Sivuston asetukset

Sivuston asetukset sivulla voi muokata koko sivustoon liittyviä asioita, kuten sivuston väriä, logoa, nostokuvia, henkilökunnan yhteystietokuvien muotoa tai faviconia. 

Huom. Sivuston asetukset -sivulla tehdyt muutokset vaativat usein selaimen välimuistin tyhjennyksen

Internet-selaimen välimuisti on helpointa päivittää pakottamalla sivun uudelleen lataus painamalla näppäimistöstä samanaikaisesti CTRL+F5.

 

Sivuston asetuksia pääset muuttamaan vasemmasta valikosta. 

""

 

""

Visuaalinen ilme

Sivuston visuaalisesta ilmeestä voi muuttaa sviuston väriä, logoa, faviconia , nostokuvien muotoa.

Sivuston värin määrittely

Sivuston väri on pääkuvan lisäksi selkeimpiä erottavia tekijöitä, joten sivuston väriä ei kannata vaihtaa usein. Sivuston väri on hyvä päättää ennen sivuston julkaisua ja sen jälkeen se kannattaa muuttaa vain poikkeustilanteissa, tai jos uusit sivustoa laajemmin.

Sivuston värin voi vaihtaa joko syöttämällä Pääväri-kenttään  värin HEX-koodin (esim. #06b8b1) tai valitsemalla pääväri värikarttatyökalulla. Kun olet syöttänyt toivomasi HEX-koodin tai valinnut värin, paina Tallenna-painiketta sivun alaosasta. Sivuston värimuutos ei tule heti näkyviin, koska Internet-selain tallentaa värivalinnan selaimen välimuistiin. Värimuutos tulee yleensä näkyviin kun pakottaa sivun latautumaan uudestaan ilman välimuistin tietoja. 

Tukiväripaletti

Valinnat eivät vaikuta sivustoon tällä hetkellä.

Logon vaihtaminen

Jos haluatte muuttaa sivuston logoa, on usein hyvä varmistaa, että logo on oikeassa muodossa ennen kuin lisää sen sivustolle (ota yhteyttä Lukkari-tukeen Itsepalvelupisteen kautta.)

Logon tulee olla PNG ja SVG muodossa ja 350x130px kokoinen. Kun olet muokannut logon oikean kokoiseksi molemmissa muodoissa, lisää ne samalla kertaa sivuston asetuksissa. Uusi logo tulee yleensä näkyviin vasta välimuistin tyhjennyksen jälkeen.

Nostokuvien ja henkilökuvien muoto

Henkilökuvien (yhteystiedot) ja nostokuvien (uutisnosto) muotoa voi muuttaa. Niissä vaihtoehdot ovat:

  1. Pyöreä
  2. Pyöristetty
  3. Neliö

Kun olet tehnyt haluamasi muutokset, paina Tallenna-painiketta ja voit tarkistaa muutoksen tulokset.