Vaalit Lukkari-seurakunnissa

Seurakuntavaalit 2022 toteutetaan Lukkarissa samaan tapaan kuin edellisissä vaaleissa neljä vuotta sitten. Yhteiset sisällöt sekä Lukkarin ja vaalien laskentajärjestelmästä tehtävät upotukset keventävät vaalityötä seurakunnissa.

Ehdokkaat, äänestyspaikat ja tulokset saadaan näytettyä Lukkari-sivustolla upotusten kautta suoraan vaalien laskentajärjestelmästä. Lisäksi osa seurakuntavaalit.fi-sivustolle tehdyistä teksteistä ja kuvista voidaan nostaa seurakunnan sivustolle yhteisen sisällön työkalujen avulla. Myös vaalikone voidaan aikanaan upottaa seurakunnan sivustolle.

Seurakunnan vaalisivujen tekemiseen on kaksi vaihtoehtoa: A) Kevyt toteutus alasivuna ja B) Laajempi toteutus erillisosiona. Molemmissa vaihtoehdoissa voidaan hyödyntää Lukkarin yhteisiä vaalisisältöjä.

A) Kevyt toteutus alasivuna

Valitse tämä vaihtoehto, jos

• seurakunnassa on vähän osaamista tai työaikaa sivujen tekemiseen
  • ehdokaslistat, äänestyspaikat ja tulokset voivat löytyä linkityksen avulla seurakuntavaalit.fi-sivustolta eli niiden ei välttämättä tarvitse olla seurakunnan omalla sivustolla. Haluttaessa niitä voidaan kuitenkin upottaa sivulle myös kevyessä toteutuksessa.

Tätä vaihtoehtoa varten on oma sivumalli (2.50 Seurakuntavaalit yhdellä sivulla), joka sisältää runsaasti portletteja erilaisille sisällöille. Ohjeet sivumallin käyttöön löydät alempaa tältä sivulta.

B) Laajempi toteutus erillisosiona

Valitse tämä vaihtoehto, jos

• seurakunnassa on resursseja vaalien verkkoviestintään ja mahdollisuus toteuttaa itse rakenne ja sisältöä vaalisivuille
  • seurakunnalle on tärkeää, että ehdokaslistat, äänestyspaikat ja tulokset löytyvät myös omilta sivuilta eikä vain linkityksinä seurakuntavaalit.fi-sivustolle.

Tiedot vaalien laskentajärjestelmästä nostetaan erillisosioon upotuksina. Ohjeita upotusten tekemiseen on tulossa myöhemmin.

Lisätietoa erillisosioista

Aikataulu Lukkarissa

• 1.3. Seurakuntavaalit.fi ja församlingsvalet.fi -sivustot julkaistiin
  • 15.3 Uusi sivumalli ja ohjeet kevyttä vaalisivua varten valmiina