Uuden sisällön luominen

Muokataksesi  tai luodaksesi sisältöä, kirjaudu sisään Lukkariin Chromella, Edgella tai Firefoxilla. Internet Explorer ei kannata käyttää.

Kun olet kirjautunut sisään, olet heti muokkaustilassa. Kirjauduttuasi avautuu seuraava näkymä:  

 

Kirjautumisnäkymä kuvana

 

Kun haluat muokata Lukkari-sivustoa, siirry ensin sivulle, jota haluat muokata. Muokkausnäkymässä sisältölaatikoiden eli portlettien eri muokkauspainikkeet ovat näkyvillä. 

Esimerkki muokkausnäkymästä:

""

 

Kun haluat luoda sivulle kokonaan uuden sisällön sisältö-portlettiin, paina +-painiketta ( plus merkki ).

Kirjoita avautuvaan ikkunaan seuraavat tiedot: 

 

Tunniste ylläpitäjälle: Anna sisällölle nimi. Sisällön tunniste ei näy sivulla, vaan sen avulla sisältö löytyäy järjestelmästä tallennettujen sisältöjen joukosta. Anna siis mahdollisimman kuvaava nimi. Suositeltavaa on nimetä myös sen mukaan, mihin osioon olet sisältö-portlettia tekemässä. Esim. Info ja asiointi - kirkkovaltuuston pöytäkirjat. 

 

Itse sisältö: Sisältö tulee aina aloittaa otsikolla. Jos artikkeli on sivun alussa, maalaa otsikkoteksti ja  valitse valikosta Sivun pääotsikko H1. Samalla tavalla voit tehdä ingressin ja leipätekstiä. Sivuilla tulee olla vain yksi H1-tason otsikko, joten jos sivulla on jo sisältö-portletti jolla on H1-otsikko, valitse alemman tason otsikko (H2, H3 jne.) 

Katso tarkemmin tekstieditorin käyttö »Linkki avautuu uudessa välilehdessä 


Kun olet valmis, paina julkaise.