RSS-syötelukija

RSS-syötelukijalla voit nostaa haluamasi RSS-syötteet listauksena sivulle.  Samaan RSS-syötelistaan voi lisätä useamman syötteen listattavaksi.

RSS-syötelukija löytyy sivumalleista 2.10 Pääosio-etusivu linkkilistoilla ja rss-syötteillä ja 2.11 Mediasivu ilman navigaatiota. 

Syötteiden avulla voit tuoda sivuille muiden tuottamaa sisältöä, esim. 

RSS-listauksen asetukset

Voit avata RSS-syötteiden listauksen asetukset portletin alareunassa olevasta Ratas-painikkesta. 

RSS-listauksen asetuksissa voit määritellä miten listauksen tiedot näytetään. 

Asetuksissa voit lisätä listaukselle:

  • Otsikon
  • Kuvaustekstin
  • Otsikkokuvan 
  • Näytettävien artikkelien määrän
  • Listauksen taustan värin: harmaa/valkoinen
  • Lopuksi voit valita näytetäänkö syötteiden julkaisijat tai syötteiden yksittäisten artikkeleiden kirjoittajat jos sellaiset tiedot on syötteissä mukana.  

Asetusten alla löydät kentät missä voit lisätä RSS-syötteitä ja hallinoida mitä artikkeleita syötteistä nostetaan listaukseen.

Lisää RSS-syöte

Näytettävän RSS-syötteen voi lisätä liittämällä RSS-listauksen osoitteen. RSS-listaukset löytyy yleensä verkkosivustolla, jossa sisältö alunperin esitetään. Esim. Kirkon tiedotuskeskuksen uutisten RSS-syöte osoitteesta: 
https://app2.viidakkomonitor.fi/feed/monitor/7641i20i85mQVQObgQZLoHt0Dfd8VMCKoZoRJZ6R5.rss
RSS-syötteitä tarjotaan usein RSS-symbolia painamalla: 

Lisää haluamasi syötteen koko www-osoite kenttään ja paina Lisää syötelistalle. Sen jälkeen valitsemasi RSS-syötteen 20 uusinta artikkelia nostetaan listaukseen uusin ylimpänä ensin. 

Poista RSS-syötteitä

Lisättyjä RSS-syötteitä voi poistaa listauksesta painamalla poista listauksen kohdalla. Tällöin kaikki syötteen artikkelit poistuvat listauksesta.

Muokkaa RSS-syötteiden nimiä

Jos valitset, että syötteen julkaisijan nimi näytetään kohdassa "Näytetäänkö syötteen julkaisijat", niin silloin jokaisen artikkelin yhteyteen nostetaan julkaisijan nimi. Joskus julkaisijan nimeä ei ole syötetty tai se ei sovi omaan listaukseen, joten voit muokata mainitun julkaisijan nimen. Esim. Kirkon tiedotus keskuksen tiedotteet voisi vaihtaa muotoon tiedotteet. Tämä on erityisen kätevää kun yhteen listaukseen lisätään useampia syötteitä. 

Syötteiden artikkelit

Asetusten alimmassa kentässä näytetään listaukseen nostetut artikkelit. Artikkelien oikeassa reunassa on piilota toiminto, jolla voi piilottaa halaumasi artikkelit listauksesta.