Tapahtumakategoriat

Tapahtumakategorioiden tarkoitus on auttaa seurakuntalaista löytämään kiinnostavia tapahtumia. Tapahtumahaussa tarjotaan laajoja listauksia tapahtumista, joita selailemalla toivotaan käyttäjän löytävän myös sellaisia tapahtumia, joita hän ei osannut etsiä.

Tärkeimmät asiat tapahtumakategorioita valitessa

Yhdelle tapahtumalle voi valita monta kategoriaa.

Esim. Nuorten konsertti lähetystyön hyväksi voi kuulua kategorioihin: Nuorille, Musiikki, Lähetys- ja avustustyö

Jumalanpalveluksille ja messuille on oma kategoria, joten näitä tapahtumia ei kannata lisätä muihin tapahtumiin vaikka nämä toki on kaikille tarkoitettuja. Kategoriat eivät helpota löydettävyyttä jos samat tapahtumat ovat melkein kaikissa kategorioissa.

Kategorian antaminen on pakollista, mutta voit valita pelkästään Muu-kategorian jos mikään muista kategorioista ei ole sopiva. Muu-kategorian tapahtumat näytetään tapahtumahaussa silloin, kun mitään kategoriaa ei ole valittu eli kaikkien tapahtumien listassa. Listaa voi rajata sanahaulla tai aikavalinnoilla. Jos tapahtumalle on annettu jokin kategoria, Muu-kategorian antaminen lisäksi ei ole tarpeen ts. se ei tuo mitään lisäarvoa tapahtuman näkyvyyteen.

Apua ja tukea -kategoria ei ole tapahtumahaussa. Nämä tapahtumat esitetään tapahtumalistaus -portletilla Apua ja tukea -osiossa. Mikäli haluat tapahtuman näkyvän myös tapahtumahaussa, valitse tapahtumalle myös Muu-kategorian.

Miksi kategorioita on niin vähän?

• Loppukäyttäjätestauksen perusteella tämä määrä kategorioita on toimivin. Seurakunnan toiminta näyttäytyy monipuolisena ja kiinnostavana yhden kategorian sisällä ja listaukset ovat runsaita.
  • Monipuoliset listaukset tapahtumista houkuttelevat osallistumaan sellaisiinkin tapahtumiin, joita ei juuri ole etsimässä. Esim. messujen ohella samassa listauksessa näkyvät raamattuluennot.
  • Kategoria, jossa ei ole mitään, on kaikkein pahin hakutulos. Kattavat kategoriat sisältävät todennäköisemmin jotain pienissäkin seurakunnissa.
  • Seurakuntalaisten ei pitäisi joutua lokeroimaan itseään aikuiseksi, senioriksi tai erityisryhmään kuuluvaksi löytääkseen tapahtumia.
  • Sanahaku toimii parhaiten jos käyttäjä tietää täsmällisesti mitä on hakemassa, laajat listaukset toimivat parhaiten kun etsitään ”jotain kiinnostavaa”.

Miksi ei omaa kategoriaa varhaisnuorille/kouluikäisille?

• Loppukäyttäjien näkemyksissä tämän tarve ei ole korostunut. Lapsille ja lapsiperheille -kategoria tuntuu luontevalta vaihtoehdolta. Myös perhetapahtumat löytyvät helpommin jos lapsiperheille on vain yksi kategoria. Usein perheissä on eri ikäisiä lapsia, joten taaperokerhoa etsiessä voi nähdä vahingossa myös tietoja koululaiselle sopivista tapahtumista.
  • Joissakin seurakunnissa kouluikäisten kategoria olisi melko tyhjä suurimman osan vuodesta.
  • Isoissa seurakunnissa, joissa toimintaa on paljon, kannattaa panostaa avainsanojen käyttöön, jolloin kouluikäisten tapahtumat saadaan listattua omaan listaansa.
  • Tule mukaan -osioon voi rakentaa oman alasivun kouluikäisille ja sitä voi nostaa myös osion pääsivulle.