Saavutettavat taulukot

Taulukon käyttämistä nettisivuilla kannattaa harkita tarkkaan ja miettiä, voidaanko tieto esittää muulla tavalla.  Taulukot skaalautuvat huonosti ja niitä on hankala lukea, kun nettisivustoa luetaan kännykällä. Taulukot ovat usein myös hankalia näkövammaisille ruudunlukuohjelmia käyttäville.

Mikäli taulukoita käyttää, niille on tärkeä merkitä selite sekä otsikot taulukon riveille ja sarakkeille. Taulukon ominaisuuksista pitää valita käyttöön "ylätunnisteet", jotta taulukkoon saa otsikkorivin. Ruudunlukuohjelma lukee nämä käyttäjälle. Caption, eli teksti, joka kuvaa taulukon sisältöä, kirjoitetaan otsikko-nimiseen kenttään.

Caption-kohtaa ei välttämättä tarvitse täyttää, jos taulukkoa ennen on otsikko tai teksti, joka kuvailee taulukon sisällön.

Näin teet taulukosta saavutettavan 


1. Luo taulukko tekstieditorin taulukko-näppäintä käyttäen. Valitse avautuvassa ikkunassa haluamasi sakare- ja rivimäärä. 

2. Valitse avautuvassa ikkunassa Ylätunnisteet-kohdasta kohta molemmat. Voit myös lisätä otsikon taulukolle kohtaan Otsikko. Paina lopuksi OK.