Url-osoite muutoksien ja uudelleenohjaussivujen tekeminen

URL-osoite muutoksia ja uudelleenohjaussivuja et pysty tekemään itse vaan sinun täytyy olla yhteydessä verkkotukeen. Jos kyse on uudesta sivusta, jonka nimeä ja Url-osoitetta haluaisit muuttaa, voit poistaa sivun ja tehdä uuden sivun uudestaa haluamasi nimisenä, jolloin myös sivun Url-osoite muuttuu.

Lukkari-sivun Url-osoitteet muodostuu kun sivu luodaan. Jos luot info ja asiointi sivulle alasivun kirkkoherranvirasto, niin sivun url-osoite sisältää sivurakenteen, eli siitä tulisi www.omaseurakunta.fi/info-ja-asiointi/kirkkoherranvirasto. Joskus Url-osoitteita halutaan tehdä lyhyemmäksi markkinoinnin kannalta täytyy Url-osoitetta muuttaa.

Tämä voidaan tehdä kahdella tavalla, joko muuttamalla osoitetta suoraan lyhyemmäksi, esim. www.omaseurakunta.fi/kirkkoherranvirasto tai tekemällä uudelleenohjauksena uuden sivun jolloin tehdään sivu lyhyellä osoitteella joka johtaa oikeaan sisältöön. Tällöin sivu voisi olla esim. www.omaseurakunta.fi/kirkkoherranvirasto, joka johtaisi käyttäjän sivulle www.omaseurakunta.fi/info-ja-asiointi/kirkkoherranvirasto.

Sivujen osoiteet on hyvä vastata sivustorakennetta, koska se auttaa hakukoneita ymmärtämään miten sivut ja sivuston aiheet liittyvät toisiinsa. Sen takia on joskus hyvä suosia uudelleenohjaussivuja. Jos kyse on aiheesta joka ei täysin sovi minkään aiheen alle, kuten vaikka suurempi kirkkovuoden nosto-sivu, kuten joulu, niin silloin voi olla perusteltua tehdä sivu jolla on lyhyt Url-osoite, eikä ohjaussivua.