Kuvat Lukkarissa

Lukkariin lisätään kuvia kahdella tavalla riippuen siitä, mihin kuva lisätään. Tapahtumiin, yhteystietoihin, tilojen ja kirkkojen esittelysivuille sekä uutisiin kuvan voi lisätä suoraan samalta sisällönsyöttöportletilta kuin mihin tekstitkin lisätään. Linkkilistoihin ja sisältösivuille lisättävät kuvat tulee viedä ensin Kuvat ja liitteet -hakemistoon. Sen jälkeen ne voidaan poimia sivulle tai linkkilistaan.

Etusivun pääkuvan vaihtamiseen on oma työkalu, joka löytyy Työkalut-valikosta päätoimittajan käyttöoikeuksilla.

Kuva suoraan koneelta:

  • Tapahtumat
  • Yhteystiedot
  • Tilojen ja kirkkojen esittelysivu 
  • Uutiset 

Kuvat täytyy ensin siirtää Kuvat ja liitteet -hakemistoon palvelimelle: 

  • Sisältöportletti
  • Linkkilistaukset
  • Media highlight -kohdat 

Kuvat ja liitteet -hakemiston käyttö

Lukkari-sivuston kuvahakemistossa voi järjestellä kuvia ja tiedostoja kansioihin. Voit luoda kansioita eri kuva- tai tiedostokokonaisuuksille.


 
Kansion luomisohje »

Kun olet luonut sopivan kansion kuvakokonaisuudelle, lisää sinne sivuston käyttöön tulevat kuvat.


 Kuvan syöttämisohje »

Lukkari muuntaa kuvat sopivaan muotoon

Kun syötät Lukkarin kuvahakemistoon kuvia, niin Lukkarin kuvaprosessori tekee kuvista eri kokoisia kuvaversioita. Eri kuvakoot ovat S, M, L, XL, Thumb.

Kuvasta muodostetaan sen alkuperäisen koon mukaan eri koot. Jos alkuperäinen kuva on pikselikooltaan pieni, kuvasta ei luoda kuin pienemmän kokoisia versioita, esimerkiksi S, M ja Thumb.
S-Xl ovat vaaka- tai pystykuvia riippuen alkuperäisestä kuvasta, mutta Thumb, on pieni kuvakkeeksi tarkoitettu neliömallinen kuva.

Suositeltavaa on, että käytät yleensä Lukkari-sivuilla pienintä kuvakokoa eli S-kuvaa. Jos S kokoinen kuva ei kuitenkaan ole riittävän iso käytä M-kuvaa. Jos isoja kuvia käyttää paljon sivuilla, tulee sivujen selaaminen raskaammaksi verkkoyhteydelle ja sivustojen selaus hidastuu.

Halutessasi voit myös käyttää alkuperäistä kuvaa, joka siirtyy originals kansioon saman nimiseen kansioon, mihin lisäsit kuvan. Käytä alkuperäistä kuvaa vain, jos se on jo etukäteen käsitelty verkkokäyttöön sopivaan kokoon tai kuvaprosessori ei muodosta sopivan mallista kuvaa.


 Kuvaprosessorin video-ohje »

Jos alkuperäinen kuva on neliön muotoinen, kuvaprosessori pakottaa siitä suorakulmion, jolloin kuvan rajaus menee pieleen. Neliökuvien kanssa suositteltavaa on  joko lisätä pienen 200x200px kuvan tai käyttämään alkuperäistä kuvaa originals kansiosta.

Katso myös

Kuvahakemiston suunnittelu

Kuvakokojen tarkemmat tiedot

Kuvan lisäys sisältösivulle

Kuvagalleriasivumallin käyttö

Kuvat ja videot verkossa

 

 

Sinulla ei ole tarvittavia rooleja tähän portlettiin.