Google Analyticsin käyttöliittymä

1. Tallennetut raportit kohtaan voi lisätä linkkejä usein käytettyihin raportteihin. Kun omia raportteja on lisätty, voi niitä muokata Muokkaus - Tallennetut raportit –kohdasta.

2. Reaaliaikainen raportti mahdollistaa käyttäjien sivustolla toiminnan seuraamisen reaaliaikaisesti.

3. Yleisö-, Hankinta-, Käyttäytyminen- ja Konversiot-osioista löytyy kaikki muut raportit.

 

4. Raporteissa tarkasteltavan ajanjakson määrittäminen. Sisältää useita valmiiksi määriteltyjä tarkastelujaksoja, mutta mahdollistaa vapaasti eri mittaisten jaksojen valinnan kalenterinäkymästä klikkaamalla. Mahdollistaa myös vertailun esim. vastaavaan ajanjaksoon edellisenä vuotena.

5. Raportin lähettäminen sähköpostilla, tallentaminen työasemalle tiedostona ja lisääminen Oikopolut-osioon. Sähköpostilla lähetettävät raportit voi ajastaa. Niiden hallinnointi tapahtuu sivun ylälaidan Järjestelmänvalvoja kohdasta siirtymällä kohtaan Näytä – Ajoitetut sähköpostiviestit (sivun vasemmassa alalaidassa).

6. Raportti- ja näkymäkohtainen ohje sisältää usein lyhyen esittelyn ja yksityiskohtiin pureutuvan esittelyvideon (englanniksi).

7. Alla olevalla käyrällä esitettävän tiedon ja vertailutiedon valinta.

8. Alla olevan käyrän pisteiden aikayksikön valinta. Aikayksikön käyttökelpoisuus on suhteessa käytettävän tarkastelujakson kestoon.

9. Perustunnusluvut (lukujen selitys tulee näkyviin, kun vie hiiren kursorin luvun otsikon päälle).

  • Istunnot: Istuntojen kokonaismäärä valitulla ajanjaksolla. Istunto on ajanjakso, jonka käyttäjä viettää aktiivisesti esimerkiksi verkkosivuillasi tai sovelluksessasi. Istunto katkeaa, kun käyttäjä on passiivisena yli 30 minuuttia. Kaikki käyttötiedot (kuten näkymän katselukerrat, tapahtumat ja verkko-ostot) ovat istuntokohtaisia.
  • Käyttäjät: Käyttäjät, joilla on ollut ainakin yksi istunto valitun ajanjakson sisällä. Sisältää sekä uudet että palaavat käyttäjät.
  • Sivun katselut: Sivun katselukerrat on katseltujen sivujen kokonaismäärä. Yksittäisen sivun toistuneet tarkastelut huomioidaan.
  • Sivut/istunto: Istuntokohtainen sivumäärä (selattujen sivujen keskimäärä) on istunnon aikana katseltujen sivujen määrän keskiarvo. Yksittäisen sivun toistuneet tarkastelut huomioidaan.
  • Istunnon keskim. kesto: Istunnon kesto keskimäärin.
  • Välitön poistuminen prosenteissa: Välitön poistumisprosentti on yhden sivun mittaisten käyntien prosenttiosuus (eli niiden käyntien osuus, joissa käyttäjä poistui sivustosta saapumissivua tarkasteltuaan).
  • % uutta istuntoa: Ensimmäisten käyntikertojen arvioitu prosenttiosuus.

10. Uusien vs. palaavien kävijöiden suhde.

11. Pikalinkkejä keskeisiin yleisö-, järjestelmä- ja mobiililaiteraportteihin.