Sisältörakenne

Lukkarissa on valmis sisältörakenne päätasolla (päävalikko). Seuraavan tason rakenne on seurakunnan päätettävissä. Monessa osiossa kuitenkin seuraavaan tasoon on annettu mallirakenne.

Päävalikko

Toimiva päävalikko on sellainen, jossa termit poissulkevat toisensa. Käyttäjät siis osaavat helposti arvata, mistä osiosta löytävät etsimänsä asiat. Suunnittelussa tärkeintä oli löytää valikot, jotka toimivat seurakuntalaisten näkökulmasta. Kaikki sivustolla valmiina olevat valikot ja kategoriat on testattu seurakuntalaisten kanssa. Suunnittelutyössä on ollut mukana myös seurakuntien työntekijöitä.

Osion nimi

Miksi tähän termiin on päädytty

Tutustu lisää

Tule mukaan

Nimi on käyttäjätestauksissa todettu kutsuvaksi ja miellyttäväksi ja sieltä etsitään kerhoja ja muita säännöllisesti kokoontuvia ryhmiä ja toimintamuotoja. 'Toiminta' koettiin liian laajaksi käsitteeksi, koska seurakunnan toimintaa on kaikki mitä sivustolla on.

Tapahtumat

Tapahtumat on melko yksiselitteinen käsite. Alaotsikolla kalenteri kerrotaan myös, että tapahtumat löytyvät ajankohdan mukaisesti.

Tapahtumien lisääminen

Perhejuhlat
ja hautajaiset

Perhejuhlat toimivat erityisen hyvin valikossa. Toimitukset saatetaan sekoittaa esim. lehtien toimituksiin. Hautajaiset otsikon lisänä auttavat surevia löytämään hautausasiat. Hautajaiset perhejuhlista erotettuna viestivät myös siitä, että kyseessä ei ole perhejuhla sanan iloisessa merkityksessä.

Käyttöohjeet

Apua ja tukea Apua ja tukea on diakonia "suomeksi". Kaikki suomalaiset eivät tiedä mitä on diakonia, mutta Apua ja tukea toimi testauksissa varsin hyvin.

Osallistu
toimi, vaikuta
Mukaankutsuva ja mielletään etenkin kutsuna auttamistyöhön.

Käyttöohjeet

Tutki uskoa Käyttäjät kokevat tämän kiinnostavaksi. Myös jopa kirkosta vieraantuneet kokivat tämän testauksissa kiinnostavaksi. Osiosta haetaan "uskonasioita". Siellä oletetaan olevan tietoa ja myös artikkelityyppistä pohtivaa sisältöä.

Käyttöohjeet

Info ja asiointi Info ja asiointi -osioista käyttäjät hakevat hallintoon ja asiointiin liittyviä lomakkeita ja tietoa.

Esimerkkejä sisällöistä

Käyttö-ohjeet