Videon lisääminen 

Videon voi upottaa Lukkari-sivulle kahdella eri tavalla: Media highlight -portlettiin tai upotustyökalun avulla Sisältö-portlettiin. Video tulee kuitenkin ensin viedä Youtubeen tai Vimeoon.

Videon lisääminen Media Highlight-portlettiin 

""

Media Highlight -portletti

Kun video on tallennettu Youtubeen, sen voi helposti lisätä Media Highlight -portlettiin ilman upotustyökalua. Klikkaa portletin videokamera-kuvaketta videokamera..

Lisää Youtude-videon ID eli tunniste avautuvaan kenttään.

ID on esimerkiksi osoitteessa https://www.youtube.com/wttch?v=6UFpKjS9blk&t=9s 
->  6UFpKjS9blk. 

ID on siis v= jälkeen tuleva yhtenäinen sarja kirjaimia ja numeroita. Joskus ID:n perässä on vielä myös muita määreitä, jotka alkavat erikoismerkillä, tässä tapauksessa &-merkillä, joita ei oteta ID:hen mukaan. 

 

Videon lisääminen Sisältö-portlettiin

"" 

Sisältö-portletti

Jos video lisätään tekstieditorilla, tulee käyttää Upotustyökalua. Hae Youtubesta/Vimeosta videon url-osoite ja kopioi se upotustyökaluun. 

 

""

 

 

Lisää Upotustyökalun antama koodi Sisältö-portletissa haluttuun kohtaan koodi-näkymässä (paina tekstieditorin ""-painiketta).  Lisää upotustyökalulla saatu koodi tässä näkymässä Sisältö-portlettiin. Klikkaa takaisin tavalliseen näkymään painamalla ""-painiketta uudelleen, ja sen jälkeen paina julkaise. 

 

""