Upotustyökalu

Upotustyökalulla saat upotettua (engl. embed) esimerkiksi Youtube-videoita ja Facebook-sivujasi suoraan omalle nettisivulle.  Sosiaalisen median sisällön avulla Lukkari-sivusto saa lisäarvoa mm. kannustamalla sivuston kävijöitä kommentoimaan ja jakamaan sisältöä edelleen.

Upotustyökalun avulla upotuksesta tehdään responsiivinen eli se skaalautuu eri näyttökokoihin myös mobiiliin. Upotustyökalussa tuettuja palveluita ovat YouTube, Vimeo, Facebook, Twitter, Google Maps –kartta sekä yleinen koodiupotus. Upotustyökalu ei valitettavasti tue Instagram-palvelua. Instagram-tilin upotus onnistuu kuitenkin käyttämällä jotain netistä löytyvää ilmaista palvelua (esim. SnapWidget Linkki avautuu uudessa välilehdessä).


Upotustyökalu avautuu oikeasta ylävalikosta (ympyröity kuvake).

""


Some-upotuksen tekeminen: 

  1. Valitse ylävalikosta Upotustyökalu 
  2. Klikkaa haluamasi some-palvelun logoa ja seuraa ohjeita, jotka ilmestyvät logon alapuolella olevaan tekstikenttään. 
  3. Lisää ohjeiden mukaisesti tunniste tai muu koodi tekstikenttään.
  4. Lisää Otsikko ruudunlukijalle -kenttään videon otsikko (pakollinen).
  5. Klikkaa Luo upotuskoodi. 
  6. Luo upotuskoodi –napin alapuolelle ilmestyy upotuskoodi (esim. (kaarisulku) uuid:a75bd568-5fc3-4aba-8e5d-9b53c976c693 (kaarisulku) ) ja ohje sen käyttöön. 
  7. Kopioi upotuskoodi ja liitä se Sisältö-portlettiin haluttuun kohtaan. Tällöin upotus tulee näkyviin sivuston julkinäkymään. Muokkaa sisältöä -ikkunassa upotuksen ei kuulu näkyä.
  8. Paina lopuksi julkaise. 

Huom.

Jos videon URL-osoitteessa on videon toistoon liittyviä muita tunnisteita, tulee ne jättää pois.
Esim. http://www.youtube.com/watch?v=mSG16neopfs&app=desktop osoitteessa &-merkin jälkeen tuleva teksti on ylimääräistä, eli upotustyökaluun laitettava osoite olisi: http://www.youtube.com/watch?v=mSG16neopfs

Google Maps karttaupotus

Google Mapsin sisältö-portlettiin laitettavan upotuskoodin saat syöttämällä Lukkarin upotustyökaluun Google Mapsin antaman upotuskoodin. Google Mapsissa paina kartalla haluamastasi kohdasta ja valitse vasemmalla avautuvasta valikosta "Jaa" ja avautuvasta ikkunasta "Upota kartta". 

Syötä siis tämä saamasi koodi Lukkarin upotustyökaluun, niin saat Lukkarin oman upotuskoodin kartallesi. Google Mapsin antamaa upotuskoodia ei siis voi sellaisenaan käyttää, mutta sen avulla saat luotua Lukkarin oman upotuskoodin. 

Noudata yllä olevia some-upotuksen teko-ohjeita. 

Muut upotukset

Upotustyökalun upotuksien lisäksi verkossa on tarjolla paljon erilaisia palveluita, joita voi upottaa verkkosivustoille. 

Upotuksia saa luotua Lukkari-sivustoille kopioimalla upotuskoodin palvelun sivustolta ja syöttämällä upotuskoodi Sisältö-portletissa Koodi-näkymässä, eli valitsemalla source-painike sisältö-portletin tekstieditorissa. Lisättyäsi koodin paina source-painiketta uudelleen niin normaali näkymä palautuu, ja paina sen jälkeen Julkaise. 

Twitter-tili

Luo Twitter-tilin syötteestä upotuskoodi tässä osoitteessa: 

https://twitter.com/settings/widgets/new/userLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Kopioi upotuskoodi ja lisää se Sisältö-portletissa tekstieditorin Koodi-näkymässä.