Linkkilistaus

Linkkilistaus-portletilla voit luoda valikoita, bannereita tai luoda kuvakkeet seurakunnan some-palveluihin. Voit luoda erilaisia linkkejä, jotka vievät käyttäjän seurakunnan omalle verkkosivustolle tai ulkoiselle sivustolle.

Samassa linkkilistassa tulisi olla linkkejä joko palvelun sisälle tai ulos. Linkkisanoissa tai linkkilistan otsikosta tulisi käydä ilmi, onko linkkilista sisäisten vai ulkoisten linkkien lista. Lue lisää saavutettavuudesta ja linkeistä.

Linkkilistauksen käyttöönotto ja muokkaus

Linkkilistaus-portletin muokkaaminen tapahtuu painamalla Ratas-symbolia, joka avaa Muokkaa linkkilistausta -ikkunan. Muokkaa linkkilistaus -ikkunassa on kolme erillistä osiota.

Linkkilistaustyyppi:  Linkkilistaustyyppi vaikuttaa siihen, miten linkit esitetään sivustolla. Linkkilistaustyyppi valitaan painamalla ikkunan yläosan kuvaketta. Valitun tyypin ympärille tulee harmaa katkoviivakehys näkyviin. Voit vaihtaa Linkkilistauksen tyyppiä painamalla toista kuvaketta.

Linkkilistauksen otsikko: Tulee näkyviin kun listaan on lisätty linkkejä. Linkkilistan otsikko auttaa käyttäjää jäsentämään sivun sisältöä. Otsikko on erityisen tärkeä saavutettavuuden takia. Otsikosta tulisi käydä ilmi ovatko linkit sisäisiä vai vievätkö linkit ulos seurakunnan sivustolta.

Linkkilistaan lisätyt linkit: Lisätyt linkit listassa näkyy luodut linkit. Listaa voi muokata tai poistaa painamalla Muokkaa- tai Poista- painiketta  linkin kohdalta.

Lisää uusi linkki / muokkaa: Lisää tiedot kohdesivusta, johon haluat luoda linkin. Linkki(url) kenttään sivun www-osoite tai oman sivun osoite muodossa /esimerkkisivu (osoitteesta www.lukkarituki.fi/esimerkkisivu). Huom! Tekstisisältö-kenttään syötetty teksti tulee näkyviin joissakin linkkilistaustyypeissä. Linkin kuva tulee olla vietynä kuvat ja liitteet -hakemistoon.

Valitse kirkon yhteinen linkki -valikko

Kirkon yhteiset linkit -valikosta voit valita valmiita linkkejä. Valikko löytyy Lisää uusi linkki -linkin vierestä. Yhteisiä linkkejä voivat luoda lukkaritiimin lisäksi ns. vastuukäyttäjät. Yhteisiä linkkejä päivitetään ja poistetaan tarpeen mukaan. Esimerkiksi päättyneen kampanjan linkki poistetaan keskitetysti Lukkarista. Tällöin se poistuu myös seurakunnan sivulta.

Esikatselua ei valitettavasti ole mutta linkkien nimen ja linkkien esittelysivun tai kampanjaohjeiden avulla linkin valinta onnistuu.

Voit lisätä yhteisen linkin sivulle tai tallentaa sen paikallisena kopiona (rasti ruudussa oikeassa yläkulmassa). Paikallisen kopion voi tallentaa esim. silloin kun haluat vaihtaa linkin osoitteen mutta käyttää linkin kuvaa. Jos tallennat paikallisen kopion linkistä, pääset muokkaamaan linkkiä tallennuksen jälkeen.

Linkkilistauksen video-ohjeet

Uuden linkin lisääminen

Alasivuvalikon luominen

Siirry päätason sivulle (Perhejuhlat, Apua ja tukea, Osallistu, Tutki uskoa, Verkkokirkko) . Varmista, että olet muokkaa tilassa.

Paina Ratas-symbolia sivun linkkilistaus-portletissa. Muokkaa linkkilistausta -ikkuna aukeaa.

Valitse Muokkaa linkkilistausta -ikkunasta oikea linkkilistaustyyppi.

Linkkilistaustyypit ovat suunniteltu tiettyjä sivuja varten. Alla näet minkä linkkilistaustyypin valitset erilaisille sivuille Alasivuvalikkoa varten.

Perhejuhlat:

Apua ja tukea:

Tutki uskoa:

Lisää eri Alasivut yksi kerrallaan valitsemalla ne Muokkaa linkkilistausta -ikkunan alaosasta Kirkon yhteiset -valikosta.

Esimerkissä näytetään Ristiäisten valinta. Valitse Ristiäiset painamalla Valitse-näppäintä.

Tallenna linkki ylempänä olevassa Muokkaa Linkkilistaus -ikkunassa.

Luo uusi alasivu tai siirry muokkaamaan alasivua.

Tallentamisen jälkeen voit luoda seuraavan alasivun linkin. Kun olet luonut haluamasi alasivujen linkit, sulje ikkuna. Nyt voit siirtyä muokkaamaan alasivuja.

Bannerilistauksen luominen

Voi lisätä sivustollesi bannereita eli kuvalinkkejä ulkopuolisille sivustoille. Sopiva paikka bannerilistaukselle voi olla esim. Osallistu-sivu, johon voit tuoda linkkejä hyväntekeväisjärjestöjen sivustoille.

Bannerilistauksen Linkkilistaustyyppi:

Some-kuvakkeiden luominen

Linkkilistaus-portletin avulla voit lisätä some-ikonit sivustollesi. Sosiaalisen median pienet neliölinkit -linkkilistaustyypin avulla voit lisätä linkin Facebook-, Twitter-, Instagram- ja YouTube-palveluihin. Näiden palveluiden logot tulevat listaan automaattisesti linkin osoitteen perusteella. Muita kuin ko. some-sivustoille vieviä linkkejä ei näytetä, jos sosiaalisen median pienet neliölinkit -linkkilistaustyyppi on valittuna.

Sosiaalisen median pienet neliölinkit -linkkilistaustyyppi:

Alatunniste-linkkilistauksen luominen

Alatunnisteen Linkkilistaus-portlettiin voit lisätä linkkejä sivuston tärkeisiin tai suosittuihin sivuihin.

Alatunnisteen Linkkilistaustyyppi:

Sinulla ei ole tarvittavia rooleja tähän portlettiin.