Linkin lisääminen

Tekstieditorissa voidaan lisätä neljänlaisia linkkejä:

Linkki toiselle sivulle: Linkkityyppinä on oletuksena osoite. Kirjoita haluamasi verkko-osoite osoitekenttään. Jos haluat luoda linkin sivuston sisällä toiselle sivulle, kirjoita vain fi-päätteen jäljessä oleva osoitteen loppu, esim. /esimerkkisivu (Muista aina kenoviiva /). Jos teet linkin sivuston ulkopuolelle, kirjoita (tai kopioi) kenttään koko osoite. Ulkoiset linkit on hyvä laittaa avautumaan uuteen selainikkunaan. Klikkaa siis Kohde ja valitse Uusi ikkuna. Paina lopuksi ok.

Ankkuri tässä sivussa: Jos olet luonut ankkurityökalulla sivulle ankkureita, voit tehdä niihin linkkejä valitsemalla linkkityypiksi ankkuri tässä sivussa. Valitse sitten haluamasi ankkuri valikosta ja paina lopuksi ok. Jos haluat tehdä ankkurilinkin jollekin toiselle sivulle, valitse linkkityypiksi osoite ja kirjoita osoitekenttään sivun fi-päätteen jäljessä oleva osoitteen loppu, # sekä ankkurin nimi, esim. /esimerkkisivu#Ankkurin nimi.

Sähköpostiosoite: Jos tahdot, että luomasi linkki avaa sähköpostiin uuden viestin, valitse linkkityypiksi sähköpostiosoite. Kirjoita sähköpostiosoitekenttään vastaanottajan osoite. Aihe- ja viestikentät voit täyttää tarvittaessa. Paina lopuksi ok.

Kohde-välilehti: Kun linkkityypiksi on valittu osoite, ikkunassa näkyy kohde-välilehti. Kohde on oletuksena <ei asetettu>, jolloin linkki avautuu samaan ikkunaan. Varsinkin, jos linkki avaa erillisen tiedoston tai siirtyy kokonaan pois sivustolta, on suositeltavaa valita kohteeksi Uusi ikkuna (_blank), jolloin linkki avaa selaimeen uuden välilehden ja alkuperäinen sivu jää myös auki.

Myös kuviin voi linkittää. Jos sivulle on lisätty pieni kuva, se saadaan klikkaamalla aukeamaan suuremmaksi tekemällä siitä linkki. Valitse kuva ja klikkaa Lisää linkki -painiketta. Linkki-ikkunassa klikkaa selaa palvelinta-painiketta ja valitse samasta kuvasta suurempi versio. Paina lopuksi ok.

Sinulla ei ole tarvittavia rooleja tähän portlettiin.