Tekstin muotoilu

Tekstin saavutettavassa muotoilussa tärkeintä on käyttää Lukkarin valmiita tyylejä, ja vain siinä käyttötarkoituksessa, johon ne on suunniteltu. Esimerkiksi otsikkotyylejä ei siis saa käyttää korostuskeinona tekstinosissa, jotka eivät ole otsikoita.

Tyylit eivät muuta pelkästään tekstin ulkoasua, vaan tuottavat samalla verkkosivun koodiin oikeat merkinnät. Näin myös ruudunlukuohjelmat tunnistavat esimerkiksi otsikot otsikoiksi. Johdonmukaisesti käytetyt muotoilut takaavat hyvän käyttökokemuksen myös näkeville.

Valmiit tyylit löydät tekstieditorin Tyyli-pudotusvalikosta.

Tekstieditorin painikkeet.

Jos kopioit tekstiä muista ohjelmista, muista aina liittää se Lukkariin muotoilemattomana "Liitä tekstinä" -komennolla. Liittämisen jälkeen teksti muotoillaan Lukkarin tekstieditorin työkaluilla.

Kun muotoilet tekstiä Lukkarissa, vältä

• otsikoiden kirjoittamista isoilla kirjaimilla
  • otsikkotyylien käyttöä muualla kuin otsikoissa
  • alleviivausta sanoissa, jotka eivät ole linkkejä
  • liiallista lihavointia
  • kursivointia
  • tekstin tasaamista muualle kuin vasempaan reunaan.

Väärä tapa:

ISOSKOULUTUKSET SYKSYLLÄ 2022

Rippikoulun jälkeen voit osallistua kaksivuotiseen isoskoulutukseen. Isoskoulutuksessa tutustut uusiin ihmisiin, saat koulutusta ryhmänvetäjänä toimimiseen ja opit lisää itsestäsi ja Jumalasta.

Isoskoulutukset alkavat jälleen syyskuussa 2022. Syksyn ensimmäinen tapaamiskerta on poikkeuksellisesti ma 5.9. klo 19 Esimerkkilän pappilassa. Ensimmäisen tapaamiskerran jälkeen tapaamme joka toinen keskiviikko klo 18 Esimerkkilän seurakuntatalolla.

Ilmoittaudu isoskoulutukseen 31.7.2022 mennessä tästä

Tervetuloa mukaan!

Ps. Kiinnostaako kerhonohjaaminen? Kerhonohjaajakoulutus alkaa elokuussa ja tapaamisia on kerran kuukaudessa. Kun olet käynyt kerhonohjaajakoulutuksen, voit tulla isoseksi lastenleireille.

Mikä oli pielessä?

• Otsikko on kirjoitettu isoilla kirjaimilla.
  • Ingressitekstin tyyliksi on valittu otsikko 2 (H2), vaikka pitäisi käyttää ingressityyliä.
  • Ingressin jälkeinen tekstikappale on kokonaan lihavoitu, jolloin korostuskeinon teho katoaa.
  • Korostuskeinona on käytetty alleviivausta, joka merkitsee verkkotekstissä linkkiä.
  • Tervetuloa mukaan! -tekstissä on käytetty ingressityyliä ja se on tasattu keskelle.
  • Viimeinen kappale on kursivoitu.

Oikea tapa:

Isoskoulutukset syksyllä 2022

Ilmoittaudu isoskoulutukseen 31.7.2022 mennessä tästä

Tervetuloa mukaan!

Isoseksi lastenleireille

Kiinnostaako kerhonohjaaminen? Kerhonohjaajakoulutus alkaa elokuussa ja tapaamisia on kerran kuukaudessa. Kun olet käynyt kerhonohjaajakoulutuksen, voit tulla isoseksi lastenleireille.

Mitä oli tehty oikein?

• Otsikko on kirjoitettu alkukirjainta lukuun otamatta pienillä kirjaimilla.
  • Pääotsikossa ja ingressissä on käytetty niille tarkoitettuja tyylejä (Sivun pääotsikko H1 ja ingressityyli).
  • Korostuskeinona on lihavointi ja sitä on käytetty maltillisesti.
  • Ilmoittautumisajankohdan korostamiseen on käytetty huomiotyyliä.
  • Tavallisen tekstisisällön tyyli on leipäteksti.
  • Lastenleirien isosuudesta kertova teksti on erotettu oman väliotsikkonsa (Otsikko 2) alle, jolloin tekstin silmäiltävyys paranee.