Radio-ohjelmien esittäminen Lukkari-sivustolla

Soittimen tuominen Lukkariin

Jos seurakunta tuottaa radio-ohjelmia, niitä halutaan ehkä kuunneltavaksi myös seurakunnan sivustolla. Lukkarissa ei ole suoraan ominaisuutta sellaiselle, mutta yksi ilmaista palvelua tarjoava on Cincopa. Cincopa tarjoaa soittolistallisen audiosoittimen lisäksi myös muita palveluita, kuten soittolistallisen videosoittimen, joka voidaan myös tarvittaessa upottaa sivustolle. Yksi palvelun hyvä puoli on se, että uusia radio-ohjelmia saa lisättyä soittolistalle lähettämällä ne sähköpostilla tiettyyn osoitteeseen.

Mene sivulle http://www.cincopa.com/media-platform/services/add-music-to-website ja valitse tyyliksi esim. "Responsive tiny audio player with playlist" tai jokin muu responsiivinen tyyli. Klikkaa seuraavalla sivulle "USE THIS SKIN" -painiketta.

Seuraavalla sivulla voit muokata soittimen värimaailmaa ja soittimessa näkyviä asioita. Anna Basic-välilehdessä soittolistalle nimi (esim. Esimerkkilän seurakunnan radio-ohjelmat) kohtaan "Gallery name". Anna soittimen leveys (Max Size of the Widget) prosentteina, esim. 100 %, jos haluat soittimen olevan seurakunnan sivulla koko portletin levyinen. Korkeudeksi (Playlist Height) voi laittaa esim. 80.

Advanced-välilehdessä soittimen säätöjä voi muokata vapaammin. Voit kokoilla erilaisia säätöjä ja esikatsella soitinta sitten painamalla PREWIEV-painiketta. Esikatselusta pääsee pois painamalla CLOSE TO CONTINUE -painiketta.

Theme Color, Text Color ja Background Color kohdista soittimen värimaailman voi säätää vastaaman oman sivuston värejä. Klikkaa kuusi-merkkistä koodia tekstin perässä (esim. f3f4f5), raahaa valitsin oikean värin kohdalle ja paina OK. "Auto repeat of playlist" ja "Show Shuffle" -kohdat voi napsauttaa OFF asentoon, muuten oletusasetukset ovat hyvät. Misc-välilehdessä on vielä lisää sekalaisia asetuksia, mutta niitä ei yleensä tarvitse muuttaa.

Kun soitin näyttää siltä kuin haluat (sitä voi muokata vielä myöhemminkin), paina SAVE & CONTINUE. Päädyt kirjautumissivulle, jolla luodaan tunnukset Cincopaan. Kirjautumistunnukset voi luoda joko sähköpostin mukaan tai valita kirjautua esim. Facebook-tunnuksilla.

Seuraavaksi soittimelle ladataan ensimmäiset radio-ohjelmat. Cincopa tarjoaa useita eri mahdollisuuksia ladata uutta sisältöä; oletuksena avautuu tiedostojen lataaminen tietokoneelta. Raahaa haluamasi tiedostot " DRAG AND DROP FILES HERE" -kenttään tai paina "Choose File(s)..." -painiketta. Kirjoita Caption-kenttään radio-ohjelmalle kuvaava nimi, joka tulee näkyviin soittimen soittolistalle. Kun haluamasi tiedostot ovat latautuneet, paina CONTINUE.

Seuraavalla sivulla voit antaa halutessasi lisätietoja lataamistasi radio-ohjelmista hakukonenäkyvyyden parantamiseksi. Paina lopuksi CONTINUE.

Nyt soittimesi on valmis sivustolle viemistä varten. Kopioi "IF YOUR CMS DOESN'T SUPPORT JAVASCRIPT TRY THIS" -otsikon alta koodi, joka alkaa <iframe… Mene sitten seurakunnan sivustolla haluamallesi sivulle, avaa sopiva CONTENT-portletti muokkausta varten ja paina työkaluriviltä Koodi-painiketta. Liitä kopioimasi koodi haluamaasi kohtaan.

Koodi voi näyttää esimerkiksi tältä:

Varmista, että soittimen leveys on prosentteina ja oikein, esim. width="100%" ja anna korkeudeksi sopiva arvo, esim. height="80". (Korkeutta voi kasvattaa, kun radio-ohjelmien määrä lisääntyy.) Lisää myös osoitteen alkuun http: ennen kahta kenoviivaa. Lopusta voit poistaa kaiken tekstin, mikä tulee </iframe> tekstin jälkeen. Nyt koodin pitäisi näyttää esim. tältä:

<iframe width="100%" height="80" src="http://www.cincopa.com/media-platform/iframe.aspx?fid=AcGAs2LIm6qw" frameborder="0" allowfullscreen scrolling="no"></iframe>

Paina Julkaise-painiketta ja tarkista, että soittolistasi näkyy oikein.

Radio-ohjelmien lisääminen soittolistalle

Kun haluat lisätä soittolistallesi uusia radio-ohjelmia, niitä voi lisätä monella eri tavalla ja monesta eri paikasta. Alla on ohjeet kahteen eri tapaan. Kun lisäät soittolistalle uusia tiedostoja, ne ilmestyvät automaattisesti sivustolla olevalle soittolistalle. Saattaa kuitenkin kestää useita minuutteja, ennen kuin lisätyt ohjelmat näkyvät sivustolla (varsinkin sähköpostilla lisätessä).

Kirjautumalla palveluun ja lataamalla tietokoneelta

Mustan kaiuttimen kuvan alla on teksti "Edit Gallery" ja sen vieressä pieni alaspäin nuoli. Klikkaa nuolta ja avautuvasta tippuvalikosta "Add Media".

Raahaa haluamasi tiedostot " DRAG AND DROP FILES HERE" -kenttään tai paina "Choose File(s)..." -painiketta. Kirjoita Caption-kenttään radio-ohjelmalle kuvaava nimi, joka tulee näkyviin soittimen soittolistalle. Kun haluamasi tiedostot ovat latautuneet, paina CONTINUE. Uusien ohjelmien pitäisi näkyä soittolistalla.

Sähköpostilla

Voi lisätä uusia tiedostoja soittolistalle lähettämällä ne soittolistaa varten generoituun sähköpostiosoitteeseen. Näin eri ohjelmien tekijät voivat suoraan lisätä ohjelmansa soittolistalle ilman, että esim. tiedottajan tarvitsisi sitä tehdä.

Näin löydät sähköpostiosoitteen, johon tiedostot lähetetään: Mene osoitteeseen www.cincopa.com ja paina "Sign In". Kirjaudu sisään luomillasi tunnuksilla tai esim. Facebookin kautta. Vie hiiri tekstin "Hi 'tunnuksesi!'" päälle ja klikkaa avautuvasta tippuvalikosta linkkiä "My Galleries".

Klikkaa oikealla olevaa linkkiä "UPLOAD FROM EMAIL". Varmista, että " Allow email uploader" on asennossa ON. Säätimen alapuolelta löydät sähköpostiosoitteen, johon tiedostot lähetetään, esim. generoituoosoite@cinco.ly.

Luo uusi sähköpostiviesti. Anna vastaanottajaksi Cincopasta kopioitu generoitu sähköpostiosoite. Lisää haluamasi kappale(et) liitteeksi ja lähetä viesti. Kestää useita minuutteja tiedoston koosta riippuen ennen kuin sähköpostilla lähetetty kappale ilmestyy soittolistalle.