Sivun valikkonimen ja osoitteen muuttaminen

Kun uusi sivu luodaan, sivun valikkonimi siirtyy automaattisesti verkko-osoitteen osaksi. Kun valikkonimeä muutetaan, osoite pysyy kuitenkin alkuperäisenä. Myös sivun hakukoneiden käyttämä title pysyy alkuperäisenä.

Tekstisivun pääotsikko tehdään sisältöportletissa editorilla. Valikkonimi ja verkko-osoite ovat siis samoja, mutta sivun pääotsikko voi olla erilainen.

Voit vaihtaa sivun valikossa ja murupolussa näkyvän nimen itse

Toiminto löytyy sivun muokkaustilassa vasemmasta yläkulmasta. Siirry sivulle ja sivun muokkaukseen. Klikkaa sivun yläreunassa näkyvää läppää (vihreä merkkaus), niin saat näkyviin kaikki sivun muokattavissa olevat tiedot. Keltaisella merkatun kohdan muuttaminen näkyy murupolussa ja punaisella merkattu kohta muutta sivun titleä.

         

Jos haluat, että myös verkko-osoite muuttuu, kannattaa sivu luoda uudelleen uudella nimellä ja poimia sivulle tehdyt sisältöartikkelit.

Verkko-osoitteen muutoksia voi pyytää verkkotuesta

Verkko-osoite on syytä pitää muuttumattomana kun sivusto on julkaistu, koska sivulle voi olla linkkejä ja se on indeksoitunut hakukoneisiin tietyllä osoitteella.

Verkko-osoitteen rakenne tulisi vastata myös  todellista sisällön sijaintipolkua. Jos kuitenkin verkko-osoite halutaan muuttaa tai lyhentää, lähetä pyyntö sähköpostilla verkkotuki@evl.fi.

Hakukoneille näkyvä title tulee muotoilla erikseen

Kun sivu löytyy hakukoneilla, hakutulosten listassa näkyy oletuksena sivun title. Tuo title on Lukkarissa se nimi, jolla sivu on alunperin luotu. Valikkonimen tai verkko-osoitteen muutos ei muuta hakukoneille näkyvää titleä. Title tulee muokata erikseen, jotta Google löytää sivun ja näyttää hakutuloksessa sivun sisältöä vastaavan otsikon.

Katso ohjeet

 

 

Sinulla ei ole tarvittavia rooleja tähän portlettiin.