Linkit ja linkkilistat

Monelle käyttäjälle (eri syistä) on hankalaa, jos ei pysty hahmottamaan, mistä linkistä siirrytään toiseen palveluun. Tällaisissa tilanteissa käyttäjä ei ehkä uskalla klikata linkkejä ollenkaan tai hän eksyy kokonaan pois seurakunnan verkkosivustolta.

Sisäiset ja ulkoiset linkit

Sisäinen linkki vie käyttäjän saman palvelun toiselle sivulle. Ulkoinen linkki vie käyttäjän kokonaan eri palveluun. Ulkoisia linkkejä ovat myös seurakunnan omat erillissivustot. Toisin sanoen ulkoisia linkkejä ovat ne kaikki linkit, jotka johtavat toiseen domainiin. Sillä ei ole merkitystä, kuka kohdesivuston omistaa tai tarjoaa.

Kaikki linkit muodostuvat oletuksena sisäisiksi linkeiksi. Jos linkki on ulkoinen, toimitaan seuraavasti:

Linkkilistoissa: Valitse "Linkin avautuminen" -kentästä "Linkki avautuu uudelle välilehdelle".

Editorissa: Valitse linkkityökalun keskimmäinen välilähti "Kohde". Valitse valikosta Uusi välilehti ja paina Ok.

Linkkilistat

Pyri siihen, että linkkilista sisältää vain joko sisäisiä linkkejä tai ulkoisia linkkejä. Otsikoi linkkilista siten, että otsikosta käy ilmi, pysytäänkö tässä palvelussa vai siirrytäänkö muualle. "Tässä palvelussa" (sisäiset linkitt) ja "Muualla verkossa" (ulkoiset linkit) ovat hyviä linkkilistojen otsikoita.

Hyvä käytäntö on myös laittaa sisäiset linkit sivun tekstin yhteyteen tai tekstipalstan loppuun. Ulkoiset linkit voi tehdä linkkilistaustyökalulla ja Muualla verkossa -otsikolla.

Jos linkkilistassa on välttämätöntä listata sekä sisäisiä että ulkoisia linkkejä, pyri muotoilemaan linkkiteksti siten, että ulos menevän linkin voi linkkitekstin perusteella päätellä. Esim.

• Kuulumisia rippikoulusta (Seurakunnan verkkolehti).
  • Raamattu.fi
  • Lastenkirkko.fi