Sisältörakenne

Lukkarissa on valmis sisältörakenne päätasolla (päävalikko). Seuraavan tason rakenne on seurakunnan päätettävissä. Monessa osiossa kuitenkin seuraavaan tasoon on annettu mallirakenne.

Päävalikko

Toimiva päävalikko on sellainen, jossa termit poissulkevat toisensa. Käyttäjät siis osaavat helposti arvata, mistä osiosta löytävät etsimänsä asiat. Suunnittelussa tärkeintä oli löytää valikot, jotka toimivat seurakuntalaisten näkökulmasta. Kaikki sivustolla valmiina olevat valikot ja kategoriat on testattu seurakuntalaisten kanssa. Suunnittelutyössä on ollut mukana myös seurakuntien työntekijöitä.

Osion nimi

Miksi tähän termiin on päädytty

Tutustu lisää                                

Tule mukaan

Nimi on käyttäjätestauksissa todettu kutsuvaksi ja miellyttäväksi ja sieltä etsitään kerhoja ja muita säännöllisesti kokoontuvia ryhmiä ja toimintamuotoja. 'Toiminta' koettiin liian laajaksi käsitteeksi, koska seurakunnan toimintaa on kaikki mitä sivustolla on.

Osion idea 

Lue lisää 

Tapahtumat
 

Tapahtumat on melko yksiselitteinen käsite. Alaotsikolla kalenteri kerrotaan myös, että tapahtumat löytyvät ajankohdan mukaisesti.

Tapahtumien lisääminen

 

Perhejuhlat
ja hautajaiset

Perhejuhlat toimivat erityisen hyvin valikossa. Toimitukset saatetaan sekoittaa esim. lehtien toimituksiin. Hautajaiset otsikon lisänä auttavat surevia löytämään hautausasiat. Hautajaiset perhejuhlista erotettuna viestivät myös siitä, että kyseessä ei ole perhejuhla sanan iloisessa merkityksessä.

Osion idea ja asettelun vaihtoehdotLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Käyttöohjeet

Apua ja tukeaApua ja tukea on diakonia "suomeksi". Kaikki suomalaiset eivät tiedä mitä on diakonia, mutta Apua ja tukea toimi testauksissa varsin hyvin.

Osion idea ja asettelun vaihtoehdotLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Käyttöohjeet

 

Osallistu
toimi, vaikuta
Mukaankutsuva ja mielletään etenkin kutsuna auttamistyöhön.

Osion idea ja asettelun vaihtoehdotLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Käyttöohjeet

Tutki uskoaKäyttäjät kokevat tämän kiinnostavaksi. Myös jopa kirkosta vieraantuneet kokivat tämän testauksissa kiinnostavaksi. Osiosta haetaan "uskonasioita". Siellä oletetaan olevan tietoa ja myös artikkelityyppistä pohtivaa sisältöä.

Osion idea ja asettelun vaihtoehdotLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Käyttöohjeet

Info ja asiointiInfo ja asiointi -osioista käyttäjät hakevat hallintoon ja asiointiin liittyviä lomakkeita ja tietoa.

Esimerkkejä sisällöistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Käyttö-ohjeet

 

Sinulla ei ole tarvittavia rooleja tähän portlettiin.