Yhteystietojen listaus

Ennenkuin yhteystietojen listauksia voi tehdä, tulee henkilöiden yhteystiedoissa olla lisättynä se tieto, jonka avulla tietyt henkilöt listautuvat samalle sivulle. Listauksia voi tehdä joko palveluyksikön, työtehtävän tarkemman kuvauksen, seurakunnan tai avainsanan perusteella.

Yhteystietoja listataan Lukkarissa kahdella tavalla. Yhteystietoja saa nostettua sivuille joilla on yhteystiedon nosto -kohta joko yhden tai useamman.

Yhteystietojen listauksia voi myös tehdä listaussivuina, mihin tahansa osaan Lukkarissa kunhan valitsee oikean sivumallin (1.10. Yhteystietojen listaus sivunavigaatiolla).

Käymme tässä ohjeessa läpi, miten luodaan listaus papit Yhteystiedot-sivulle.

1. Siirry Yhteystiedot-sivulle (muokkaustilassa sisäänkirjautuneena).

""

2. Valitse ylävalikosta Lisää uusi sivu.

3. Lisää uuden sivun tiedot

Sivun nimi: Työntekijäryhmän nimi (esim. Papit)

Kuvaus hakukoneita varten: Lyhyt kuvaus työntekijäryhmästä hakukonetta varten (voi tehdä myöhemminkin).

Valitse sivumalliksi: 1.10 yhteystietojen listaus sivunavigaatiolla.

Viimeinen valinta: Sivu on alisivu nykyiselle sivulle.

Jos valitset piilota navigaatiosta, ei se sivu näy navigaatiovalikoissa.

Klikkaa lopuksi Julkaise ja siirry luodulle sivulle.

""

4. Avaa sivun Kontaktilistaus-portletin muokkausikkuna painamalla portletin alareunassa olevaa Ratas-symbolia.

5. Valitse haluamasi suodatusehdot

Voit tehdä listauksen joko työtehtävän tarkemman kuvauksen, palveluyksikön tai tägeillä eli avainsanoilla. Sanallinen suodatus kohdistuu henkilön yhteystietoihin, joten se voi toimia kuten tägit/avainsanat. Seurakuntavalinta on tarpeen seurakuntayhtymissä. Suositeltavaa on tehdä listaus Palveluyksikön tai Työtehtävän tarkemman kuvauksen mukaan.

Luodaksemme esimerkiksi Papit-listaus, valitaan Nimikeluokasta Pappi (vastaa yhteystietojen täytyössä kenttää Työtehtävän tarkempi kuvaus) tai voi valita listata yhteystiedot avainsanan mukaan, esim. papit (tällöin jokaisen papin yhteystietolomakkeella pitää lukea tämä sama avainsana, tässä tapauksessa pappi).

Listaus avainsanan mukaan:

""

Listaus vaihtoehto, työtehtävän tarkempi kuvaus valikon mukaan:

""

6. Klikkaa lopuksi Tallenna-painiketta.

Suodatusehtojen avulla Kontaktilistaus-portletti osaa hakea oikeiden henkilöiden tiedot sivulle.

7. Syötä listaussivun yläosaan työalan yhteisiä tietoja.

Jos luot Papit-sivun, niin kerro käyttäjälle, miksi listatut työntekijät ovat käyttäjälle tärkeitä ja kerro palveluista ja yhteisestä yhteystiedoista.

Esimerkiksi Papit-sivulla voisi kertoa Päivystävän papin vuorosta ja kertoa milloin ja mihin käyttäjä voi ottaa yhteyttä.