Lukkarin kuvakoot

Yleisin sopiva kuvakoko on S. Tekstisivuille yleensä M tai L koko on liian suuri. Thumb soveltuu pieniin linkkilistan kuviin sekä uutisten kuviksi.

     

Käyttöesimerkki Kuvan suositus koko
Linkkilistauksen-kuva
Uutiskuva
 200x200px

Media Highlight -portletti
Sopivin kuva Content-portlettiin 

 500x300px
Koko palstan levyinen kuva Content-portlettiin  750x500px
Tule mukaan -sivun otsikkokuva 1020x260px
Etusivun pääkuva  1900x820px 

 

Kuvan rajaus ongelmana?

Jos haluat vaikuttaa kuvan rajaukseen, käsittele kuva ylläkuvattuun kuvakokoon, yleensä siis S-kokoon 500x333px.

Jos haluat käyttää isompia kuvia ja rajaus aiheuttaa suuria ongelmia, kannattaa käsitellä sivulle sopiva kuva ja viedä se kuvahakemistoon. Hae kuva sivulle Originals -kansiosta. Tätä tapaa käytettäessä on siis itse huolehdittava, että kuva on verkkoon sopivassa koossa.

Esimerkiksi sivumallin 1.14 yläosan leveä media highlight-sisältö on tietokoneen selaimella katseltuna laajakulmaisessa koossa 830x250px, jolloin voi olla järkevintä hakea kuva oikeassa koossa Originals-kansiosta, kuin käyttää kuvaprosessorin rajaamia kuvia. 

Lataa tästä avuksi ohje (PDF) kuvakokojen valinnasta ja kuvien automaattisesta rajautumisesta.

 

Miksi pystykuva tallentuu vaakana Lukkarin kuvat hakemistoon?

Syy pystykuvan näkymiseen vaakana johtuu siitä, että Windows on lisännyt kuvan metatietoon virheellistä tietoa. Avaa kuva kuvankäsittelyohjelmalla esimerkiksi Paint:ssä ja tallenna ilman muokkausta. Tallentaminen poistaa virheelliset metatiedot. Vie kuva tallennuksen jälkeen kuvat hakemistoon.

Kuva ei tallennu?

Kuvan koko tulee olla alle 9Mt. Tätä suuremmat kuvat eivät tallennu. Suuret kuvat tallentuvat joskus myös melko hitaasti, joten kannattaa hieman odottaa.

 

 

Sinulla ei ole tarvittavia rooleja tähän portlettiin.