Lukkari-sivuston julkaisu

Sivuston julkaisemisen käytännön tehtävistä vastaa Lukkarin verkkotuki Kirkkohallituksessa seurakunnan kanssa yhdessä sovittuna ajankohtana.

Julkaistaan Lukkari-sivusto ja poistetaan vanha sivusto verkosta

Julkaisu tarkoittaa käytännössä sitä, että verkkotunnuksen ohjausta muutetaan niin, että seurakunnan nettiliikenne siirtyy uudelle Lukkari-sivustolle.

Lukkari-sivusto kytketään automaattisesti Google Analytics -kävijäseurantaan. Jos seurakunnalla on ennestään käytössä Google Analytics, ilmoita siitä Lukkarin käyttötukeen.

Lukkari-sivustoilla käytetään Googlen Täsmähakua, joka perustuu Googlen hakukoneen tietoihin. Niiden päivittymiseen ajan tasalle (yli 80%) menee noin viikko sivuston julkaisusta (Lukkari-tiimi lähettää Googlelle sivuston indeksointipyynnön). Tänä aikana Lukkari-sivuston haku ei ole käytössä.

Seurakunnan tehtävänä on huolehtia omalta osaltaan verkkotunnuksen hallintaan liittyvistä tehtävistä ja ns. uudelleenohjaustietojenkokoamisesta.

Julkaisuvaiheen muistilista

Kuukausi ennen julkaisua

• Sovi sivuston julkaisuajankohdasta Lukkarin verkkotuen kanssa.
  • Uuden verkkotunnuksen, eli www-osoitteen, hankkiminen (mikäli tarpeen) internetpalveluntarjoajan, IT-aluekeskuksen tai Lukkarin verkkotuen kautta. Lue lisää verkkotunnuksista täältä »
  • SSL-sertifikaatin käytöstä ilmoittaminen Lukkarin-käyttötuelle, jos sellainen on käytössä.
  • Jos seurakunnalla käytössä nykyisen sivuston yhteydessä toimiva intranet tms. palvelu, tulee sen jatkosta sopia palvelun tuottajan kanssa sekä informoida sen olemassa olosta Lukkarin verkkotukea. Sama koskee muita kuin evl.fi-sähköpostilaatikoita.
  • Irtisano vanhan sivuston sopimus

Kaksi viikkoa ennen julkaisua

• Selvitä, millä verkkotunnuksilla sivustolle tullaan julkaisun jälkeen (esim. esimerkkilanseurakunta.fi ja nuoriso.esimerkkilanseurakunta.fi) ja kerro niistä Lukkarin verkkotukeen.
  • Hanki em. verkkotunnusten valtuutusavaimet ja toimita ne Lukkarin käyttötukeen.

Viikko ennen julkaisua

• Lähetä Lukkarin verkkotukeen lista uudelleenohjattavista sivuista.