Upotustyökalu

Upotustyökalulla voidaan lisätä sosiaalisen median kanavia ja sisältöä Lukkariin ns. upottamalla (eng. embed). Sosiaalisen median sisällön avulla Lukkari-sivusto saa lisäarvoa mm. kannustamalla sivuston kävijöitä kommentoimaan ja jakamaan sisältöä edelleen. Upotustyökalun avulla upotuksesta tehdään responsiivinen eli se skaalautuu eri näyttökokoihin myös mobiiliin.

Katso video-ohje upotustyökalun käytöstä.

 

Upotustyökalussa tuettuja palveluita ovat YouTube, Vimeo, Facebook, Twitter, Google Maps –kartta sekä yleinen koodiupotus. Huom! Video-ohjeesta poiketen, upotustyökalu ei tue enää Instagram-palvelua. Instagram-tilin upotus onnistuu kuitenkin käyttämällä jotain netistä löytyvää ilmaista palvelua (esim. SnapWidget  tai instawidget).

Upotustyökalu avautuu Työkalut -valikosta omalle hallintasivulleen osoitteeseen, joka on muotoa: www.seurakunnannimi.fi/hallinta/upotustyokalu/

Some-upotuksen tekeminen:
  1. Valitse Työkalut-valikosta Upotustyökalu
  2. Klikkaa haluamasi some-palvelun logoa ja seuraa ohjeita, jotka ilmestyvät logon alapuolella olevaan tekstikenttään (huom. vanhemmissa selaimissa ohjeteksti ei välttämättä näy!)
  3. Kun ohjeiden mukaisesti tunniste tai muu koodi on lisätty tekstikenttään, klikkaa Luo upotuskoodi
  4. Luo upotuskoodi –napin alapuolelle ilmestyy upotuskoodi (esim. (kaarisulku)uuid:a75bd568-5fc3-4aba-8e5d-9b53c976c693(kaarisulku)) ja ohje sen käyttöön
  5. Kopioi upotuskoodi ja liitä se esim. Lukkarin Content-portlettiin. Tällöin upotus tulee näkyviin sivuston julkinäkymään. Muokkaa sisältöä -ikkunassa upotuksen ei kuulu näkyä.

Jos videon URL-osoitteessa on videon toistoon liittyviä muita tunnisteita, tulee ne jättää pois. Esim. http://www.youtube.com/watch?v=mSG16neopfs&app=desktop osoitteessa &-merkin jälkeen tuleva teksti on ylimääräistä, eli upotustyökaluun laitettava osoite olisi: http://www.youtube.com/watch?v=mSG16neopfs

Miten saan poistettua videoehdotukset YouTube-videon lopusta?

YouTube-videoiden lopussa näytetään oletuksena videoehdotuksia. Jos videoehdotuksia ei haluta näyttää, voi videon tunnisteen loppuun lisätä koodin: &rel=0 Esimerkiksi edellä mainittu tunniste  ilman videoehdotuksia olisi kokonaisuudessaan: http://www.youtube.com/watch?v=mSG16neopfs&rel=0

 

Muut upotukset

Upotustyökalun upotuksien lisäksi verkossa on tarjolla paljon erilaisia palveluita, joita voi upottaa verkkosivustoille. 

Upotuksia saa luotua Lukkari-sivustoille kopioimalla upotuskoodin palvelun sivustolta ja syöttämällä upotuskoodi Sisältö-portletissa Koodi-näkymässä, eli valitsemalla painike "" sisältö-portletin tekstieditorissa. Lisättyäsi koodin paina ""painiketta uudelleen niin normaali näkymä palautuu, ja paina sen jälkeen Julkaise. 

Twitter-tili

Luo Twitter-tilin syötteestä upotuskoodi tässä osoitteessa: 

https://twitter.com/settings/widgets/new/user 

Kopioi upotuskoodi ja lisää se Sisältö-portletissa tekstieditorin Koodi-näkymässä. 

Sinulla ei ole tarvittavia rooleja tähän portlettiin.