Tekstieditorin painikkeet

Muuta tästä tekstin tyyliä. Normaalin tekstin tyyli on Leipäteksti. Sivun pääotsikon tyyli on Otsikko 1 ja alaotsikoiden tyylinä voi käyttää tyylejä Otsikko 2—4. Ingressi-tyyliä voidaan käyttää tekstin alussa kiinnittämään huomiota kaikkein tärkeimpiin asioihin. Huomio-tyyli lisää tekstin taakse korostusvärin, jolloin tekstin keskellä oleva osio voidaan korostaa. Sitaatti kannattaa valita esimerkiksi Raamatun teksteille.

Tekstin lihavointi, kursivointi ja yliviivaus
Ala- ja yläindeksi. Tämän avulla voidaan kirjoittaa esim. m².
Peruuta ja tee uudelleen viimeinen toiminto
Leikkaa ja kopioi
Liitä teksti muotoiluineen. Varsinkin, jos teksti liitetään suoraan toiselta nettisivulta, tämä vaihtoehto voi tuoda liitettäessä ylimääräisiä muotoiluita.
Liitä teksti ilman muotoiluja. Tämä vaihtoehto liittää tekstin ilman mitään muotoiluja, jolloin korostukset, otsikoinnit ym. pitää lisätä tekstiin jälkikäteen.
Valitse kaikki
Poista valitusta sisällöstä kaikki muotoilut.
Etsi ja korvaa tekstiä
Luo numeroitu lista
Luo numeroimaton lista
Suurenna ja pienennä tekstin sisennystä.
Lisätessäsi tekstiin lainauksen, voit korostaa sen valitsemalla tyyliksi lainaus.
Klikkaamalla Koodi-painiketta saat näkyviin Content-portletin sisällön koodinäkymän. Koodinäkymässä voit muotoilla sisältöä monipuolisemmin sekä selvittää esim. muotoilun ongelmia. Tutustu vinkkeihin, joilla voit muotoilla sisältöä entistä monipuolisemmin »
Tasaus. Voit tasata tekstin keskelle, vasempaan tai oikeaan reunaan tai molempiin. Normaalissa tekstissä suositellaan tasausta vasempaan reunaan. Kuvan voi tasata vasempaan tai oikeaan reunaan.
Lisää tai muokkaa linkki tai lisää liitetiedosto. Tämä painike avaa ikkunan, jossa voit lisätä haluamasi tyyppisen linkin/liitetiedoston sisältöösi. Lue lisää linkin lisäämisestä »
Poista linkki
Lisää tekstiin ankkuri antamalla sille kuvaava nimi. Ankkuri on kohta tekstissä, johon linkki voi kohdistua. Esim. jos artikkeli on hyvin pitkä, tekstin alkuun voidaan tehdä linkkejä, jotka vievät tekstissä oleviin ankkureihin, jotka on sijoitettu tärkeisiin otsikkoihin. Välttääksesi linkkimuotoilun ankkurin kohdassa, ankkuri kannattaa lisätä aivan rivin alkuun tai edelliselle riville valitsematta varsinaista tekstiä.
Lisää tai muokkaa kuva. Tällä painikkeella voit lisätä kuvapankista kuvan tekstin yhteyteen. Harkitse kuitenkin kuvan lisäämistä, sillä Lukkarilla luotu sivusto on responsiivinen, mutta kuvatyökalulla tuodut kuvat eivät ole. Siksi on suositeltavaa, että kuvia lisätään ennemmin MEDIA HIGHLIGHT -portletteihin.
Lisää tai muokkaa taulukkoa. Työkalu avaa ikkunan, jossa voit antaa taulukolle haluamasi määreet. Lisäominaisuudet-välilehdellä voit muokata taulukon tyyliä.
Lisää merkki valitsemalla haluamasi erikoismerkki avautuvasta ikkunasta.