Kirkot, tilat ja hautausmaat

Seurakunnan tai seurakuntayhtymän kirkoista ja tiloista luodaan kustakin oma esittelysivu. Esittelysivu on tarpeen kaikista tiloista, joissa on seurakunnan tapahtumia seurakuntalaisille tai tilaa voi vuokrata.

Vinkkejä tilasivujen sisällöntuotantoon

• Tilojen linkitys muualle sivustoon: Tilojen pääsivulta kannattaa linkittää Info ja asiointi -osioon, jossa kerrotaan tilojen vuokraus- ja varauskäytännöistä. Kiinteistöjen tiedot tulevat näkyviin Kirkot ja tilat -sivun lisäksi tapahtumien sivuille. Lukkari hakee tapahtuman sivuille tapahtumapaikan tiedot ja näyttää linkin kiinteistön sivulle.
  • Kartta: Kiinteistölle antamasi osoitetiedon ja karttakoordinaattien perusteella, sivulle tulee näkyviin kartta.
  • Tilalistaukset: Jos seurakunnan tai yhtymän alueella on paljon samantyyppisiä kiinteistöjä, esim. kirkkoja, kannattaa luoda Tilat-listaus kiinteistöille. Käyttäjän on siten helpompi löytää etsimänsä kiinteistö tai tila. "Vuokrattavat juhlatilat" voi olla myös kätevä listaussivu käyttäjälle.
  • Tilojen kuvat: Jokaisesta tilasta kannattaa hankkia laadukas ulkokuva. Kuva tulee näkyviin tilasivujen lisäksi tapahtumatiedoissa ja Googlen hakutuloksissa. Kuvan koko tulee olla  750x500px tai 500x750px.
  • Tilojen esteettömyysseikat ja palvelut: Tilan tietoja syötettäessä valitaan myös tilan esteettömyydestä tai palveluista kertovat symbolit. Näitä ovat: induktiosilmukka, Info, Inva-Wc, kahvila, lastenhoitohuone, myymälä, pysäköinti, vaativa pyörätuolireitti, wc, wi-fi, esteetön kulku.
  • Tilojen panoramat: Lukkarissa ei ole mahdollisuutta tallentaa ja esittää panoramakuvia tiloista. Panoramat voidaan kuitenkin upottaa ja linkittää tilojen esittelysivuille, jos ne on tallennettu jollekin toiselle palvelimelle esim. panoramojen kuvaajan sivustolle. Tutustumisen arvoinen tallennuspaikka panoramoille on myös Google Street View, jossa on myös keskeisten rakennusten panoramakuvia sisätiloista. Lue lisää Googlen sivuilta.Linkki avautuu uudessa välilehdessä
  • Hautausmaat: Hautausmaiden tiedot lisätään Hautausmaat-osion alle samalla tavoin kuin erilaisten tilojen tiedot Kirkot ja tilat -osiossa. Syöttäessäsi hautausmaiden tietoja seuraa Kirkot ja tilat -ohjetta, mutta luo hautausmaiden sivut Hautausmaat-osion alle.

Tilasivujen ja tilalistausten rakentaminen

Tilasivut ja -listaukset luodaan uuden sivuston rakennusvaiheessa. Alla olevat ohjeet on siksi suunnattu ensisijaisesti uuden sivuston rakentajille, mutta voit hyödyntää niitä myös silloin, kun haluat luoda uusia tiloja tai listauksia jo aiemmin julkaistulle sivustolle.

Tee ennen tilasivun luomista tilalistaussivu (sivumalli 1.08) ja vasta tämän jälkeen tilasivut. Jokaiselle tilalle luodaan oma tilasivu (sivumalli 1.07). Tila/tilalistaussivu luodaan ylänavigaation Kirkot ja tilat -osion alle.

Hautausmaa -osion alle on luotu sivuston perustamisen yhteydessä joko Hautausmaa tai Hautausmaat -osio riipuen siitä, onko seurakunnalla yksi vai useampi hautausmaa. Mikäli navigaatiossa on Hautausmaa, sivumallina on valmiina 1.07, ja jos Hautausmaat, sivumallina on sivumalli 1.08. Tämän tilalistaussivun alle luodaan hautausmaiden sivut sivumallilla 1.07.