Tekijänoikeudet

Toisen luomia teoksia ei saa ilman tekijänoikeuden haltijan lupaa julkisesti esittää esimerkiksi seurakunnan tilaisuuksissa (jumalanpalveluksia lukuun ottamatta) tai seurakunnan verkkosivuilla. Tekijänoikeus on voimassa tekijän elinajan ja 70 vuotta hänen kuolinvuotensa päättymisestä.

Tekijänoikeudella suojataan ja edistetään luovaa työtä sen eri muodoissa. Tekijänoikeuden kohteena on kirjallinen tai taiteellinen teos, kuten esimerkiksi tekstit, runot, sävellykset, musiikkiesitykset, valokuvat, elokuvat ja taideteokset.

Tekijänoikeus syntyy kun teos on luotu. Tekijänoikeuden saaminen ei edellytä rekisteröintiä, ilmoitusta tai muunlaisen muotovaatimuksen täyttämistä. Tekijänoikeus ei suojaa aihetta, ideaa, metodia, periaatetta, tietosisältöä tai juonta.

Tekijänoikeuksista

Kaaviokuva toisen omistaman aineiston käytöstä (www.opettajantekijanoikeus.fi)

Teoston ohjeita seurakunnille

Verkkovideoiden esittäminen (www.opettajantekijanoikeus.fi)