Lukkarin sanastoa


Alatunniste

Alatunniste tai Footer viittaa sivuston alareunassa olevaa valikkoa, jossa on liitettynä yhteisiä linkkejä ja yhteystietoja.

Aluevalikko - ei käytössä A-sivustomallin sivuilla

Sivuston yläreunassa oleva pudotusvalikko, josta löytyy seurakuntien kuvalliset linkit. Valikko viilataan kuntoon lähellä sivuston julkaisua.


Infovalikko

Sivun yläreunassa päävalikon yläpuolella oleva harmaa valikko. Sisältää linkit mm. sivuille info ja asiointi, kirkko ja tilat, hautausmaat, palaute ja yhteystiedot. 


Kategoria-sivu tai Listaus-sivu

Kategorialla-sivulla voi tehdä kategoria- tai listaussivuja helpottamaan tilojen tai yhteystietojen löytämistä.

Kirkot ja tilat -kategoriasivun luominen »

Listaus-sivun luominen »

 

Portletti

Lukkarilla tehdyt sivut koostuvat erilaisista portleteista, joissa voidaan portletin tyypistä riippuen näyttää erilaista sisältöä. Jokaiselle sivulle valitaan sivun luontivaiheessa sivumalli, joka määrää millaisia portletteja sivulla on. Lue lisää portleteista.

 

Päävalikko

Päävalikolla viitataan sivun yläreunan sivun teemavärin mukaiseen valikkoon.  Päävalikko koostuu seuraavista osista: Tule mukaan, Tapahtumat, Perhejuhlat, Apua ja Tukea ja Tutki uskoa, valikossa on kullekin sivulle linkki. 

 

Sivumalli

Yksittäisen sivun rakenne. Jokaiselle Lukkari-sivulle on valittu tai täytyy valita sivumalli ja se määrittelee millaisia sisältökenttiä sivulla näkyy.

Lue lisää sivumalleista »

 

Sivustomalli

Sivustomallilla viitataan koko Lukkari-sivun rakenteeseen. Sivustomalli ratkaistaan jo ennen sivuston luomista. Sivustomalli valitaan sen perusteella tuleeko Lukkari-sivusto seurakunnan, seurakuntayhtymän tai muunlaisen organisaation käyttöön.

Tutustu sivustomalleihin »Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Mikä sivustomalli sopisi meidän seurakunnan tai yhtymän käyttöön »Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Tägit - avainsanat

Tägeillä tai avainsanoilla viitataan esim. yhteystietoihin tai tiloihin lisättäviä yksittäisiä sanoja, joita voi hyödyntää esimerkiksi listausivuja tehdessä. Voit lisätä tietyille henkilöille haluamasi avainsanan ja tehdä sen jälkeen Yhteystiedot-sivulle (tai muulle sivulle) listaussivun johon vain tämän avainsanan omaavat henkilöt listataan. Sama pätee myös tilojen suhteen. Myös tapahtumalistauksessa saa tapahtumia tietyllä avainsanalla listattua, esimerkiksi vain päiväkerhot näkyviin päiväkerhojen omalla sivulla. 

 

Upotustyökalu

Upotustyökalun avulla voit upottaa Lukkari-sivustolle videoita ja sosiaalisen median sisältöä. Upotustyökalu tekee videoista ja sosiaalisen median sisällöstä responsiivisia upotuksia, eli upotuksia, jotka näkyvät oikein myös mobiililaitteilla. 

Tutustu Upotustyökalun käyttöön »