Lukkarin käyttöönottoerä 2/2016

Tälle sivulle on koottu tietoa syyskuussa 2016 Lukkarin  käyttöönottoprojektin starttaaville seurakunnille. Mukana on n. 30 seurakuntaa tai seurakuntayhtymää.

Aikataulu

1.9.2016 – 31.1.2017 Lukkarin käyttöönottoprojektille on varattu aikaa noin 5 kuukautta. Käyttöönotto on jaksotettu kuuteen askeleeseen, joiden pohjalta verkkokoulutukset on suunniteltu. Mutta mikään ei estä teitä tutustumaan Lukkariohjeisiin etukäteen ja etenemään nopeammalla aikataululla.

Käyttöönottoprojektiin tulee liittymään 5 kaikille mukana oleville seurakunnille yhteistä nettikoulutusta. Alla on alustava ohjelma käyttöönottoeränne koulutuksille. Tarkempi koulutusten sisältö ja aikataulu tulee päivittymään alle.

Kaikkiin verkkokoulutuksiin osallistutaan etänä osoitteessa http://lukkariohje.evl.fi/osallistu-verkkokoulutukseen

Koulutus järjestetään Youtube-suoratoistovideona. Voit osallistua omalta tietokoneelta, tarvitset vain kuulokkeet, että kuulet koulutuksen äänet. Koulutukset voi käydä katsomassa jälkikäteen täältä »

1.9. Lukkari-sivustopohjat luodaan ja seurakunnat saavat ne käyttöön. Lähetämme viestillä uuden sivustonne osoitteen ja ohjeet sivuston käyttöön.

15.9. klo 14.00 Kaikkien syksyn 2016 Lukkari-sivuston rakentamisen aloittavien seurakuntien yhteinen starttikoulutus netissä.

• Lukkarin perusteet
  • Lukkarin sisältörakenne
  • Miten Lukkari-sivustolle syötetään yhteystiedot ja tilojen tiedot
  • Lyhyt kuvaus projektin etenemisestä

Katso koulutuksen tallenne

6.10. klo 14.00 Verkkokoulutus 2 Info ja asiointi ja ryhmät sivu

• Miten tehdään uusia sivuja ja millaisia vaihtoehtoja on tarjolla
  • Info- ja säännöllisen toiminnan sivut Lukkarissa
  • Jatketaan Lukkarin ominaisuuksien opettelua

Katso koulutuksen tallenne

27.10 klo 14.00 Verkkokoultuus 3 Perhejuhlat- ja Apua ja tukea –sivut

• Lukkarin päävalikon sivut Perhejuhlat- ja Apua ja tukea -sivuihin
  • Yhteinen sisältö Lukkarissa
  • Kuvat Lukkarissa

8.12. klo 14.00 Verkkoulutus 4 Päävalikko 2

• Lukkarin päävalikon sivut: Osallistu, Tutki uskoa ja Verkkokirkko
  • Sivuston julkaisuun valmistautuminen
  • Vastaamme kysymyksiin

19.1. klo 14.00 Verkkokoulutus 5 Ajankohtaiset sisällöt ja julkaisuun valmistautuminen

• Ajankohtainen sisältö: Uutiset, Tapahtumat ja etusivu
  • Viimeiset valmistelut julkaisua varten

Lukkarin ylläpitäjien tuki

Lukkarin ohjesivusto

Ensi sijainen avunlähde ongelmatilanteissa on Lukkarin ohjesivusto (lukkariohje.evl.fi). Se on tehty tarjoamaan apua (ainakin) kolmesta eri näkökulmasta: 1) Sivuston rakentaminen alusta loppuun järjestyksessä kuuden askeleen mallin mukaisesti, 2) ohjeita kunkin navigaation osion tuottamiseen ja 3) ohjeita Lukkarin ylläpitotoiminnallisuuden (esim. kuvan lisääminen) käyttöön. Sivustolla on sekä kirjallisia ohjeita että ohjevideoita.

Sähköposti

Jos Lukkarin ohjesivustosta ei ole apua tai olet kohdannut Lukkarin toiminnan virhetilanteen, laita siitä ilmoitus Lukkarin käyttötukeen sähköpostilla verkkotuki@evl.fi.

Lukkaritiimin yhteyshenkilö

Jokaiselle sivustoa rakentavalle seurakunnalle on nimetty yhteyshenkilö. Yhteyshenkilö seuraa seurakunnan töiden etenemistä ja opastaa eteenpäin tarvittaessa.

Lukkari yhteisö

Lukkari-sivustoja on julkaistu 2016 kesällä jo 79 kappaletta joten ette ole tehtävässänne yksin. Aloita liittymällä Lukkarin tekijät Facebook ryhmään. Ryhmässä voi saada uusia ideoita tai ratkaisuja teknisiin pulmiin.