Tietosuoja

Nykyinen henkilötietolaki korvaantuu uudella EU:n yleisellä tietosuoja-asetuksella 25.5.2018. Tietosuoja-asetus, GDPR korostaa henkilöiden yksityisyyden suojaan liittyviä oikeuksia.

Tietosuoja Lukkari-julkaisujärjestelmässä sekä vastuut (tiedot päivittyvät vielä toukokuun aikana)

Kirkkohallitus

Lukkari-julkaisujärjestelmän tietosuojaseloste

Kirkkohallitus tuottaa sivuston yleisestä ja yhteisestä sisältöä koskevan tietosuojaselosteen, joka korvaa nykyisen rekisteriselosteen sekä lisää keskitetysti linkin tietosuojaselosteeseen seurakuntakohtaisesta alatunnisteesta.

Tietojen poistaminen tietokannasta ja julkaisujärjestelmästä

- Lomake- ja ilmoittautumistiedot poistetaan Lukkari-tietokannasta kuuden kuukauden kuluttua tietojen tallentamisesta.
- Virkatodistustilauslomakkeen tiedot poistetaan Lukkari-tietokannasta kolmen kuukauden kuluttua tietojen tallentamisesta.
- Kaksi vuotta käyttämättä olleet käyttäjätunnukset poistetaan järjestelmästä.

Seurakunta

Seurakuntien omat tietosuojaselosteet

Seurakunnat vastaavat omien sivustojensa sisällöistä sekä seurakuntakohtaisten tietosuojaselosteiden tuottamisesta; seurakunnan toiminta, lomakkeet, ilmoittautumiset yms.

Tietosuojaselosteet sivustolla

- Seurakunnan tietosuojaselosteille koontisivu Info ja asiointi –osion alle.
- Alatunnisteesta Seurakunnan omat tietosuojaselosteet -linkki koontisivulle. (Linkkipaikka tulossa.)