Vaalitiedot Lukkarissa

Lukkari-sivustoille on mahdolista nostaa VALAS-laskentajärjestelmästä syötettyjä tietoja. Valas-järjestelmään syötettyjä tietoja voi alkaa näyttäämään verkkosivustolla 8.10. alkaen.

VALAS-tiedot näkyvät sivumalleissa 4.10. alkaen, mutta 4.-5.10. on tarkoitettu portlettien testaamista varten.

Seurakuntien sivuille voidaan nostaa 8.10. alkaen

• Ehdokkaiden tiedot
  • Ennakkoäänestyspaikkojen ja vaalipäivän äänestyspaikkojen tiedot paikkakunnittain

Vaalitulos voidaan nostaa sivustolle 18.11.  tai kun tulos on syötetty VALAS-järjestelmään ja tulos on hyväksytty.

Ehdokkaiden tiedoille ennakkoäänestys ja äänestyspäivän äänestyspaikoille sekä tulokselle on kaikille omat sivumallit. Sivumalleissa on valmiina tarvittava portletti, joka tuo ehdokas-, äänestyspaikka tai tulostiedot sivulla, ylläpitäjän täytyy valita vain oman seurakunnan tai seurakuntayhtymä asetuksista, jotta oikean seurakunnan tiedot näytetään.

Näytetäänkö kaikki ehdokkaat VALAS-tiedoissa?

Ehdokastiedot

Lista EI ole virallinen valitsijayhdisten yhdistelmä ja sivulle nousee vain ne ehdokkaat jotka ovat hyväksyneet, että tiedot näkyvät seurakuntavaalit.fi:ssä ja seurakunnan verkkosivustolla. Suosittelemme nostamaan virallisten valitsijalistojen yhdistelmän, esim. pdf:nä tähän yhteyteen.

Vaalitulos

Tulostiedoissa näytetään kaikki valitut ehdokkaat. Vaalin tulos on julkista tietoa ja valitut ja varalla olevat ehdokkaat voidaan julkaista seurakuntien verkkosivustoilla.

Sivumallit ja niiden käyttö

Vaalitietoja nostetaan neljällä sivumallilla:

2.51 Seurakuntavaalit - Ehdokkaat
2.52 Seurakuntavaalit - Ennakkoäänestyspaikat
2.53 Seurakuntavaalit - Äänestyspaikat
2.54 Seurakuntavaalit - Tulokset

Sivumalleja käytetään seuraavalla tavalla:

1) Luo haluamasi sivu, esim. ehdokas sivu (sivun voi nimetä haluamallaan tavalla)  - 2.51 Seurakuntavaalit - Ehdokkaat sivumallilla.

2) Paina jakoavainta Candidate-portletin oikeassa yläreunassa, candidate-tekstin vasemmalta puolelta (Sivuilla 2.52 - 2.54 on jakoavain kohdalla Pre polling station, Polling station ja Turnout.)

3) Valitse määritykset

4) Valitse pudotusvalikoista oma seurakuntasi