Uuden sivun luominen

Uusia sivuja voi luoda Lukkarissa rajattomasti. Uuden sivun voi luoda alasivuksi tai rinnakkaiseksi sivuksi sille sivulle, jolla juuri olet.

Päätoimittaja-oikeuksilla pääsee näkemään kokosivuston sivukartan. Alasivujen järjestystä voi muokata mutta sivujen hierarkiaa ei voi muokata eikä sivuja voi siirtää pääosiosta toiseen. Sen sijaan kaikkia luotuja sisältöartikkeleita voi siirtää sivuilta toiselle tai näyttää jopa samaa sisältöä usealla sivulla.

Kadotitko luomasi sivun?

Luotu sivu tulee aina näkyviin navigaatioon eli valikkoon, jos käytössäsi on sivumalli, jossa näytetään navigaatio ja jos et ole erikseen piilottanut sivua navigaatiosta. Kun alasivuja luodaan osioihin, joissa ei käytetä navigaatiota (esim. Osallistu), sivun luonnin yhteydessä kannattaa sivun valikkonimi kirjoittaa muistiin (esim. yhteisvastuukeräys). Sivu löytyy loogisesta osoitteesta /osallistu/yhteysvastuukerays. Sivun linkittyminen pääsivulle tulee hoitaa linkkilistausten avulla.

Vinkki kadonneiden sivujen etsimiseen

Päätoimittaja-oikeuksilla Työkalut-valikosta löytyy sivukartta. Näkymään listautuvat kaikki sivut, myös navigaatiosta piilotetut sivut.

Päätöksenteko - ja saavutettavuuseloste sivut

Verkkosivustolle on luotava seurakunnan päätöksentekosivu (sivumalli1.02  sisältää sivunavigaation).  Seurakunta lisää sivulle tiedot seurakunnan päätöksenteosta ja mahdolliset liitteet.

Sivustolla tulee olla myös saavutettavuusseloste sivu (sivumalli1.01). Saavutettavuusseloste sivulle voi kopioida saavutettavuusmallipohjan  linkin osoitteesta. Seurakunta käy läpi sivuston saavutettavuusasiat ja korjaa saavutettavuusarvioinnin perusteella saavutettavuusselostetta. Mallipohjan alleviivaukset saa poistettua maalaamalla kaikki teksti ja klikkaamalla editorin Tx 'Poista muotoilut' työkalua. Tarkista lopuksi, että saavutettavuuseloste sivun osoite on muotoa seurakunnan sivun osoite/saavutettavuusseloste, joka on sama kuin sivun alaosan (footerin) linkissä.