Kysyttyä sisältörakenteesta

Miksi ristiäiset eikä kaste?

Seurakuntalaiset puhuvat ristiäisistä. He myös googlaavat ristiäisiä paljon enemmän kuin kastetta tai kastejuhlaa. Tästä syystä ristiäiset on syytä olla valikossa ja pääotsikossa. Kaste on ristiäisten keskeisin sisältö ja sivulla voi väliotsikoissa ja tekstissä puhua kasteesta.

Miksi rippijuhlat eikä konfirmaatio?

Rippijuhlat on laajempi käsite kuin konfirmaatio. Sivun sisältö on pääosion tietoa konfirmaatiosta mutta rippijuhlat on yläkäsite, josta ihmiset puhuvat ja mitä he etsivät hakukoneilla.

Mihin laitetaan nuorten sivut, rippikoulu ja isostoiminta?

Suosituin paikka näille sivuille on Ryhmät-osio. Sivua voi nostaa etusivulle bannerilla. Jos sivut halutaan hieman enemmän erilliseksi siten, ettei sivuvalikossa näy muita sisältöjä, voidaan sivut rakentaa Osallistu-osioon sellaisilla sivumalleilla, joissa ei ole sivunavigaatiota. Linkkilistoilla voidaan rakentaa linkit mahdollisille alasivuille. Tällöinkin sisältöjä kannattaa nostaa etusivulle.

Mihin laitetaan kirkolliset ilmoitukset (vihityt, kastetut jne)?

Uusimmat ilmoitukset voi laittaa perhejuhlat -osion pääsivulle. Menneitä ilmoituksia ei ehkä ole syytä verkossa pitää. Toinen vaihtoehto on tehdä ilmoituksille oma sivu Info ja asiointi -osioon.

Mihin seurakuntalehden tiedot ja pdf:t laitetaan?

Seurakuntalehden toimituksen tiedot, lehtiarkisto ja ilmoitusmyynnin tiedot kannattaa laittaa Info ja asiointi -osioon. Hengellisiä juttuja sisältävät artikkelit sopivat hyvin Tutki uskoa- tai Verkkokirkko -osioon, jos artikkelit ovat sellaisessa muodossa, että niitä on helppo netissä ja kännykällä lukea.

Mihin seurakunnan Some-kanavat upotetaan tai linkitetään?

Some-kanavan sijainti sivustolla riippuu somepäivitysten sisällöstä. Jos esim. Facebookissa päivitetään pääosin hartaussisältöjä ja ajatelmia, sopii sen upotus Verkkokirkkoon. Jos päivitykset ovat yleistä keskustelua tai tiedotusta, paras paikka lienee Osallistu -osio. Etusivulle kannattaa upottaa seurakunnan Facebook - tai Twittertili, jos sen toiminta on aktiivista. Osallistu-osio on paras kanava koota kaikki seurakunnan somekanavat yhteen paikkaan.