Vaalibanneri tekstillä uskottu, toivottu, rakastettu, #seurakuntavaalit, Suomen ev.lut. kirkko.

Seurakuntavaalit Lukkarituen seurakunnassa (Pääotsikko H1)

Kirjoita tähän ingressi eli yleiskuvaus sivun sisällöstä. Muotoile teksti Lukkarin Ingressi-tyylillä.

Kerro tässä sisältöportletissa tärkeimmät paikalliset tiedot vaaleista. Voit kertoa esimerkiksi, miten seurakunnassanne käytännössä asetutaan ehdolle.

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022

Seurakuntavaalien yhteyshenkilö
Lukkarituen seurakunta
Hallinto- ja talouspalvelut

Kuka voi äänestää seurakuntavaaleissa?

Seurakuntavaalit ovat edelleen ainoat valtakunnalliset vaalit, joissa 16-vuotialla on äänioikeus.

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, jäsenyys riittää. Kirkkoon liittymisen tulee olla rekisteröity 15.8.2022 mennessä.

Seurakuntavaalit 2022

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Marraskuussa valitaan 367 seurakuntaan yhteensä lähes 8 000 uutta luottamushenkilöä.

Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Mistä kaikesta seurakuntien luottamushenkilöt päättävät? Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Äänestä sellaisena kuin olet – olet uskottu, toivottu ja rakastettu

Äänestäminen on hyvä tapa vaikuttaa oman seurakuntasi asioihin. Olemme kaikki tervetulleita kirkkoon ja äänestämään. Me kaikki olemme uskottuja, toivottuja sekä rakastettuja.

Tutustu vaalien teemoihinLinkki avautuu uudessa välilehdessä