Vaalisivut Lukkarissa 2018

Lukkari keventää vaalityötä seurakunnissa. Lukkarin myötä samoja vaalisisältöjä ei tarvitse enää tehdä jokaisessa seurakunnassa erikseen. Suuri osa seurakuntavaalit.fi-sivustolle tehdyistä teksteistä, kuvista ja videoista  saadaan näkyviin myös seurakunnan sivustolla yhteisen sisällön työkalujen avulla.

Seurakunnan vaalisivujen tekemiseen on kaksi vaihtoehtoa: A (puolivalmis vaalisivu) ja B (tee se itse -vaihtoehto). Molemmissa vaihtoehdoissa (A ja B) hyödynnetän Lukkarin yhteisiä vaalisisältöjä. A-vaihtoehdossa sivulla on valmiina yhteistä sisältöä, joita voi poistaa ja myöhemmin poimia takaisin. B-vaihtoehdossa seurakunta voi oman sisältönsä ohella hyödyntää Lukkarin yhteisiä sisältöjä ja linkkejä. Yhteisistä vaalisisällöistä löydät lisätietoa tämän sivun alaosasta.

A) Puolivalmis vaalisivu - käyttöön muutamassa minuutissa

Ota tämä vaihtoehto, jos

• seurakunnassa on vähän osaamista tai työaikaa sivujen tekemiseen ja
  • ehdokaslistat, äänestyspaikat ja tulokset voivat löytyä linkityksen avulla seurakuntavaalit.fi -sivustolta eli niitä ei välttämättä tarvitse olla erikseen seurakunnan omilla sivuilla.

Katso mallisivu

Ota sivu käyttöön näin:

• Luo uusi sivu Osallistu-osioon. Anna sivulle nimeksi "seurakuntavaalit". Valitse sivumalli "2.50 Seurakuntavaalit yhdellä sivulla".

• Lisää tärkeimmät paikalliset sisällöt:
    • Lisää sivulle vaalisivulle pääkuva tai lataa ja käytä tätä kuvaa. Tallenna tämä kuva koneellesi, lataa se Lukkarin kansioon ja sen jälkeen lisää kuva vaalisivustolle. Käytä kuvan alkuperäistä versiota, valitsemalla kuva Originals kansiosta, jossa kuva on muodossa tausta1.png.
    • Pääkuvan alla olevaan sisältökentässä kannattaa kertoa esimerkiksi miten käytännössä asetutaan ehdokkaaksi seurakunnassanne.
    • Lisää etusivulle ja Osallistu-sivulle kuvalliset linkit vaalisivulle. Voit halutessasi käyttää näitä esimerkkikuvia #minukirkkoni  ja #minunkirkkoni kuvalla

• Voit lisätä sivulle myös:
    • vaalitapahtumia avainsanan avulla
    • yhteisiä sisältöjä tai tuottaa tekstiä itse. Sivulla on runsaasti content-portletteja, jotka voi toteuttaa haitariksi (rasti ruutuun sisällön muokkausnäkymässä).
    • paikallisia vaaliuutisia avainsanan avulla
    • yhteystietoja
    • Yhteisiä linkkejä seurakuntavaalit.fi sivustolle (4kpl) Linkkilistaus portlettiin. Etsi vaalit18 alkuisia linkkejä.

Katso mallisivulta esimerkkejä millaisiin paikkoihin yhteisiä sisältöjä voi nostaa

• Syksyllä linkkilistaan kannattaa päivittää linkit ehdokaslistaan, äänestyspaikkoihin ja tuloksiin. Yhteisistä linkeistä löytyy valmiit kuvalinkit, joten kuvia ei tarvitse itse käsitellä. Ks. ohjeet sivun lopussa.

B) Tee se itse vaihtoehto: Vaalien erillisosio

Valitse tämä vaihtoehto, jos

• seurakunnassa on vaalien verkkoviestintään työaikaa esim. pääkuva, logo, rakenne tulee toteuttaa itse ja
  • seurakunnalle on tärkeää, että ehdokaslistat, äänestyspaikat ja tulokset löytyvät myös omilta sivuilta eikä vain linkityksinä seurakuntavaalit.fi sivustolle.

Vaalien erillisosiossa voidaan hyödyntää yhteisiä artikkeleita ja linkkejä.

Erillisosion voi luoda sivuston päätoimittaja (työkalut > erillisosioiden asetukset). Erillisosion ohjeet

Katso mallia:

Espoon seurakuntien vaalisivut

Yhteiset sisällöt

Yhteisiä sisältöjä voi lisätä content-kenttiin pilvikuvakkeen avulla. Vaalisisällöt löytyvät hakusanalla "vaalit18".

• vaalit18 - karuselli (vaaliteemat)
  • vaalit18 - laskuri
  • vaalit18 - someseinä
  • vaalit18 - tärkeät päivät
  • vaalit18 - yleisinfo
  • vaalit18 - kuka voi olla ehdokas
  • vaalit18 - ajankohtaista 1 (Äänestä)
  • vaalit18 - ajankohtaista 2 (valitstijayhdistykset)
  • vaalit18 - ajankohtaista 3 (vielä tyhjä)
  • vaalit18 - video (päävideo)
  • vaalit18 - video minun kirkkoni uskoo
  • vaalit18 - video minun kirkkoni toivoo
  • vaalit18 - video minun kirkkoni rakastaa

Ajankohtaista nostot on muuttuvat vaalien edetessä. Jos nostat niitä sivustolle, niin tulemme mainostamaan niissä esim. vaalivideoita, vaalikonetta ja muita ajankohtaisia aiheita. Ajankohtaista 3 nosto on tyhjä, mutta siihen tullaan nostamaan myöhemmin sisältöä.

Yhteiset linkit

Yhteisiä linkkejä löytyy linkkilista -työkalun yhteisistä linkistä kohdasta Vaalit18. Jos haluat käyttää yhteisen linkin kuvaa, mutta haluat vaihtaa linkin osoitteen tai tekstin, toimi näin:

1. Valitse linkki ja tallenna se paikalliseksi kopioksi (toiminto oikeassa yläkulmassa).
  2. Avaa linkki uudelleen muokkaustilaan ja vaihda osoite tai teksti ja tallenna.
Piirroshahmon ajatuskuplassa vaalien logo

Vaalit Lukkarissa - aikataulu

1.3. seurakuntavaalit.fi julkaistaan (ehdokasasetteluvaihe)

15.3. seurakunnat voivat aloittaa omien vaalisivujen rakentamisen. Ensimmäisen vaiheen sivumallit ja yhteiset sisällöt ovat valmiina.

1.6. mennessä laskentajärjestelmään syötettävien tietojen (ehdokaslistat, ennakkoäänestyspaikat, äänestyspaikat, tulokset) integraatio ja esitystavat valmiina.

Syksyn 2018 aikataulu tarkentuu myöhemmin. Kommentit ja ideat tervetulleita: lukkari@evl.fi

Vinkkejä paikalliseen sisällöntuotantoon

• Valitsijayhdistysten esittelyt
  • Konkreettisia esimerkkejä, mistä asioista uudet luottamushenkilöt tulevat päättämään
  • Paikallisten luottamushenkilöiden kasvoja, esittelyjä, tarinoita. Valtakunnallisessa kampanjassa ei ole esillä henkilöitä vaan kampanjan kasvot ovat paikallisia.

Ohjeita ja lisätietoja seurakuntavaaleista löytyy osoitteesta info.seurakuntavaalit.fi