Vaalisivut Lukkarissa 2018

Tavoitteena on että Lukkari keventää vaalityötä seurakunnissa. Seurakuntavaalit.fi toteutetaan samalle alustalle Lukkarin kanssa, mikä mahdollistaa Lukkarin yhteisten sisältöjen hyödyntämisen seurakuntavaalien verkkoviestinnässä.

Lukkarin  myötä samoja vaalisisältöjä ei tarvitse enää tehdä jokaisessa seurakunnassa erikseen. Suuri osa seurakuntavaalit.fi -sivustolle tehdyistä teksteistä, kuvista ja videoista  saadaan näkyviin myös seurakunnan sivustolla yhteisen sisällön työkalujen avulla.

S-koko: yksi lähes valmis vaalisivu Osallistu-osiossa

Seurakunnan vaalisivu on valmis muutamassa minuutissa!

• Luodaan (keskitetysti vai manuaalisesti seurakunnassa?) uusi sivu Osallistu-osioon sivumallilla "yhden sivun kampanja".
  • Sivulla on oletuksena yhteistä sisältöä: perusinfo vaaleista, päivämäärät, kampanjan ilme ja viestit. Yhteiset sisällöt on mahdollista poistaa tai lisätä uudelleen milloin tahansa.
  • Seurakunnassa lisätään sivulle tarvittaessa paikalliset tiedot sekä linkit seurakuntavaalit.fi -sivustolle (ehdokkaat, äänestyspaikat, ennakkoäänestyspaikat).
  • Seurakunnan vastuulla on myös lisätä sivun linkki etusivulle ja Osallistu-osion pääsivulle.

Vaalit yhdellä sivulla - alustava hahmotelma (png)

M-koko: vaalisivut Osallistu-osiossa

• Seurakunnan päätoimittaja tai toimittaja voi luoda uuden osion Osallistu-osioon. Käytössä on muutama seurakuntavaaleja varten tarkoitettu uusi sivumalli.
  • Sivumalli: kampanja sivunavigaatiolla: osion pääsivulle tarkoitettu sivumalli, jossa on paikat yhteisille sisällöille Alustava suunnitelma sivumallista (png)
  • Vaalitietojen sivumallit=laskentajärjestelmään tallennetut tiedot voidaan näyttää samalla esitystavalla seurakuntavaalit.fi -sivustolla ja seurakunnan omalla sivustolla. Tiedot saa näkyviin valitsemalla tietyn sivumallin ja valitsemalla seurakunnan / yhtymän.

L-koko: vaalisivut erillisosiossa

• Samanlainen toteutus kuin M, mutta sivut voi luoda erillisosioksi.
  • Erillisosioon tarvitaan lisäksi vähintään logo ja taustakuva.

Vinkkejä paikalliseen sisällöntuotantoon

• Valitsijayhdistysten esittelyt
  • Konkreettisia esimerkkejä, mistä asioista uudet luottamushenkilöt tulevat päättämään
  • Paikallisten luottamushenkilöiden kasvoja, esittelyjä, tarinoita. Valtakunnallisessa kampanjassa ei ole esillä henkilöitä vaan kampanjan kasvot ovat paikallisia.

Vaalit Lukkarissa - aikataulu

Suunnittelu joulu-tammikuu: kommentit tervetulleita! lukkari@evl.fi

1.3. seurakuntavaalit.fi julkaistaan (ehdokasasetteluvaihe)

15.3. seurakunnat voivat aloittaa omien vaalisivujen rakentamisen. Ensimmäisen vaiheen sivumallit ja yhteiset sisällöt ovat valmiina.

1.6. mennessä laskentajärjestelmään syötettävien tietojen (ehdokaslistat, ennakkoäänestyspaikat, äänestyspaikat, tulokset) integraatio ja esitystavat valmiina.

Syksyn aikataulu tarkentuu myöhemmin.

Ohjeita ja lisätietoja seurakuntavaaleista löytyy osoitteesta info.seurakuntavaalit.fi