Tule mukaan -osion alasivujen rakenne

Alasivujen nimet ja sivujen järjestys tulisi vastata tapahtumakalenterin kategorioita. Näiden kategorioiden alle mahtuu alasivuja rajaton määrä. Löydettävyyttä voi parantaa linkittämällä alasivuja Tule mukaan -osion pääsivulle ja etusivulle.

Miksi tämä on tärkeää?

1. Käyttäjän on helpompi hahmottaa seurakunnan toiminnan kokonaisuus, jos asia esitetään samanlaisella rakenteella palvelun kaikissa osioissa.
Esim. On epäloogista, jos Tule mukaan -osiossa eläkeläisten toiminta on erillinen osio ja
tapahtumakalenterissa nämä tapahtumat ovat osa Aikuisille -kategoriaa. Eläkeläiset ovat aikuisia, joten heidän alaryhmänsä löytyy hyvin Aikuisille -osiosta. Linkin voi lisätä myös Tule mukaan -osion pääsivulle. Eläkeläiset voivat osallistua myös muuhun aikuisten toimintaan, joten kattava lista toiminnasta voi auttaa löytämään ihan uusiakin ryhmiä.

2. Tapahtumakalenterin ja Tule mukaan -osion välisen linkityksen idea ei toteudu, jos Tule mukaan -osion sivut ovat eri rakenteessa.

Esim. Käyttäjälle on iso hyöty siitä, että Tule mukaan -osiossa on kyseisen kategorian tulevat tapahtumat. Nämä kategorialistaukset saa vain tapahtumakalenterin pääkategorioita vastaaville sivuille. Listauksia voi tehdä myös avainsanoilla mutta se on työläämpää.

Esimerkkitapaus: Perheenäiti etsii tapahtumakalenterin kautta tietoa ensi syksyn iltapäiväkerhoista. Tietoa on kalenterista vaikea löytää ja vaikuttaa siltä, ettei syksyn tapahtumia ole kalenteriin vielä lisätty. Hän saa Näytä lisää -painikkeen jälkeen linkin "Etsitkö kerhoja pikkulapsille tai koululaisille?" Hän klikkaa linkkiä ja siirtyy Tule mukaan -osioon sivulle Lapsille ja lapsiperheille. Tästä osiosta tiedot löytyvät vain jos koululaisten toiminta on osa tätä kokonaisuutta eikä erillinen osio.

Hyödynnä Tule mukaan -osion pääsivu!

Tule mukaan -osion pääsivulla on paljon mahdollisuuksia nostaa alasivuja esiin. Tämän sivun linkit voivat olla monessa tilanteessa tehokkaampi tapa parantaa sivun löydettävyyttä kuin alarakenteen linkkien määrän kasvattaminen vasemmassa reunassa. Linkkejä voi tehdä kuvallisina tai kuvattomina. Katso esimerkkejä vinkkisivulta

Ratkaisuehdotuksia

Esimerkiksi koululaiset voivat olla oma osionsa mutta Lapsille ja lapsiperheille -osion alasivuna. Löytyvyyttä lisää se että koululaisten osio linkitetään Tule mukaan -osion pääsivulle. Sen voi linkittää myös vaikka etusivulle silloin kun koululaisten kerhot ovat erityisen ajankohtaisia.

Monella seurakunnalla on muutamia toimintamuotoja, jotka eivät sovi kategorioihin. Tällaisten toimintamuotojen tunnusmerkkejä ovat esim.

• erityistoimintaa on kaikenikäisille ja tietylle rajatulle kohderyhmälle esim. maahanmuuttajille tai erityisryhmille
  • toiminta liittyy johonkin ajankohtaiseen teemaan esim. joulun tapahtumat. Tällaiset tapahtumat kannattaa lisätä tapahtumakalenteriin ja lisätä avainsana "joulu". Tule mukaan -osioon voi tehdä joulunajan toiminnan esittelysivun, johon voi listata avainsanalla tapahtumatiedot.

Nämä voi lisätä pääkategorioiden alapuolelle. Näitä lisäosioita kannattaa olla kerralla vain 1-2.