Yhteystietojen listaus

Ennenkuin yhteystietojen listauksia voi tehdä, tulee henkilöiden yhteystiedoissa olla lisättynä se tieto, jonka avulla tietyt henkilöt listautuvat samalle sivulle. Listauksia voi tehdä joko palveluyksikön, työtehtävän tarkemman kuvauksen, seurakunnan tai avainsanan perusteella.

Yhteystietojen listauksia voi tehdä mihin tahansa osaan palvelussa kunhan valitsee oikean sivumallin (1.10. Yhteystietojen listaus sivunavigaatiolla).

Video-ohje

Käymme tässä ohjeessa läpi, miten luodaan listaus papit Yhteystiedot-sivulle.

1. Siirry Yhteystiedot-sivulle

2. Valitse työkaluvalikosta Lisää uusi sivu.

3. Lisää uuden sivun tiedot

Sivun nimi: Työntekijäryhmän nimi (tässä tapauksessa Papit)

Kuvaus hakukoneita varten: Lyhyt kuvaus työntekijäryhmästä hakukonetta varten (voi tehdä myöhemminkin).

Sivumalli: 1.10 yhteystietojen listaus sivunavigaatiolla.

Viimeinen valinta: Sivu on alisivu nykyiselle sivulle.

Klikkaa lopuksi Julkaise ja siirry luodulle sivulle.

4. Avaa sivun Kontaktilistaus-portletin muokkausikkuna painamalla portletin alareunassa olevaa Ratas-symbolia.

5. Valitse haluamasi suodatusehdot

Voit tehdä listauksen joko työtehtävän tarkemman kuvauksen, palveluyksikön tai tägeillä eli avainsanoilla. Sanallinen suodatus kohdistuu henkilön yhteystietoihin, joten se voi toimia kuten tägit/avainsanat. Seurakuntavalinta on tarpeen seurakuntayhtymissä. Suositeltavaa on tehdä listaus Palveluyksikön tai Työtehtävän tarkemman kuvauksen mukaan.

Luodaksemme esimerkin mukainen Papit-listaus, valitaan Nimikeluokasta Pappi (vastaa yhteystietojen täytyössä kenttää Työtehtävän tarkempi kuvaus).

6. Klikkaa lopuksi Tallenna-painiketta

Suodatusehtojen avulla Kontaktilistaus-portletti osaa hakea oikeiden henkilöiden tiedot sivulle.

7. Syötä listaussivun yläosaan työalan yhteisiä tietoja

Jos luot Papit-sivun, niin kerro käyttäjälle, miksi listatut työntekijät ovat käyttäjälle tärkeitä ja kerro palveluista ja yhteisestä yhteystiedoista.

Esimerkiksi Papit-sivulla voisi kertoa Päivystävän papin vuorosta ja kertoa milloin ja mihin käyttäjä voi ottaa yhteyttä.