Linkkilistaus

Linkkilistaus-portletilla voit luoda valikoita, bannereita tai luoda kuvakkeet seurakunnan some-palveluihin. Voit luoda erilaisia linkkejä, jotka vievät käyttäjän seurakunnan omalle verkkosivustolle tai ulkoiselle sivustolle.

Linkkilistauksen käyttöönotto ja muokkaus

Linkkilistaus-portletin muokkaaminen tapahtuu painamalla Ratas-symbolia, joka avaa Muokkaa linkkilistausta -ikkunan. Muokkaa linkkilistaus -ikkunassa on kolme erillistä osiota.

Linkkilistaustyyppi:  Linkkilistaustyyppi vaikuttaa siihen, miten linkit esitetään sivustolla.

Linkkilistaustyyppi valitaan painamalla ikkunan yläosan kuvaketta. Valitun tyypin ympärille tulee harmaa katkoviivakehys näkyviin. Voit vaihtaa Linkkilistauksen tyyppiä painamalla toista kuvaketta.

Linkkilistauksen otsikko (valinnainen): Otsikko ei tule käyttäjälle näkyviin.

Linkkilistaan lisätyt linkit: Lisätyt linkit listassa näkyy luodut linkit. Listaa voi muokata tai poistaa painamalla Muokkaa- tai Poista- painiketta  linkin kohdalta.

Uusi/muokkaa: Lisää tiedot sivusta, johon haluat luoda linkin. Otsikkoon täytetään sivun nimi, Linkki(url) kenttään sivun www-osoite tai oman sivun osoite muodossa /esimerkkisivu (osoitteesta www.lukkarituki.fi/esimerkkisivu). Huom! Tekstisisältö-kenttään syötetty teksti tulee näkyviin osassa linkkilistaustyypeissä, esimerkiksi apua ja tukea sivulla Linkkilistaustyypissä.

Kirkon yhteiset: Kirkon yhteiset -valikosta voit valita etukäteen syötettyjä linkkejä. Yleiset linkit, kuten Perhejuhlien, Apua ja tukea- ja Tutki uskoa -alasivujen linkit, on luotu valmiiksi.

Linkkilistauksen video-ohjeet

Uuden linkin lisääminen

Yhteisen- ja paikallisen linkin lisääminen

 

Alasivuvalikon luominen

Siirry päätason sivulle (Perhejuhlat, Apua ja tukea, Osallistu, Tutki uskoa, Verkkokirkko) . Varmista, että olet muokkaa tilassa.

Paina Ratas-symbolia sivun linkkilistaus-portletissa. Muokkaa linkkilistausta -ikkuna aukeaa.

Valitse Muokkaa linkkilistausta -ikkunasta oikea linkkilistaustyyppi. 

Linkkilistaustyypit ovat suunniteltu tiettyjä sivuja varten. Alla näet minkä linkkilistaustyypin valitset erilaisille sivuille Alasivuvalikkoa varten.

Perhejuhlat:

Apua ja tukea:

Tutki uskoa:

Lisää eri Alasivut yksi kerrallaan valitsemalla ne Muokkaa linkkilistausta -ikkunan alaosasta Kirkon yhteiset -valikosta.

Esimerkissä näytetään Ristiäisten valinta. Valitse Ristiäiset painamalla Valitse-näppäintä.

Tallenna linkki ylempänä olevassa Muokkaa Linkkilistaus -ikkunassa. 

Luo uusi alasivu tai siirry muokkaamaan alasivua.

Tallentamisen jälkeen voit luoda seuraavan alasivun linkin. Kun olet luonut haluamasi alasivujen linkit, sulje ikkuna. Nyt voit siirtyä muokkaamaan alasivuja.

Bannerilistauksen luominen

Voi lisätä sivustollesi bannereita eli kuvalinkkejä ulkopuolisille sivustoille. Sopiva paikka bannerilistaukselle voi olla esim. Osallistu-sivu, johon voit tuoda linkkejä hyväntekeväisjärjestöjen sivustoille. 

Bannerilistauksen Linkkilistaustyyppi:

Some-kuvakkeiden luominen

Linkkilistaus-portletin avulla voit lisätä some-ikonit sivustollesi. Sosiaalisen median pienet neliölinkit -linkkilistaustyypin avulla voit lisätä linkin Facebook-, Twitter-, Instagram- ja YouTube-palveluihin. Näiden palveluiden logot tulevat listaan automaattisesti linkin osoitteen perusteella. Muita kuin ko. some-sivustoille vieviä linkkejä ei näytetä, jos sosiaalisen median pienet neliölinkit -linkkilistaustyyppi on valittuna. 

Sosiaalisen median pienet neliölinkit -linkkilistaustyyppi:

Alatunniste-linkkilistauksen luominen

Alatunnisteen Linkkilistaus-portlettiin voit lisätä linkkejä sivuston tärkeisiin tai suosittuihin sivuihin.

Alatunnisteen Linkkilistaustyyppi:

Yhteinen linkki ei toimi

Vastaus:

Onko yhteisen linkin osoite sama, kuin sivustoon luotu sivu? Tarkista, löytyykö sivustolta oikea sivu. Jos sivu on, mutta sen url ei vastaa yhteistä linkkiä, ota yhteyttä verkkotuki@evl.fi ja pyydä vaihtamaan sivun url-osoite oikeaan muotoon.

Linkkilista näyttää oudolta

Vastaus:

Onko valittuna oikea esitystyyli? Vaihda tyyliä ja kokeile näyttääkö paremmalta. Osa linkkilistaustyyleistä on tarkoitettu vain tiettyihin palstanleveyksiin, väärässä paikassa väärä tyylivalinta voi venyttää tai leikata linkin kuvan oudon näköiseksi.

Linkin tallennus ei onnistu

Vastaus:

Onko linkille valittu kuva? Osa linkkilistan esitystyyleistä vaatii, että linkillä on oltava kuva.

Linkkilistauksen tekeminen

 

Perhejuhlat sivulla on mahdollista tehdä alla kuvan mukainen linkkilistaus eri perhejuhlista. Tarkoituksena on, että tehty tyhjä sivu (johon tehdään haluttu sisältö) /ristiaiset

linkitetään haluttuun kuvaan eli tässä tapauksessa ’Ristiäiset’. Vastaavasti tehdään haluttuun juhlaan esimerkiksi ’Perhejuhlat’ uusi sisältösivu, joka linkitetään ’Perhejuhlat’ kuvalinkkiin.

Linkkilistauksen muokkaaminen tapahtuu ’ratas’ kuvakkeesta (alla kuvassa). ’ratasta’ klikkaamalla avautuu ikkuna, josta valitaan ensin haluttu esitystyyli esim. Alisivujen nosteet 2. Seurakunta voi valita käyttääkö joko itse tehtyä sisältöä tai

valitseeko kirkon yhteisistä linkeistä. Jälkimmäinen tarkoittaa, että linkkilistauksen kuvaketta klikkaamalla avautuu perhejuhlasta yhteisen sisällön sivu.

Mikäli seurakunta haluaa tehdä omaa sisältöä perhejuhlasta tehdään ensin uusi sivu ja sille haluttu sisältö. Sen jälkeen valitaan ’Lisää uusi linkki’ ja linkitetään tehty uusi sivu linkkilistaukseen.