Hammasrattaita.

Ajankohtaista Lukkarin kehityksessä

(Sivu päivitetty viimeksi 26.9.2022)

Tila-sivuille uusi ulkoasu ja ominaisuuksia

Viime talvena toteutetussa käyttäjätutkimuksessa kävi ilmi, että käyttäjät kokevat erilaisiin tarpeisiin sopivan tilan löytämisen vaikeaksi. Olemme kehittäneet tilojen sivuja seurakuntien ylläpitäjistä koostuvan kehjittäryhmän kanssa ja saaneet uudistuksen ensimmäisen vaiheen valmiiksi. Tila-sivujen ulkoasu on pävitetty ja niiden löytämistä ja vertailua on helpotettu.Tila-sivun uudistuksiin kuuluu mm.

• Kirkot ja tilat -sivulla:
    • Uudistettu ulkoasu
    • Tila-listauksessa näkyy tilojen maksimihenkilömäärä
    • Linkki Tietoja tilojen varaajille -sivulle
    • Linkki varaus/vuokraus hinnoittelu -sivulle
    • Yhteystietoportletti varaustiedoille ja linkkilistaus
  • Yksittäisen Tilan sivulla
    • Maksimihenkilömäärä
    • Mahdollisuus lisätä yhteystieto tilan varaamiseen ja bloginostopaikka

Seurakuntien tulisi päivittää tilojen tiedot

Ulkoasu-uudistus tulee näkyviin Tila-sivuille automaattisesti, mutta uudet tiedot, kuten maksimihenkilömäärä, varausyhteystiedot, varustelu ja ohjeet varaajille pitää lisätä erikseen, jotta ne näytetään.

Vaihe kaksi joka helpottaa tilojen löytämistä ja sorttaamista valmistuu lokakuussa.

Lukkarin tekijä Päivi Aikasalo, Utsjoen seurakunta

Nopeus ja helppokäyttöisyys ovat valttia

Lue esittelyteksti SakastissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Aiempia uutiskirjeitä pdf-muodossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä löytyy Sakastista.

Opi uudet toiminnot Lukkarissa katsomalla lyhyitä ohjevideoita

Kysymys: Miten opin helpoiten käyttämään Lukkarin kehityksessä tulleita uusia toimintoja?

Vastaus: Teemme lyhyitä ohjevideoita uusista ja muokatuista toiminnoista. Ota siis kahvikuppi käteen ja katso, miten bloggaat Lukkarilla.

Hyödynnä yhteisiä vaalitoteutuksia Lukkarissa

Käytä laskentajärjestelmän upotuksia verkkosivustolla

Seurakuntavaalien ehdokkaat, äänestyspaikat ja tulokset saadaan tuotua seurakuntien sivustoille upotuksena vaalien laskentajärjestelmästä. Seurakunnat tekevät upotukset itse omalle sivustolleen upotuskoodien avulla.

Laskentajärjestelmä luo upotuskoodit automaattisesti, kun seurakunta syöttää tiedot järjestelmään. Upotuskoodi lisätään seurakunnan Lukkari-sivustolla sisältöportletin koodinäkymään. Tämä mahdollistaa sen, että vaalitietojen näyttämistä varten ei tarvita omia sivumalleja, vaan upotuksen voi tehdä mille tahansa sisältösivulle. Tarkemmat ohjeet upotuskoodin käyttöön julkaistaan myöhemmin Lukkari-ohjesivustolla ja niistä kerrotaan tulevissa uutiskirjeissä.

Ehdokkaat ja äänestyspaikat tulevat automaattisesti näkyviin upotuksissa, kun lopulliset tiedot ja ehdokasnumerot on syötetty laskentajärjestelmään. Kenraaliharjoituksessa syötetyt tiedot eivät tule näkyviin upotuksiin.

Upotukset sulautuvat osaksi seurakunnan sivustoa käyttämällä Lukkarin fontteja ja kullekin sivustolle määriteltyä pääväriä. Alla on havainnekuva ehdokaslistan upotuksesta seurakunnassa, jossa käydään kahdet vaalit. Linkkitekstin väri on sivuston päävärin mukainen.

Upotukset ovat käytössä myös muille kuin Lukkari-seurakunnille.

Käytä yhteistä vaalisivumallia ja hyödynnä yhteistä sisältöä

Voit luoda jo sivun 2.50 sivumallilla, joka on suunniteltu vaali-infon käyttöön. Voit nostaa myös yhteistä sisältöä ja yhteisiä linkkejä sivulle.

Upota Mihin seurakuntaan kuulun? -palvelu vaalisivulle

Auta äänioikeutettua löytämään oma seurakunta upottamalla Mihin seurakuntaan kuulun? -palveluLinkki avautuu uudessa välilehdessä sivustolle.

Kerro vaaleista blogissa

Blogityökalua voi hyödyntää myös vaalityössä. Blogiartikkeleita vois nostaa myös muille sivuille käyttämällä Bloginosto avainsanalla -portletilla joka on lisätty suurimpaan osaan sivumalleista. Katso esimerkki Porvoon vaaliblogistaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lukkari muistaa ylläpitäjän jatkossa tunnin

Lukkari muistaa ylläpitäjän sisäänkirjautumisen jatkossa tunnin kahden tunnin sijaan. Tämä tarkoittaa, että jos jättää kone pidemmäksi kuin tunniksi ylläpitäjä pitää kirjautua uudestaan Lukkariin. Tällä pyritään vähentämään järjestelmään kohdistuva hetkittäisiä kuormautuspiikkejä.

Hakukone tunnistaa yhdyssanojen osia

Lukkarin sivuston ja tapahtumien haku tunnistaa nyt myös yhdyssanojen osia. Ylläpitäjän ei tarvitse enää lisätä avainsanoja tapahtumiin siitä syystä. Avainsanoja käytetään pelkästään listojen tekemiseen.

Muutos ei koske nimiä. Hakusanalla "Maria" ei löydy "Marianna".

Yritykset tilaavat virkatodistuksia virkatodistuspalvelun kautta

Yritykset tulevat jatkossa tilaamaan virkatodistuksiaan suoraan tilaa virkatodistus -asiointipalvelustaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Muutos astuu voimaan noin 10.10., jolloin lisäämme vanhaan lomakkeeseen linkin virkatodistuspalveluun. Viikko sen jälkeen, 17.10., poistamme kaikki automaattiset Lukkari-tilauslomakkeet, mutta jätämme sivuille vielä linkin virkatodistuspalveluun. Päivittäkää sivuillenne tieto uudesta palvelusta myös organisaatiotilaajille.

Facebook-ryhmät siirtyvät Teamsiin

Osallistujat olivat yksimielisesti sitä mieltä, että Facebookissa toimivat Lukkarin vertaistukiryhmät tulisi siirtyä Teamsiin. Siirto tehdään syksyn aikana ja kutsu liittyä jaetaan kaikissa viestintäkanavissamme.

Lähettäkää tutkimusraporttejanne meille

Oletteko teettäneet sivuston ulkopuolisia käyttäjäkyselyjä? Tai onko Aluehallintovirasto ottanut sivustonne tarkastukseen ja antanut siitä teille raportin? Tulokset olisivat Lukkarin kokonaiskehityksenkin kannalta tärkeät.

Kuukauden vinkki: Suurenna tekstimuokkausikkuna

Tuntuuko vaikealta saada kokonaisukuva Lukkarissa työn alla olevasta tekstistä? Voit suurentaa ikkunan vetämällä vasemmasta alakulmasta. Katso ohje

Kehityksessä

Tuoteomistaja