Uusin päivitys

12.6. Lukkari 2.0 on täällä

Lukkarin taustajärjestelmä Liferay on päivitetty uuteen versioon. Tämän eteen on tehty iso työ kevään aikana. Lukkarijärjestelmän päivitys oli tarpeen tehdä tässä välissä, koska Lukkarin ylläpitäminen Internet Explorer selaimella oli aiemmin hyvin vaikeaa.

Korjauksia Lukkarin käyttöön

Lukkarin ylläpito Internet Explorer 10 ja uudemmilla selaimella toimii

Lukkaria on pitkään vaivannut ongelma Internet Explorer selaimella on saatu korjattua. Internet Explorer selaimen ylläpidosta on korjattu mm. tekstieditorissa voi liittää tekstiä ja valita tekstityylejä.

Firefox-internetselainta vaivanneet tekstieditoriongelmat on korjattu

Ennen päivitystä Firefox selaimella tekstieditorissa oli joissain seurakunnissa vaikeaa saada linkkejä luotua tekstiin. Tämä bugi on korjattu.

Ylläpito Tabletilla toimii

Testattu Ipad Air:llä ja Samsung Galaxy tab S:llä

Tekstieditorin uudet ominaisuudet

Tekstieditorin ikkunan voi avata koko ruudun kokoseksi tekstiä muokatessa. Video-ohje tulossa

Tekstieditoriin on selkeyden vuoksi tuotu Kappaleen lisäämistoiminto, kun tekstin sekaan lisätään jokin elementti kuten kuva tai taulukko. Video-ohje tulossa

Lukkarin sivupohjien kuvapaikan käyttöliittymä on uusittu ja lisättiin kuvateksti mahdollisuus

Video-ohje:

Kuvan

Uutisten arkistoinnin voi ajastaa uutista luodessa

Video-ohje tulossa

Luottamushenkilöiden tietojen näyttämistä sivuilla on helpotettu

Video-ohje tulossa

Lomaketta voi alkaa muokata heti sivun luomisen jälkeen

Aiemmin sivun luomisen jälkeen täytyi ottaa yhteyttä verkkotuki sähköpostiin, jos halusi muokata luotua lomaketta.

Muut uudet ominaisuudet tai uudet projektit

Klockaren, eli Lukkarin ruotsinkielisen työkalun pilotointi alkaa

Ensimmäiset ruotsinkieliset Lukkari-seurakunnat aloittavat työnsä ruotsinkielisillä pilottisivustoilla. Työn aloittaa Pedersörenejdens kyrkliga samfällighet eli Pietarsaarenseudun seurakuntayhtymä.

Pikkusivuston pilotointi alkaa

Pikkusivusto tai kampanjasivusto nimellä kulkeva Lukkarin pienempi sisarsivustomallin pilotointi alkaa. Pikkusivusto on suunniteltu pienempien yhteisöjen käyttöön kuten seurakunnan nuorisotyön, kampanjan tai vaikka leirikeskuksen käyttöön.