Ylläpitovalikot / työkaluvalikot

Lukkarin uuden ylläpitonäkymän työkalut löytyvät kahdesta eri valikosta, sivun vasemmasta laidasta ja sivun ylälaidasta.

Vasen valikko

Suurin osa vanhan ylläpitonäkymän Työkalut-valikon toiminnallisuuksista on siirretty sivun vasemman laidan valikkoon. Kaksi Työkalut-valikon toiminnallisuutta löytyy uuden ylläpitonäkymän yläreunan valikosta ja kaksi toiminnallisuutta on poistunut kokonaan käytöstä.

Alla olevasta kuvasta löytyy päätoimittajan oikeuksilla näkyvien Työkalut-valikon toiminnallisuuksien uudet sijainnit. Kuvan yläosassa on vanha ylläpitonäkymä ja alaosassa uusi ylläpitonäkymä. Viivat osoittavat vanhan ylläpitonäkymän työkalujen sijainnin uudessa ylläpitonäkymässä. Yliviivatut toiminnallisuudet ovat poistuneet.

 

Kaikki em. kuvan toiminnallisuudet toimivat uudessa Lukkarissa entiseen tapaan. Poikkeuksen tästä tekee Kuvat ja liitteet -toiminnallisuus, jonka muutokset on kuvattu tarkemmin Kuvat- ja liitteet -sivulla.

Lomakkeet-kohta vasemmassa valikossa vie lomakkeiden hallinnan sivulle, joka kokonaan uusi ominaisuus Lukkarissa. Aiheesta lisää Lomakkeet-sivulla.

Vasemman valikon avaaminen ja sulkeminen

Jos vasemman laidan valikko ei ole avoinna ylläpitoon sisään kirjauduttaessa, aukeaa se klikkaamalla ylläpitonäkymässä näkyvää Valikko- kuvaketta (kuva alla). Samasta kuvakkeesta valikon saa myös suljettua.

 

Ylävalikko

Vanhan ylläpitonäkymän yläreunassa on 1-2 klikkauksen takana piilotettuna erilaisia toimintoja. Uudessa ylläpitonäkymässä sivun yläosassa on koko ajan näkyvillä kuvakkeita tiettyihin toimintoihin ja asetuksiin. Alla olevasta kuvasta löytyvät päätoimittajan oikeuksilla näkyvien vanhan ylläpitonäkymän yläreunan toimintojen uudet sijainnit. Kuvan yläosassa on vanha ylläpitonäkymä ja alaosassa uusi ylläpitonäkymä. Viivat osoittavat vanhan ylläpitonäkymän työkalujen sijainnin uudessa ylläpitonäkymässä.  Yliviivattu toiminnallisuus on poistunut.

 

Paluu ylläpitonäkymän perustilaan

Kaikista ylläpidon toiminnallisuuksien näkymistä pääsee takaisin ylläpitonäkymän perustilaan vasemman valikon Mene sivustolle -linkistä. 

 

Katso video