Lukkarin sanasto

Alatunniste

Alatunniste tai Footer viittaa sivuston alareunassa olevaa valikkoa, jossa on liitettynä yhteisiä linkkejä ja yhteystietoja.

 

Aluevalikko - ei käytössä A-sivustomallin sivuilla

Sivuston yläreunassa oleva pudotusvalikko, josta löytyy seurakuntien kuvalliset linkit. Valikko viilataan kuntoon lähellä sivuston julkaisua.

 

Infovalikko

Sivun yläreunassa oleva harmaa valikko. Sisältää mm. info ja asiointi, kirkko ja tilat -linkkit. 

 

Kategoria-sivu tai Listaus-sivu

Kategorialla-sivulla voi tehdä kategoria- tai listaussivuja helpottamaan tilojen tai yhteystietojen löytämistä.

Kirkot ja tilat -kategoriasivun luominen »

Listaus-sivun luominen »

 

Portletti

Lukkarilla tehdyt sivut koostuvat erilaisista portleteista, joissa voidaan portletin tyypistä riippuen näyttää erilaista sisältöä. Jokaiselle sivulle valitaan sivun luontivaiheessa sivumalli, joka määrää millaisia portletteja sivulla on. Lue lisää portleteista.

 

Päävalikko

Päävalikolla viitataan sivun yläreunan sivun teemavärin mukaiseen valikkoon. Valikosta löytyy mm.. tapahtumat ja perhejuhlat linkit.

 

Sivumalli

Yksittäisen sivun rakenne. Jokaiselle Lukkari-sivulle on valittu tai täytyy valita sivumalli ja se määrittelee millaisia sisältökenttiä sivulla näkyy.

Lue lisää sivumalleista »

 

Sivustomalli

Sivustomallilla viitataan koko Lukkari-sivun rakenteeseen. Sivustomalli ratkaistaan jo ennen sivuston luomista. Sivustomalli valitaan sen perusteella tuleeko Lukkari-sivusto seurakunnan, seurakuntayhtymän tai muunlaisen organisaation käyttöön.

Tutustu sivustomalleihin »
Mikä sivustomalli sopisi meidän seurakunnan tai yhtymän käyttöön »

 

Tägit - avainsanat

Tägeillä tai avainsanoilla viitataan esim. yhteystietoihin tai tiloihin lisättäviä yksittäisiä sanoja, joita voi hyödyntää esimerkiksi listausivuja tehdessä. Voit lisätä tietyille henkilöille haluamasi avainsanan ja tehdä sen jälkeen Yhteystiedot-sivulle (tai muulle sivulle) listaussivun johon vain tämän avainsanan omaavat henkilöt listataan.

 

Upotustyökalu

Upotustyökalun avulla voit upottaa Lukkari-sivustolle videoita ja sosiaalisen median sisältöä. Upotustyökalu tekee videoista ja sosiaalisen median sisällöstä responsiivisia upotuksia, eli upotuksia, jotka näkyvät oikein myös mobiililaitteilla. 

Tutustu Upotustyökalun käyttöön »