan kerran vuonna 2023. Edellisen kävijätutkimuksen jälkeen Lukkarissa ei ole tehty suuria uudistuksia, jotka vaikuttaisivat merkittävästi kävijäkokemukseen.

Blogeille uusia ominaisuuksia

Lukkarin blogityökalua on kehitetty uusilla ominaisuuksilla:

• Jos blogiartikkelille ei määrittele kuvaa, listauksissa artikkelin kuvaksi tulee automaattisesti blogisarjan pääkuva.
  • Blogikirjoitusten järjestys sivulla muuttuu, jos muuttaa blogin julkaisupäivämäärää.
  • Blogikirjoittajan sivulle listautuvat kaikki hänen kirjoittamansa blogiartikkelit.
  • Blogiartikkeleista voi pian tehdä listauksia avainsanan avulla. Listauksia varten on luotu oma portletti, joka tullaan lisäämään keskitetysti useimpiin sivumalleihin. Tarkempia ohjeita blogilistausten käytöstä päivitämme lähiviikkojen aikana Lukkariohjeeseen.
  • Lisäksi tehtiin visuaalisia parannuksia.

Lue lisää blogityökalusta

Lukkarin tekijä Johanna Häme, Hämeenlinna-Vanajan seurakunta

Parasta Lukkarissa on se, että se on räätälöity seurakunnille.

Lue esittelyteksti SakastissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Aiempia uutiskirjeitä pdf-muodossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä löytyy Sakastista.

Opi uudet toiminnot Lukkarissa katsomalla lyhyitä ohjevideoita

Kysymys: Miten opin helpoiten käyttämään Lukkarin kehityksessä tulleita uusia toimintoja?

Vastaus: Teemme lyhyitä ohjevideoita uusista ja muokatuista toiminnoista. Ota siis kahvikuppi käteen ja katso, miten bloggaat Lukkarilla.

Kehityksessä

Tuoteomistaja